• Chocho
    #52
    Bin Laden hivatalosan sosem ismerte el a WTC elleni támadásokat -- noha szerintem maximum arról van szó, hogy konkrétan nem adott rájuk engedélyt, de az emberei ettől még simán bevállalták, mert ugye dzsihád, meg örökélet egymillió szűzzel, ésatöbbi... Annyit még érdemes hozzáadni a történethez, hogy Bin Laden képzett, diplomás építészmérnök volt, méghozzá jó, ergo valószínűleg értett hozzá, hogy lehet összedönteni pár épületet.

    Hogy a WTC esetében volt-e más is a háttérben, már sosem derül ki (szerintem egyébként nem, legalábbis egyik "mer' az nem úgy dől össze" duma sem volt elég meggyőző számomra), de ez esetben nem is lényeges. Bin Laden nem volt szent. Más kérdés, hogy miért lőtték agyon és miért nem volt tárgyalás... Nos, egyszerű: egyrészt a közvélemény nem akarta volna, hogy tárgyalással húzzák a dolgot éveken keresztül, másrészt a hívei koncepciós pert kiáltottak volna és még inkább piedesztálra emelik. Így sem véletlen, hogy az amerikaiak szerint a lezuhant helikopter csak technikai okokból semmisült meg. Ugyan már! Kilőtték, csak gáz lenne azt mondani, hogy Oszama emberei még az utolsó pillanatokban is odavertek az USA-nak.

    Egyébként nem azért, hogy dicsőítsem Obamát, de a szokottnál egyértelműbb és színezetlenebb jelentéseket kaptunk az esetről. A hadsereg simán bevállalta, hogy Bin Laden fegyvertelen volt, ahogy azt is, hogy a kezdetektől fogva a megölésére ment a parancs. Kisebb viták után azt is elismerte az USA, hogy Pakisztán szart se tudott az akcióról. Már nem azért, de Bush alatt kb. azt kaptuk volna, hogy a patás ördög Oszama éppen ártatlan szüzeket fejezgetett le unaloműzésből amikor az amik rajta ütöttek, s amolyan Wolf 3D-sen előkapott pár minigunt és egyből össztűz alá vette az ártatlan kommandósokat, akik hősiesen, egy lövéssel terítették le a szadista állatot... Arról már nem is beszélve, hogy a muszlin szokásokat figyelembe véve temették el. A republikánusok max lepisilték és elégették volna valahol a Ground Zero közelében.