Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #4642 Barátaim, sikerült megcsinálnom, hogy a rohadt gyógyszergyár újra eladjon Narcotics-et!
Valami okból kifolyólag ugye egyik gyógyszergyár sem ad el a Medical Supplies-on kívül semmit a 2.20 vagy 2.50 után.
Törtem a fejem, míg megtaláltam a megoldást!
Szerintem elmagyarázni nehezebb lesz, mint megcsinálni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tehát:
1. Nézzük meg, hogy gyárunkban mennyi van Narcotics-ből raktáron, azaz legyártva, majd írjuk fel ezt a számot és lépjünk ki a játékból.
2. Biztonsági mentés a savegame-ről.
3. Irány .xml szerkesztésbe és keressük meg a saját gyógyszergyárunkat, ami
Omicron-nál: struct_bt_ol_medical_supplies_macro (Pharma Lab),
Albion-nál: struct_bt_alb_medical_supplies_macro (Med.Dispensary)
4. Ballagjunk el addig a sorig - ez a fegyverek/pajzsok,stb után jön nem sokkal - amíg megtaláljuk a
<offers>
<production>
<trade id="
</trade>
...stb kezdetűt.Ez egy 4 sorból álló rész, ami azt mutatja, hogy a gyárunk mit ad el és mit vesz magának.
Látni fogjuk hogy a <seller container= szöveg tartalmú a GYÁR ÁLTAL ELADÁSRA KÍNÁLT, míg a <buyer container= a GYÁRNAK KELLŐ azaz beszállításra váró anyagokat mutatja.
A mi kínálati sorainkból persze hogy hiányzik a narkó, hiába van dugig a gyár, nem tudjuk eladni, mert nem kínálja fel.
5. Kreáljunk egy ilyen 4 soros kínálatot Narcotics-ből:
Az én gyógyszergyáramban a korábban felírt mennyiség 145266 darab volt, ezért ezt raktam ide be:
<trade id="[0x193c]" ware="narcotics" price="93" amount="145266">
<seller container="[0x240e]" entity="[0x2441]"/>
<source class="production"/>
</trade>
Ezzel tudattam a gyárral, hogy ami raktáron van neki 145266 darab Narcotics-je, azt kínálja fel eladásra a Trade menüben.
Nagyon fontos, hogy a <seller container után következő hexadecimális érték megegyezzen azzal, ami a többi ilyen eladási/vételi ajánlatnál van.
Mondok egy példát.Az alábbi sorok azt mutatják, hogy a gyáramnak szüksége van 9732 egységnyi Energy Cell-re:
<trade id="[0x371]" ware="energycells" price="4" amount="9732" desired="9732">
<buyer container="[0x240e]" entity="[0x2441]"/>
<source class="production"/>
</trade>
Ehhez hasonló sorokat fogtok még ott látni.Látható, hogy a buyer container itt is 0x240e. Ne kérdezzétek, mit jelent, fingom nincs, csak kikövetkeztettem. Na ezt írjátok be, majd ne felejtsétek a </trade> lezárót használni, mert én enélkül próbáltam indítani és lefagyott.
6. Mentés az xml-ben, majd a játékállás visszatöltése után láthatóvá válik a Narcotics, mint MEGVEHETŐ anyag a Trade menüben.
Huhh, remélem érthető voltam, leírni nehezebb volt, mint megcsinálni.