11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • morcosqtya
    A jelenlegi erősítőm kompromisszum eredménye, nem a leggyorsabb sportkocsi ami nálam járt ezért ebből a szempontból lényegtelen róla beszélni..

Voltak nálam olcsó kommersz, középkategóriás és felsőházi "audiophile" tranzisztoros sztereo integráltak, barátságos hangú angolok, meleg lágy csöves monstrum végfokok + csöves előfokok, vintage integrált darabok, kapcsoló üzemű D-osztályú monoblokkok, stb.

Időközben megváltoztak a körülményeim és preferenciáim az életben, így éppen ebben a helyzetben megállt a hifi rendszerépítés. (az erősítő kivételével minden komponens "ultimate" nálam, azaz nem cserélném le semmiért, mivel messze a legjobb darabok amik nálam jártak (kivéve a kábelek, de ott meg nem szeretnék elszállni).

A jelenlegi, a lent látható Yamaha AX-1050 RS, elégedett vagyok vele, bár érdekes módon ugyanebből a sorozatból több darab járt nálam, nem egy hétig hallgatva volt kisebb "tesó" amelynek a hangja közelebb állt hozzám.
    Nyilván volt nálam már olyan darab (nem Yamaha), ami 10x verte ezt oda vissza, de az az extrém hang extrém árral is járt.

Azért azt hozzátenném, hogy ez se a Yamaha belépő szintje azért..

Itt annyi, hogy a hulladék gyári műanyag lábakat lecseréltem saját tervezésű, könnyített aluminiumra, háromszoros magasságú lett így az alaplemez és a felfekvőfelület közti távolság (és így a készülék brutto magassága is. Természetesen az alu lábak alja csillapított gumilemez, ami viszont alig látható.

Végül egy érdekesség: a fentiek ellenére sosem voltam Yamaha-párti... :)