• Molnibalage
    #5
    Ami pont azt mutatja, hogy semmi köze ahhoz, hogy fizikailag mit csinál az erőmű. Csak a támogatás lenyúlásáért fogtak bele sokan a szélerőműbe. Alapból meg sem érte volna.

    Nem azt mondom, hogy ne építsenek szélerőművet de azt, hogy atomerőmű helyett nos, az a gigantilis állatság katagóira. Persze az ő dolguk, de majd ha a lakosság megkapja a villanyszámlát, akkor kinyílik a szemük.

    Nem értem őket, a földerngés bebizonyította, hogy még a +40 éves atomerműveik is kibírják azt, amire nem is tervezék őket. Egy 7.0-ra méretezett erőmű kibírta a 9.0-ás rengést. A helyszínen mért talajgyorsulás is meghaladta a tervezési szintet. A bibi az volt, hogy nem számítottak ekkora árhullámra.

    Most akkor mi a drágább? Felszámolni minden atomerőművet majd és széllel bohóckodni - BTW honnan akasztják le a szélermő gyártás kapacitást?? - vagy megerősíteni a cunami védelmet és a rendelkezésre álló újgenerációs reaktorokat építeni, amikkel nem történt volna meg a hidrogénrobbanás a keringetető szivattyúk kiesése miatt, mert a természetes cirkuláció is elég?

    Hihetetlen, hogy az eddig logikus japán döntéshozatal energiapolikia ilyen mélyre süllyedt... Persze azt sem szaba elfelejeteni, hogy bármelyik ország hülye miniszterelnöki mondhat baromságot vagy bármely politikus. Mint valamelyik elmebeteg narancsos, hogy Paks helyett szélerőművek kellenek.

    (Pedig vegyész doktor volt. Persze egyből felmerül bennem, hogy nem pénzen lett -e az, mert egy doktor nem lehet ennyire hülye, még ha szakterületén kívül is beszél.