Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #4251 Hát a klasszikus eset, amit én már jóval ezelőtt felvázoltam:
1. Nincs igény, mert minden van, minden gyár raktára csurig.
2. Az AI teherhajók nagyon sokan vannak, színültig megpakolva, ergo esélyed nincs még egy apró igény esetén sem a leszállításra, mert 60-an állnak sorba.Lásd Eternal Dawn-féle belassulás a 60+hajótól a szektorban.
3. Nincs megszervezve a kereskedelmi teherhajó működés, azaz a gyárhoz rendelt teherhajó "For Trading" -re nem használható vagy csak minimálisan.
4. A raktárkészletet és a gazdaságot csak az én módszeremmel lehet felpörgetni egy darabig, ez szégyenletes, de legalább működik.
5. Nincs beépítve olyan algoritmus, ami ritmusban-mozgásban tartaná az üzletet.
6. Az árakat nem lehet módosítani, ha sok van, olcsó, ha kevés, drága.
7. A 4-es ponthoz még annyit, hogy ha időnként "virtuálisan" elfogyna a megtermelt áru, nem lenne túltermelés, lehetne eladni.Meg is lehetne magyarázni, hogy pl. " az adott bolygónak szüksége van rá",stb.
8. A gyárakat nem lehet részletesen beállítani, gyárt olyat is, amit nem tudsz eladni, például egyes fegyvertípusok.
9. Kicsit meg lehetne tolni a fegyverfelhasználást/gyártást , ha például mi is építhetnénk hajógyárat vagy hajóink beállhatnának gyárainkhoz rakéta feltöltésre.
10. Az új rakétákat továbbra sem lehet gyártani, ergo hol készülnek?
11. Az hogy időnként gyártogat hajókat az AI, kiváló gondolat, de még így is csak minimális az igény a nyersanyagokra.
12. Viszont túlzásba vitték a teherhajók számát, lásd 2-es pont, max harccal lehet(ne) időlegesen "kilökni" őket a kereskedelemből.
Kb. ennyit dióhéjban a kereskedelemről és annak nem működéséről.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.08.30. 10:21:22