Ez kicsit túlzásnak, túlzott általánosításnak tartom amit mondasz, hogy ateisták nagy része is elkezd hinni halálos ágyán, de az tény, hogy nagyon sokan. Habár én nem igazán látom, hogy ez bármire is érv lenne a vallás irányába, ez egyszerűen pszichológiai dolog, leegyszerűsítve gyávaság... Nem tudom jól megfogalmazni, de valami "mindegy, elkezdek hinni is biztos ami biztos, csak éljem túl, vagy legyen még valami más jó is halál után" érzés. Mindenesetre abban is biztos vagyok, hogy egyre kevesebb az ilyen eset, mert azért valamilyen szinten ennek benne kell lennie az emberben, tehát főként arra gondolok, hogy kell valaki rokonok közül, aki mélyen hívő volt (szerintem majdnem mindenkinek van olyan nagyszülője, aki erőteljesen vallás (volt)), szülők viszont már jóval kevesebben.
Arról nem beszélve, hogy a tudomány is egyre több emberhez jut el, ami szintén teljesen eltávolítja az embereket attól, hogy higyjenek. És még számos tényezőről, pl. aki a keleti filozófiákat megismeri, legfőképpen a buddhizmust, az még annál is jobban eltávolodik az ilyen hittől. Az segít leginkább elfogadni a halált is :D