• NEXUS6
    #24
    Hát ja.
    De kb ugyan az a szitu, mint az OLED vs. LCD esetében. Az OLED-del még mindig nem tudnak nagy átlójú, nagy felbontású megjelenítőket olcsón előállítani. Eközben a LED háttérvilágítású LCD-k már lassan hozzák azt a képminőséget, mint az OLED-ek hoznának, ha lenne olyan.:)

    Másrészt ennél a módszernél felmerül az adatvesztés kérdése. Valszeg a legjobb képet egy holografikus úton rögzített és visszaadott kép adná, amilyen azonban még most sem létezik.
    A videokamerák képét számítógéppel feldolgozzák (adatvesztés/torzulás) átkonvertálják hologramként megjeleníthető formátumba (adatvesztés/torzulás), ezt lézerrel kiírják a megjelenítőre (adatvesztés/torzulás), majd azt valamilyen módszerrel megvilágítják, megjelenítik (adatvesztés/torzulás). Szerintem itt több adatfeldolgozási lépcső van, és igazából csak a végső képnek egy paramétere ad jobb eredményt. -folyamatosabb nézőpont átmenet.
    Az, hogy ezzel a módszerrel lehet-e egyáltalán nagy felbontású, nagy színmélységű, nagy képfrissítési frekvenciájú mozgó képet csinálni egyelőre igen csak kérdéses.