• NEXUS6
    A Mars jégsapkáiból szerintem eddig is kimutatták a vizet még innen a Földről színképelemzéssel. Ehhez nem kellett nagy ész, hogy a sarkkör környékén víz van. Kb vagy 100 éve tudjuk, hogy van a Marson víz!

A holdi víz meg marha érdekes.
    Miért is kell oda menni akkor? Csak mert akkor ezexerint a Hold ideális nyersanyagforrás. Ráadásul nem csak a nehezebben elérhető sarki területeken van víz, hanem egy egyenlítői bázison is lehetne ezt biztosítani kb korlátlan mennyiségben. Sokkal olcsóbban lehetne tehát egy viszonylag önfenntartó bázist létesíteni, mint ahogy ezt eddig gondolták.

Amúgy az a gáz a tudományban szerintem, hogy 10 éve megkérdezték az okosokat, hogy akkor most hogy lenne érdemes Holdbázist csinálni. Összedugták a fejeket az okosok, és kitalálták a tervet az előző elnöknek. Most meg előállnak, hogy bocs tévedtünk, még sem kellene a sarkokon a bázis, lehetne sokkal olcsóbban is.
    Most persze, hogy az egész projektet törölték. Ráadásul a 40 éve a Földön levő holdkőzetből. Bravó!
    Más területen, ha valaki ekkorát bakizik a saját szakmájában, attól elvárják, hogy lemondjon, ha nem akarja, hogy csúnyább vége legyen. A tudományos szaktekintély viszont kihalásos elven működik, a Nobel-díjjal meg nem csak pénz, de pápai tévedhetetlenség is jár.
    És kérlek most benneteket, ne gyertek a tudomány szentségével, mert nagyjából nagyon jól tudom, hogy ez hogy van.