• Madve
    #56
    "és pont ezeknek a usereknek ajánlod az iphone-t ugye, nyilván van benned valami előitélet a telefonnal szemben, ne is tagadd..."

    Igen, van. Úgy gondolom hogy pontosan a számítógépen 1 bites usereknek jó választás, akiknek a desktopjuk vastagon van borítva parancsikonokkal mivel alapvetően az iphone "menüje" sem néz ki másképp, csak több képernyőre van osztva. Nekik az egymásba ágyazott mappák túl bonyolultak, a részletes a túl sok beállítási és egyéb lehetőség zavarba hozza őket, és egyszerűen félnek, hogy elcsesznek valamit. Éppen ezért jó választás nekik az iphone felülete, ami direkt az ilyen usereknek van kitalálva, és a rendszere korlátozottsága, és zártsága, hogy ne tudja még véletlenül sem elb*szni az user. Szóval aki nem szereti a bonyodalmakat, annak ideális választás, ha küllemre is tetszik neki. Ezt nézheted előitéletnek, de az applenek pont ez volt a célja az iphone-al ha sarkítom akkor okostelefonhoz hasonló vmi a hülyéknek, de ezt szebben szokás megfogalmazni.

    "nem tudom, szerintem symbianra közel sincs annyi alkalmazás mint androidra iphone-ra, de te tudod..."

    Valóban darabszámra nincs annyi, de itt nem is a mennyiség a lényeg, hanem, hogy adott dologra találsz-e egy használható alkalmazást, vagy nem. A legnépszerűbbek
    meg megjelennek az összes platformra, max kis késéssel.

    "nem, én se facebook miatt döntöttem, szerintem nem ez alapján döntenek az emberek..."

    Mint mondtam nem véletlenül emelik ki a telefonreklámokban az előtelepített alkalmazások egy részét. Hidd el sokaknak ez számít, mivel nincsenek hozzászokva hogy bármit is telepítenek. Laptop vagy számítógép vásárlásnál sem véletlenül találkozol előtelepített programokkal...

    "de leírás alapján tuti nem döntenék, mert a leírásbol pont egy dolog hiányzik: a felhasználoi felület, a szoftver..."

    Nem, nem azt mondtam, hogy csak leírás. Csak leírás alapján pl. gyógyszert szokás választani. Egy kocsit sem csak leírás alapján fogsz választani, hanem azért elviszed egy próbakörre is. A leírás csak abban segít, hogy kiszűrd az igényeidnek legmegfelelőbb hardvert, funkciókat, amiket többek között ki is próbálhatsz amikor a telefont ténylegesen kézbe is veszed vásárlás előtt. Leírás nélkül a samsung corby, meg a galaxy s tulajdonképpen csak méretben, kijelzőben, kamerában meg árban különbözik. Legalábbis ennyit látsz, ha csak kézbe veszed őket.