-
08.10
helyesbítek: tegnapi... :-)
Most tesztelgetem.
A vas: legelső szériás Defy MB525 SOC (zöld kamerás)
kernel: CM7 kernel signed
Gapps: jellybean minimal 0726
ROM: Quarx féle CMX Nightly 08.10
benyomások:
felület szép, könnyen kezelhető, letisztult
teljesítmény: tiszta memória esetén gyors, majd folyamatosan belassul, de nem akad, ugyanakkor pazarlónak tűnik, nincs optimalizálva, esetleg memory leaking (bár még beállításokkal javítható gyanítom), fagyás egyszer volt. Boot után aksikivétel kellett, dupla cache wipe és dalvik cache wipe mellett.
Szabad RAM 19-12% körül jelenleg.
AnTuTu Benchmark: roppant gyenge összpontszámot értem el, 2050 pontot éppen verem valamivel. Ami javult, az a SD kártya kiolvasási sebessége (172 pont), gyanítom emiatt is gyors alapból egy rakás galériás megoldás. Database IO javulhat gondolom optimalizációval. (Karácsonyra egy patent kis oprendszer lesz ez!! még ilyen kvázi "gyík" telefonra is mint a SOC defy. :-) )
Fogyasztás: eddig a CM7-nél kedvezőbbnek tűnik de éjféltől hajnali 3-ig tesztelgettem, nem sokat tudok írni, azaz nem számszerűen és nem hitelt érdemlően. Majd 3-4 nap múlva beszámolok. Húzni egyelőre nem szándékozom. Alap governorral megy (300-1000 Mhz).
Egy két megoldást érthetetlennek találtam benne (dialer+névjegyek különválása, stb stb) és nem éppen ergonomikus, a beállítások foghíjasok, funkcióhiányok, de hát szépül, épül... :)
korlátozott lehetőségek még (ikoncsere, "adw" felület gyerekcipőben, témák hiánya stb. de ezek majd később). A lényeg megy.
Vannak innovatív dolgok (bár nálam kimaradt a CM9 így lehet, hogy csak nekem újak ezek: widget kezelés, stb)
Összességében tetszik, telefon jó, hangminőség jó, apollo zenelejátszóban még nincs folder nézet, így marad a player pro.
Megint sok progi feleslegessé vált nálam CM7 után is. Nem tudok még egyértelműen nyilatkozni, hogy a telefonálási bugomat (híváseldobálás és ad hoc holdba nyomás, beérkezőnél fagyás) megoldotta-e, de majd beszámolok arról is. Ha igen akkor ez marad fent.
Hát röviden ennyi.
Reményekkel tekintünk előre.. :)