• narumon
    #18
    "Nekem akkor sem áll össze a kép sehogy. Ugyanis egy táblagép árából, kapsz egy alsó kategóriás notebook-ot is ami még többet is tud és max. 2 kiló ha már táposkodunk."

    A többet is tud, relatív, ha soha nem használja ki akkor hiába tud többet. Kezelésben felhasználóbarátságban meg kevesebbet tud.
    Idevágó nagyon jó példa szerintem anyósom. Fogorvos, nincs pc-je, a rendelőben van amit két beteg között szokott esetleg nyomogatni, skype és passziánsz ügyében. A netbookomat szokta elkérni néha egy kis skypehoz meg, hogy hétvégén meg tudja nézni a leveleit, de ha már a windows máshogy áll mint alap (mert valahol ott hagytam), vagy a skype ikont nem találja, akkor megállt a tudomány, segítségre szorul. Na most ezt egy ipaddal mondjuk (vagy akármilyen tablettel), hülyebiztosra lehet csinálni mert ott az a hülye skype ikon (nincs olyan, hogy nincs ott, nem nagyon lehet véletlenül törölni, arébb rakni) csak rácsap a mancsával és megy. Ugyanez az emailnél. Nos, ilyen emberből van rengeteg a világon, nekik a notebook csak vész esetén alternatíva.

    "Továbbra is állítom, hatalmas hype és marketing eredménye az, hogy most boldog boldogtalan táblagépet akar venni."

    Ez is benne van. Meg az is, hogy egy olyan embernek mint fentebb említett anyósom ha megmutatom az enyémet és nézi, hogy jajdejó könnyű, jajdejó kicsi, hogy lehet emailt küldeni - mutatom - ó és ennyi az egész? Hát ilyen neki is kell.
    A célpiac meg ugye jelen esetben sem magyarország hanem az amerikai nagyi, a német építőmunkás, a spanyol narancsszedő és az angol háziasszony.