• Cef
    "Nem gazdasági igényről beszéltem, hanem tudományosról."
    Én sem. Tudományos igény lenne rá, de erről a politikusokat kellene meggyőzni, hogy adjanak rá pénzt. Itt az igény és az akarat nem találkozik.

"Az mindenesetre furcsa, hogy csomó holdutazás során nem derült ki, hogy nagy rakás víz van a Holdon. Mellesleg pár hónapja olvastam először, megint csak nem amerikai felfedezés, ha jól emlékszem japán műhold mérte ki a sok vizet a Holdon. Erre most jön megint a "holdkövek" vizsgálata, hogy zárványokban biza van víz. Kicsit utánlövés szaga van."
    Fejlődik a technika. Ez van.

"A Mars esetében ez úgy játszódott le, hogy ott mászkált az első amcsi marsjáró és qurvára nem akart egy molekula vizet se találni. Majd jött az európai mars műhold és kimérte a színképből a vizet, meg fotózott vízfolyásnyomokat. ezután jött a második amcsi marsjáró és csodák csodájára megkapirgálta a felszint majd kiderült, hogy az a fehér valami biza jég, pedig először az össze fehér ásványt felsorolták tippnek."
    Az a marsjáró alig tett meg pár kilométert, szóval csak nagyon kicsi területet járt be. Ahogy a műholdak felszereltsége, a kamerájuk felbontása is fejlődött az évek folyamán. Marha drága műholdat küldeni a Marsra nincs pénz évente indítani egyet.