• xrt
    #167
    "A Föld regenerálódó képessége -- KONKRÉTUMOK NÉLKÜL -- egy tipikus zöld duma."

    Nos azért, mert mint gondolom te is tudod, sőt nem is véletlenül hozod ezt fel mint érvet: Senki nem tudja a globális folyamatokat még megsaccolni sem. Pl. olyan apróságokat sem mint pl. időjárás, vagy a termőföldekben végbemenő pontos folyamatok, stb stb.
    Viszont bármekkora, vagy bármilyen komplex is a Földön kialakult rendszer, itt is létezik egy kritikus pont, még ha senki sem tudja mikor érjük el azt. Lehet hogy már rég túl vagyunk rajta.


    "Másik baj az atomellenesekkel az, hogy nem adnak igazi alternatívát.
    Döbbenetes HALLGATÁS ÉS LAPÍTÁS folyik a részükről, ha azt firtatjuk, hogy ugyanmár adjanak valami jövőképet konkrétan, számokkal, az emberek életének NAPI apróságaival egy olyan világban amit ők képzelnek el a mi számunkra."

    Ez nem igazán jelent problémát, egyszerűen le kellene mondaniuk a hatalmon levőknek a központosított és ezáltal könnyen kontrollálható energiatermelésről. Az egyetlen ország Németország ahol nem elegendő mértékben, de már némi elmozdulás van efelé.
    Ráadásul nem mondtam hogy nem kell atomenergiával foglalkozni (megjegyzendő ordítozni sem szoktam :S), viszont jelenleg az a nagy helyzet, hogy nem tudjuk megfelelőképpen kontrollálni a nem várt eseményeket és a normális működés közben keletkező hulladékot sem.

    De ha már itt tartunk, legalább ekkora probléma a globalizáció által megkövetelt szállítás szennyezése is pl. Ugyanaz a probléma, pl. Mo. tekintetében amikor nemhogy élelmiszerből önellátóak, de még exportra is tudnánk termelni, de nem! Inkább hozzuk a kínai fokhagymát, a holland paradicsomot, lehetne végtelenségig sorolni. Mindez a központosítási, tehát a globalizáció hatása. Ja hogy ez is szennyez? Nem számít a hatalmon lévőknek.