xrt#206
"Az atomellenesek sokszor emlegetik Csernobilt meg most épp a japáni blokkokat, csak néhány dolgot meg nagyon nem emlegetnek. Hadd legyek egy kicsit ünnepromboló a számukra."
Lehetek én is ünneprontó a számodra? Nem kell egy vagy akármennyi publikusan is tárgyalt katasztrófa ahhoz hogy belássák a gondolkozni is képes emberek hogy nem kiforrott sőt még veszélyes is lehet egy kiforratlan technológia.
"2.) Ahogy az atomellenes emberek érvelését olvasgatom, úgy látom, hogy semmilyen ész-érvvel NEM lehet őket semmiről meggyőzni."
"-- Az olaj (és a gáz is) elfogy,
-- A szén is elfogy egyszer, ráadásul ha az összes szenet elégetjük akkor tényleg sok CO2 lesz a légkörben"
Nos az atomerőműveket tápláló ásványok is fogyóban vannak (és ne gyere a jövőben felfedezendő erőművekkel, ennyi erővel új naprendszerek létrehozásának technológiájával is érvelhetnél...) Persze a 100 ezer évekig szennyező atomhulladékot is messzire kerülöd, semmi adat, semmi tény, csak hogy az atom jó és nekünk semmi más nem kell. :( Valahogy ez kimaradt a felsorolásodból. Miért is???
A földhőről nem akarok vitatkozni, jelen pillanatban sokkal kevesebb az információ mit okozna ha mindenki a földhőt kezdené használni. Sugárzási szennyezésről még ha hamis statisztikáink vannak is, valami alapot jelenthetnek. A Földhő használatáról még csak pozitívumok vannak mint ahogy a te hozzászólásaidban az atomról, pedig az is még egy nagy fehér folt csak (sajnálatos módon). :(
"Ez a szmepont az FBR-atomerőműveknek sajnos gyenge pontjuk, ezt pont az atomellenes zöldeknek köszönhetjük.
Az energianövényeken alapuló biomassza-energia az, ami nem igényel semmilyen magas technikai szintű fejlesztést és hatalmas beruházási pénzeket."
Ja, persze 30 éven belül elfogy az atomerőműveket tápláló ásvány, te hozol 50 meg 100 éveket mindenféle jövőbeni kutatások kapcsán. Közben még a jelenlegi technológia problémái is megoldatlanok és kontrollálhatatlanok. Lsd. pl. Japán...
"Most még van energia, és van életminőség. Van hűtő, van autó, van mosógép (van akinek még szárít is). Van meleg lakásunk és aki akar, az mindennap megfürödhet meleg vízben."
Most még van egy valamennyire élhető Föld, majd ha számokat sorolva azon gondolkozol hol akarod elkerülni az általad propagált jelenleg kontrollálhatatlan energia hatásait és még túl is éld, akkor gondolkozz el ezen a vitán. (Remélem nem éljük meg. Persze az utóbbival én is csatlakoztam a csak saját magunkra gondoljunk kategóriába, a gyermekeink meg senkit sem érdekelnek, oldják meg az általunk okozott szennyezések problémáit...)
"Mondj (írj) más lehetőséget. Újra megkérdem: pontosan (számadatokkal, számításokkal, tényekkel alátámasztott) részletes képet szeretnék kapni arról, hogy hogyan élnénk, mit csinálnánk napjainkban -- a jóléthez énszerintem szükséges, szerinted pedig nem szükséges -- energia NÉLKÜL"
Sajnálom, de pl. a szeretetre és emberi kapcsolatok milyenségére nem tudok számadatokat mondani. Bár az eddigi hozzászólásaid alapján neked a számszerűen bizonyítható energiafelhasználás teszi jobbá az életed. Egészségedre, mindenesetre nagyon de nagyon remélem ezt a jövőben nem mások rovására próbálod elérni. Ha már ilyen számmániás vagy esetleg próbálhatnál más területen eredményeket elérni, lehet meg is becsülnének érte...
Ps.: Sorry, ez talán túl hosszú lett, bár még tudtam volna folytatni. Olyan sok fals érv hangzik el itt a számokat sorolgató, káromkodásoktól és sértegetésektől hemzsegő hozzászólásokban. :(((