• B0nFire
    #69
    "Egyébként nem lenne rossz ha az ilyen híreket lehoznák a tv-ben mondjuk az olyanok helyett mint, hogy a Benkő mikor akarja bevezetni a faszverés világnapját, vagy hogy a Győzi már megint milyen vicceset szólt be tegnap stb...
    Bár a nép java részének pont az ilyen eltorzult celebes idétlenségre van igénye..."


    Nem, a nép azt eszi, amit elétesznek. Csak tudományos műsort fényévekkel (hogy tárgyszerű legyek) nehezebb csinálni, mint celebest. Utóbbihoz ugyanis nem kell szakértelem, nem kellenek tudósok. Nem könnyebb egy lúzert felcsípni az utcán, átadni egy b u z i sylistnak, aki lilára festi és feltupírozza a haját, leírhatatlan öltözéket ad rá, aztán mehet is a reklám ezerrel, hogy itt van Dambalahamba, az új celeb.

    Dolák-Saly ezt a celeb históriát jól kifigurázza a Madáretető című könyvében egy Bendő Bandi nevű figurával, aki "befutott" és lépten-nyomon hírek jelennek meg róla, de az végig nem derül ki, hogy tulajdonképpen mivel futott be, és miért is olyan figyelemreméltó ez a Bandi.

    Ha meg valaki tudományos dolgokat szeretne nézni, azt mondják, nézze a Discoveryt, NGC-t, Spektrumot, bár utóbbi adók is kezdenek lassan áltudományos köntöst ölteni, és a popularitásra hajazva egyre nagyobb sületlenségeket tálalni, amiknek már rég nincs köze a tudományhoz.