karesz6#72
Én a fekete lyukak témájában laikusként a végtelen fogalmát nem tudom elhelyezni tekintve hogy valóban végtelen tulajdonságokkal rendelkező objektum az én felfogásom szerint nincs legfeljebb bizonyos tulajdonságai annyira nagyok hogy praktikusan végtelennek tekinthetők. Ennek egyetlen egyszerű oka van mégpedig hogy a végtelen nem egy szám, nem lehet leírni semmilyen formában nem lehet kezelni maximum azt mondhatjuk hogy a "végtelenbe tart". A végtelent nem lehet hozzáadni semmihez nem lehet kivonni semmiből osztani szorozni stb mert az eredmény mindíg végtelen vagyis értelmetlen.
Én a fekete lyukakat úgy tudom elképzelni mint alattam írta valaki: nagyon nehéz kicsi tárgy egy latexruhán. A gravitáció ha jól tudom a tér-idő görbületének a következménye. Ha egy objektum túl kompakt akkor a téridőt nem szétszaggatja hanem nagy mértékben torzítja. Kb úgy tudom elképzelni hogy egy objektum elér egy kritikus sűrűséget és ekkor fénysebességgel belezuhan a "latexruha megnyúlásába" ami nekünk végtelennek adódik mert semmiképpen soha nem tudjuk megmérni a tőlünk fénysebeséggel távolodó objektum semmiféle tulajdonságát. A flair ek pedig akkor keletkeznek amikor túl sok anyag akar bemenni egy túl kicsi lyukon és mivel ugye végtelen nincs így nincs az a végtelen erő sem ami bármennyi anyagot egy bármilyen kis lyukon átprése, az anyag pedig a lyuk előtt addig sűrűsödik amíg már önmaga is mindenféle csuda dolgokat kezd produkálni és végül az energiája elér egy kritikus szintet és kiszabadul a szingularitás (nem 0 csak nagyon kicsi)közvetlen közeléből. Ha pedig úgy képzeljük el mint egy hatalmas nagy szappanbuborék fúlyó karikát akkor azt látjuk hogy ahogy fújjuk bele a levegőt előbb egy cső majd a végén egy gömb keletkezik a cső fokozatosan elvékonyodik majd elszakad és lesz egy buborék illetve illetve a cső maradéka "visszarúg" és a fekete lyuk "felrobban".
Illetve el tudom még képzelni egy valódi lyukként az univerzumunk körül lévő világra arra a bizonyos "semmire" ahol tér ugyan van különben nem lehetne lyukat nyitni idő viszont nincs így a lyuk felszínénél a testek megszűnnek mozogni és az információ megsemmisül ui. hogy ösztökélsz mozgásra olyan dolgot aminek a számára nem létezik az idő. Vagy a fekete lyuk tényleg egy lyuk és a testek tényleg bele tudnak esni akkor pedig az univerzumunk egy nagyobb és/vagy komplexebb objektum része ám ez esetben sem biztosított hogy a fekete lyuk ne semmisítse meg az "információt".
Bocs ha baromságokat írtam de az a helyzet hogy jól esett végiggondolni és leírni.