xrt#205
"Nem tudom, miből gondolod, hogy az életmionőséget mások számára definiáltam. Ez így durva csúsztatás.
Elsősorban a saját életminőségi elvárásaimból indulok ki, másodsorban abból, amit az általam ismert emberek életminőségként fontosnak tartanak. Például: télen fűtött lakást, egyáltalán: egy helyet ahol normálisan lehet élni (=lakás/ház), az ember regenerálódásához szükséges pihenés (ez a középkori életFORMA mellett nem volt meg azoknak, akik naponta 16 órát dolgoztak),
továbbá jelenti a mozgási szabadságot, vagyis azt, hogy akkor induljak el, amikor a folyó feladataimat befejeztem, gyorsan elérjek a célomhoz, tudjak cuccokat is vinni, stb...
Továbbá az életminőséghez hozzátartozik a szórakozás is, amelynek a legtöbb változatához villany kell."
És mi kapcsolata van ennek ahhoz az agymenésednek hogy az ilyen életszínvonalat csak a jelenleg instabil és a jelenlegi tudásunk alapján kontrollálhatatlan atomenergia tudja csak megoldani?
"Továbbá az életminőséghez hozzátartozik a szórakozás is, amelynek a legtöbb változatához villany kell."
Mindenesetre ez volt a csúcs számomra. A legjobb élvezetet nyújtó kikapcsolódás (legalábbis számomra) nem igényel semmiféle "villany"-t.