• Magiszter
    #119
    #109: Baromság. Ha nincs leírva hogy az BMW autó, akkor az nem autó, az BMW? Hülyeség. Tényeket kérek felsorakoztatva arra vonatkozóan hogy az ember nem Állat. Én tényeket írtam arra vonatkozóan hogy az.

    #110: "amikor te gondolom a homokozóban játszottál"
    Tipikus vallási fanatikus, aki azonnal személyeskedni kezd, ha kifogy az érvekből.
    "Tehát a keresztény ember kutyaköteles elfogadni a tudományos eredményeket, ha azok bizonyítást nyertek."
    Csak ezek a tények ellentétben állnak a bibliával és mint mondtad az egyház nem hajlandó frissíteni. Tehát a biblia és a valóság kettészakadt és nem férnek össze egymással.

    #114: "az evolucio matematikailag lehetetlen"[i/]
    Akkor nem vagy tisztában a matematikával, vagy éppen az evolúcióval. Az evolúció matematikailag és roppant mód egyszerűsítve: Ha a=2 és b=4 akkor C=6. Ha a=2 de nincs b akkor c=2 (Jelmagyarázat: a=faj genetikai állománya; b=természeti ráhatások; c=faj genetikai állományának változása)


    #115: [i]" bajok zöme abból keletkezik, hogy ismereteink végesek, de ezt nem beismerjük, hanem fantáziálunk, és a meglévő ismeretekből próbálunk frankó, megdönthetetlen téziseket kihozni. "

    Lásd vallás. Nem tudják hogyan lett az ember. De fantáziával kitalálták hogy odateremtette valaki, és bárki aki ellent mond ennek a megdönthetetlen tézisnek az eretnek.
    "Mert-hogy fény sebességnél nincs idő !!"
    Van idő, mindig is volt és lesz idő. Nincs olyan hogy ne lenne. Még egy fekete lyuk eseményhorizontjának küszöbén is van idő. A fénysebességről hallottál e? A fény 1 év alatt megtett útja. Év=idő, tehát a fény időben halad, tehát a fénynél van idő. Ha te fénysebességgel mennél akkor 1 évet tartana az út oda ahová mentél. Nem állna meg veled az idő csak lelassulna. Az meg a másik hogy a jelenlegi ismereteink szerint Tér-idő van és nem külön tér és idő. Tehát bármi történik az a térben és az időben is történik egyszerre.
    "emberek 99,999%-ának ezt a témát egy picit megvilágítani."
    Tehát ha az emberek 99% hülye és képtelen felfogni az 1+1 nél bonyolultabb matematikai problémát akkor ez a trend és a maradék 1%-éknak is hülyének kell lennie. Nem kezdheti el kutatni a 2+2 rejtelmeit és ha felhozza hogy 3+3 akkor már elrugaszkodott a valóságtól? Ez a baj a keresztény egyházzal. Nekik az az érdekük hogy az embereket sötétségben tartsák. Ha valaki felemeli a buksiját és körbe akar nézni azt meg lenyakazzák.

    #117: Természetes szelekció. Képzelj el egy szitát és rajta homokot. Ha elkezdesz szitálni a szemcsék amik túl kicsik leperegnek, a nagyobbak viszont fennmaradnak, mert nem férnek át a szita lyukain. A szita a természeti erők, a kavicsok meg az univerzumban elhelyezkedő dolgok (bármi).
    Nehéz elhinni hogy azért ilyen valami mert csak ilyen lehetett? Minden ami nem életképes/működőképes az szétesik, eltűnik. Így a folyamatok addig mennek amíg egy életképes/működőképes verzió ki nem alakul. Nem kell intelligencia ahhoz hogy valami jól működjön. A természet mindig egyensúlyra törekszik, hiszen az egyensúly egy ideális állapot, amikor a fellépő erők kiegyenlítik egymást.
    "A sok megismert részecske közül miért az elektron és a proton dominál? véletlen???" Nem, csupán ez a kombináció volt képes megmaradni. Talán tudod hogy a proton pozitív a ez elektron meg negatív. A két pólus kölcsönhatása pedig a vonzás. Így nem estek szét. Képesek voltak atomokat alkotni, amik molekulákat, amik aminosavakat...stb.

    "Párhuzamos univerzum elméletnél: igen sok univerzum alakul ki, de az ismert fizikai kölcsönhatások ha máshogy alakulnak az elején, akkor nem lesz életképes az univerzum, vagy gyorsan kitágul, vagy gyorsan önmagába visszaesik...

    valaki sokat kisérletezett milyen értékek kellenek????? "


    Vegyél egy lavort, töltsd meg vízzel és kezd el rázni veszettül, de folyamatosan ugyanakkora erővel. A végén csak annyi víz marad benne amennyi az adott ráhatással megmaradhat, azt hiába rázod tovább ugyanolyan erővel, benne fog maradni. Ami képtelen megmaradni a ráható erők alatt az lemorzsolódik. A többi megmarad.
    Ez a folyamat rettentő-régen végbement és minden amit látunk (még mi magunk is) ennek a folyamatnak az egyik eredménye.

    Az hogy valami működik nem igényel intelligenciát. De fordítsuk meg a kérdést. Ha minden amint látunk/tapasztalunk egy intelligencia eredménye. Mi alkotta meg azt az intelligenciát? Ami megalkotta, azt mi alkotta?
    Mivel az emberi elme korlátolt ezért feltételezi hogy minden ami van, az lett valamiből. Holott ha elébe megyünk a "mindennek" ott nem lehetett semmi. De a semmiből meg nem lesz valami... Ez egy örök dilemma. Talán egyszer meg tudjuk majd válaszolni, és talán egyszer majd képesek leszünk fel is fogni a választ.

    De törekedni kell a világmindenség megismerésére, mert ezzel együtt önmagunkat is megismerjük.