• Magiszter
    Érdekes. Ha valaki úgy ír vissza neked, ahogy te írsz neki, máris debilke lesz.

"ha egy egyenest csak felezek, felezek, felezek, akkor végül eljutok a pontig, amelynek kiterjedése nulla"

Itt van előttem a számológép. 1 méter = 100 centi. Kezdjük a darabolást.
    34 alkalommal osztottam kettővel az eredményt és már 0,00000000582076609134674072265625...stb-nél járok. De ez még mindig nem 0, csak rettentően kicsi, és elmondom neked hogy sosem lesz nulla. Tehát matematikailag sem tudod elosztani úgy az 1 métert hogy 0 azaz semmi legyen.

"egész világunkban nincs semmi bizonyos, csak bizonyos határokon, játékon, tolerancián belül van minden."

Én ezért szoktam használni a "tudomány mai állása szerint", vagy "jelenlegi ismereteink" szerint mondatokat. Amúgy az eszmefuttatásodon tovább menve arra jutok hogy akkor a vallás/biblia sem bizonyos. Tehát amit leír nem fedi a valóságot, tehát kár lenne a valóságra alkalmazni.
    Csakhogy még tovább megyek: Ha minden bizonytalan, akkor káosz van csak és nem rendszer. Ha pedig csak káosz van, akkor végtelen változatosság is, azaz nem létezhet két egyforma atom, azokból nem épülhet fel két egyforma molekula és így nem lehet két egyforma életforma sem. Tehát van rendszer. A rendszert fel lehet ismerni, le lehet írni, ki lehet elemezni és a rendszerből a tudomány alapköveit lelehet tenni. Ilyenek az atomok. Jó kiindulási pont és a mai napig nem született olyan elmélet ami ne azt igazolná hogy vannak és úgy működnek ahogy azt anno elmondták. Ha pedig van egyetemes mindenre érvényes rendszer akkor azt fel fogjuk fedezni és a segítségével le tudunk majd írni mindent a világban. Nem most lesz, nem is holnap, vagy holnap után, de az emberi kíváncsiság végtelen és ezért addig fogunk menni a tudományban ameddig csak lehet.

"Ebből az is következik, hogy a kvantumok elmélete eleve el van cseszve, persze, ettől függetlenül, közbenső megismerési módszerként megfelel."

Nyilván a tudósok hada téved és te megmondod a frankót. Kukába az egész kvantumelméletet, hülyeség az egész!

Abban egyetértek hogy minden egyes pont amit megismerünk arra jó hogy újabb pontokat fedezzünk föl.

#123: Ha abból indulunk ki hogy az univerzum végtelen, akkor a megismerhető tudás mennyisége is végtelen. Éppen ezért a végtelen tudás megszerzéséhez végtelen idő szükséges. Azaz minél többet tudunk annál több van még mit megismerhetünk.

#124: "Egy jó tudományos könyvet soha sem kell átírni" tehát ha át kell írni akkor nem jó. Logikus.