Nagyon nincs ok arra, hogy neked essünk, sőt bizonyos dolgokban egyet is értek. Darwin előtt, valószínűleg 2-300ezer évre visszamenőleg az emberek mindigis hittek valamiben, istenekben, őseik szellemeiben, szent állatok vagy tárgyakban, stb.. Később aztán a birodalmak kialakulásakor már fontos szerepe volt a vallásnak, és nyilván szándékosan politikai célból is alakították, elég csak pl. az egyiptomi fáraókultuszra gondolni, akiket istenekként tiszteltek.
Az is szinte megkérdőjelezhetetlen, hogy Jézus célja nem az volt, amit később az egyház átvett. Sőt, pont az ellenkezője, felvette a harcot az akkori vallásokkal szemben, Isten előtti egyenlőséget hirdetett (szemben a többi vallással MINDENKINEK, nem csak adott népcsoportnak), szeretetet hirdetett, alázatot tanított, megpróbálta kiírtani mindenkiből a kapzsiságot, hatalomvágyot, radásul valószínűleg nem volt nőtlen sem, nem tartotta bűnbevezetőknek a nőket (ugye az ószövetséghez meg az illett leginkább, még úgyis hogy pl. Lilith történetét kivették belőle, és csak Ádám és Éva maradt, aholis tudjuk mi történik). Jah és mindehhez hozzájön, hogy a legkeményebb üldözések ellenére olyan szinten elterjedt, hogy kénytelen voltak 313 -ban szabaddá nyilvánítani Rómában is (aztán 390 környékén meg kötelezővé, onnantól kezdve már azt használták fel politikai célokra, és jöttek a háborúk, inkvizíció, az emberek félelemben tartása, tudás és gondolkodás teljes írtása az emberekből, stb...).
Aztán a reformáció, meg felfedezések kora, csillagászati felfedezések és a tudomány terjedése is meggyengítette az egyházat, aztán felvették azt a szerepet, amit kezdetektől kellett volna, azt hirdetni nagyrészt amit Jézus is próbált.
És arra a kérdésre rátérve, hogy akkor most létezik-e Isten vagy nem; Darwin előtt egyszerűen nem is gondoltak arra nagy valószínűséggel az emberek, hogy mindez magától alakult volna ki, nem is hirdethettek volna mást, minthogy Isten (vagy más vallásokban istenek, szellemek) teremtett mindent. Jézus sem hirdetetett mást, minthogy Isten előtt mindenki egyenlő, aki megtanul helyesen élni azt örök boldogság várja Isten mellett, stb..
De ma már tényleg annyi mindenről tudunk, és tudjuk, hogy működik inteligencia nélkül, ismerjük a természetes szelekció törvényét -> elég megnézni a természetben milyen kegyetlen harcok vannak, és minek milyen nehéz párt is választani, és hogy a fiatal élőlények hány % -a éli meg egyáltalán az ivaréredt állapotot. És még lehetne sorolni.
És arról, hogy miért esünk egymásnak; egyrészt ez egy fórum, ahol vitatkozni lehet ezekről is, ráadásul tudományos, ahol nyilván nem fogják az ateisták is visszatartani a véleményüket, ha valaki azt mondja, hogy Isten létezését még mindig nem cáfolta a tudomány. Ez még nem nekiesés, ettől függetlenül azért szerintem más is, ahogy én is, el tudjuk fogadni azt, hogy valaki úgy gondolja. Egy kicsit sajnálom, mert a tudományt én sokkal érdekesebbnek találom, és azt is tudom, hogy Istenben való hit egyáltalán nem fontos a boldogsághoz.
De olvass bele abba, amit Droidka belinkelt, és annak ellenére hogy "nem hisz el mindent belőle", jónak tartja. Az konkrétan egy pofátlan hazugságsorozat, szándékos félrevezetés, az emberek elijesztése és megtévesztése a tudományról, olyan hazugságokat állít, hogy az EVOLÚCIÓT minden tudományos felfedezés cáfolja és semmit nem találtak ami alátámasztaná. Nah, ezért estem neki. Kicsit az az érzésem, mint a Zeitgeist első részéről ami meg a ló túlsó oldala, mintha azért csinálták volna, hogy az emberek rájöhessenek, mennyire félrevezetés, és hogy az ellenkezőjére vezessék az embereket...