Locutos#22
Nemjo.
"Ezt a technológiát a fény polarizációjának nevezik, melynek eredményeként lézersugarat kapunk"
A lezersugar az monokromatikus, nem polarizalt.(persze polarizalhato ez is aztan)
"Igazából nem a teljes elektromágneses hullám van egységesítve, hanem egy bizonyos frekvencia van kiválogatva, leszűrve, a többi, felesleges frekvenciájú hullámot a lézerberendezés elnyeli, emiatt melegszik."
Mivel a lezernek eleve az a lenyege hogy monokromatikus fenyt(elektromagneses sugarzast) bocsajt ki, nincs benne "tobb frekvencia" mint ahogy te mondod(persze jo jo, semmi se tokeletes) es szures sincs. Szerintem az IR lezerek legnagyobb problemaja a melegedes, a tobbi optikusnal szerintem elhanyagolhato.
Kulonben meg igen, egy fenyspektrumot diffrakcios raccsal szoktak optikai berendezesekbe "mononkromatikus"(kvazi) sugart elolallitani.(azert mert a lezerek csak diszkret szinteken tudnak mukodni, neked meg egy berendezesbe esetleg akarmilyen hullamhossz kellhet)
De gondolkodtam, valoszinuleg ugy erti a cikk a fotongerjesztodest(en legalabbis ugy kepzelem el) hogy ahogy probalnak egyre nagyobb fotonsuruseget eloallitani ok valahogy inkabb valahogy osszeolvadnak nagyobb energiaju fotonokka, de ez csak tipp.