Chris05#94
Költői kérdéseim:
- Mit indít az emberek 98%-a a PC bekapcsolása után? (A válasz a böngésző, ez bizonyított tény)
- Mivel játszik az emberek 90%-a? (Nem Starcraft-al, hanem a passziánsz szintű dolgokkal)
- Mit csinál az emberek 90%-a ha a víruskereső jelez? (Kétségbe esik és hív egy informatikus barátot, ismerőst, szomszédot)
Néhány észrevétel:
- Az emberek nem tudják, hogy a bal, jobb egérgombbal és szimplán vagy duplán kattintsanak.
- Akármilyen pop-up ablak feljön, ami jelzi, hogy 4 milliárd forintot nyertek rögtön rákattintanak a linkre, hogy a bothálózat tagjai lehessenek.
- Ha a fogorvos anyós Skype-ozni akar és a Caps-Lock be van kapcsolva hamarabb meghal, mint hogy rájöjjön a megoldásra jelszóbeírásnál.
Én ízig vérig PCs vagyok (Játszok is magyarul, programozok, 3D Studiozok, Videót vágok, etc etc), de őszintén megmondom, hogy ha lenne rá pénzem vennék iPadot/Android 3-as tabletet IS. Szerintem zseniális dolog és tényleg a buta amerikai farmer és a professzor is ugyanolyan hatékonyan tudja használni. Megkockáztatom, hogy még nagyanyám is el tudná sajátítani a használatát hamar. Butaság, hogy ezen vitatkozunk, hogy a noti milyen jó. A jó kis mobil merevlemezzel tényleg élvezet a 2 perces Windows töltés majd utána a 25 másodperces outlook töltés (OK, van SSD + 40 ezerért amivel reszponzív lesz a rendszer, én is vettem az asztali PC-be, de nem ez a tipikus). Az aero szaggat, a gép lassú, játékra alkalmatlan és egyébként is karban kell tartani (Registry, vírusok, töredezettségmentesítés, Windows Update etc etc). Ezzel szemben a tablet bekapcsol és gyakorlatilag azonnal a kezed alatt van a web. 1.0-ás usereknek (is) tökéletes. Nem értem, hogy miért van problémája néhány embernek ezzel kapcsolatban.