• Caro
    #4
    Marhaság, a mikrohullámnak a fűtésen kívül semmilyen biológiai hatása nem igazolt.
    Kíváncsi vagyok erre is, hogy volt-e egyáltalán kontroll csoport. Ha pedig volt, akkor tényleg csak annyi volt a különbség, hogy ők nem, vagy más mennyiségben telefonáltak? Kizártnak tartom.
    A sokat telefonáló emberek másmilyen életmódot élhetnek, mint a keveset telefonálók, ez sokkal inkább magyarázhatja a különbséget.
    A legnagyobb probléma még mindig a hatásmechanizmussal van: daganat akkor alakulhat ki, ha egy sejtben lévő természetes osztódási féket kikapcsolja valami. Vagy a telomeráz aktiválódik véletlenül, vagy pedig más módon hosszabbítja meg a telomért egy daganatos sejt.
    Ehhez mutáció szükséges, amit bármilyen vegyi anyag okozhat, de főleg az ionos vegyületek a legjobbak. A mikrohullám nem ionizál, egyáltalán. A fény energiája milliószor nagyobb, aztán attól mégse fél senki. :)
    Ilyen hatás az UV energia alatt nincsen. Persze nem azt akarom mondani, hogy telefonáljatok sokat, szerintem nagyon jól megvoltunk a mobilok és a szélessávú internet előtti világ ban is, de ez akkor is egy marhaság.
    Olyan dologgal küzdenek, amit statisztikailag sem bírnak egyértelműen kimutatni, hatásmechanizmust sem tudnak hozzá társítani, de valamiért meg vannak róla győződve, hogy kell lennie ilyen hatásnak. Hát hajrá :D