• Fürtös
    #103
    Igen persze,azért ne hidd ,hogy ennyire sötét vagyok csak kíváncsi vagyok mit reagálnak ezek az okos emberek ha elég egyszerű módon kötök bele az elméletekbe,képleteket én is be tudok linkelni,de semmit nem állítok anélkül,hogy valóban 100% ig tisztában ne lennék vele.
    A gőzgépes példára visszatérve:
    Én képes lennék megépíteni egy gőzgépet a legalapabb formájától a vasérctől kezdve,mert birtokában vagyok az acélgyártás és minden a gép elkészítéséhez szükséges fémmegmunkálási ismeretnek.Tehát én állítom hogy tisztában vagyok a gőzgép müködésének mert létre tudom hozni alapanyagokból,ki tudom számolni az áttételeket a dugattyúméretet meg mindent ami szükséges,persze azt nem állítom ,hogy a lehető legjobb hatásfokú lenne de működne.
    Remélem érted mire akarok kilyukadni:D

    A következő idióta kérdésem hozzád:
    Ha eljut a fény A ból B be akkor mozgást végez ugye? A mozgáshoz pedig energia szükséges,akkor hogyhogy nincs neki mozgási energiája.
    Mert ez estben mondhatjuk azt,hogy igazából csak a fény kisérő jelenségeit ismerjük: * intenzitás vagy amplitúdó, amelyet az ember fényerőként, fényességként érzékel[1],
    * frekvencia (és ezzel összefüggésben a hullámhossz), amelyet az ember színként érzékel, és
    * polarizáció, azaz az elektromágneses rezgés iránya, ezt az átlagember normál körülmények között nem érzékeli, de például bizonyos rovarok igen.