xrt#109
Még egyszer szépen kérlek, akár még alázatosan is egy mai napon működő fúziós erőműről hozz linket vagy valami tényt. Az általad linkelt helyekről ilyeneket olvasok; "lesz", "8 év alatt épül majd", "az első plazmaműveletet 2016-ra várják".
De nekem a csúcs =(!!!):
"A terv egyéb számadatai szédítőek, mert bár a fúzió folyamata elméletileg tisztázott, létrehozása és fenntartása rendkívül bonyolult feladat. A magfúzió közben valahol tárolni kell a plazmát, ami csak egy olyan hatalmas, tórusz alakú elektromágnes által létrehozott mágneses mezőben lehetséges, amelynek az ereje ötvenezerszerese a Földének."
Nos hogy is van ez? Nem azt kérdeztem mi lehet a jövőben, mert lehet majd minden egyes Földlakóra juthat egy lakható bolygó is a jövőben. Én jelenlegi techonológiáról kérdeztem infót...
Szinte hihetetlen, egy ilyen erőmű a Föld által produkált mágneses mezőjének ötvenszeresét (!!!!!) igényli a biztonságos működés érdekében! Na ne már arról az energiáról beszélünk ami megvéd a kozmikus sugárzástól. Te most tényleg a mai átlagemberek által elérhető realitásban élsz???