Figyuszka lehet ezt a tapló stílust csinálni, de én ma marhára nem vagyok vevő rá. Szal most egy darabig tőlem neked ez az utolsó hsz, oszd be magadnak.
SZU.
Hát nagy okosságokat mondasz, egyrészt utólag, másrészt olyan általánosságok, amit bármire rá lehet húzni. Kb ennyit is érnek. Én azért ajánlanám Paul Kennedy: Nagy hatalmak tündöklése és bukása c. művét, vagy Emmanuel Todd írásait.
"Ja igen, jenki fegyverről magyar rádióban a '80-as években? Te teljesen hülyének nézel? Ez a kijelentés az UL, de igazából vastagbőrős a javából.." Most ezt nem pontosan értem, de ha jól veszem ki a szavaidból most éppen le hazugoztál. Hát ha ez a véleményed, a magam részéről tartom magam a hsz-em bevezetőjéhez. Nem kell egymás idegeit feszegetnünk. Ettől ez még így volt.
"Mármont hol volt titok? Estleg nézd már meg a Tu-160 fejlesztésének dátum mérföldköveit..."
Őöö, most megint mire akarsz kilikadni? Azért családi hagyományaimból kifolyólag már akkor is elég közel voltam a sereghez, de elhiheted, hogy Mo-n kb 10 évvel régebbi orosz technikát ismertünk akkoriban, az is aki vele dolgozott, és az is nagyon titok volt. Mondjuk talán ezért is volt mindenki oda a nyugati technikáért, mert arról viszonylag szabadon lehetett infóhoz jutni. És egy F16 vs. Mig 23 összehasonlítás... nos ugye nem ugyan az a generáció, és hol tudtunk még akkor a Mig-29-ről!? Akkor láttunk modern orosz teknikát, amikor Klintísztvúd elcsórta a tűzrókát.:)
A cikkek így első ránézésre nagyon kircsik, jó lesz olvasni őket.
"Te meg szokás szerint hülységeket írsz. Már megszoktam."
Nos erről beszélek. Én viszont nem szoktam meg a tuskó, tapló stílusodat, szal, mint mondtam...
Ha nem tudsz ellene, vagy mellette érvet hozni, akkor azt is lehet ám írni.
Ettől még a tény tény marad, hogy közvetlen hatása annak, hogy leromboltak 1-2 hidat Belgrádban nem sok volt a népirtásra.
"Aha. Azétr mert perpillanat Afganisztánban vannak, akkor ez már determinálja, hogy soha semmiélyen más konfliktus nem lesz vagy nem is kell rá felkészülni?Atyaisten..."
Szerintem te marhára nem látod az összefüggést a politikai szándék és a fegyveres erők képességei között. Szóval javaslom, hogy mélyedj el az amcsik védelmi politikájában. Érdemes megnézni pl. pár apróságot, hogy az elmúlt háborúk költségei miatt, hány projektet, fejlesztést töröltek, csökkentettek, hány képességet veszített el az USA is. A katona csak azt csinálja amit a politikus mond, és abból amit erre kap, a hogyanba már lehet beleszólása, esetleg, talán.
(A végén látom a beszerzésről szóló linkeket, hát elég gáz, ha ilyeneket átolvasva sem jön át neked, hogy soxor ugyan arról beszélünk.)
"'91-ben elvi szinten erre volt felkészítve. Ehhez képest 4 hónapig telepített át haderőt és 1,5 hónapig tartott szépkapni az iraki haderőt."
És szerinted ez ma hogy nézne ki?
Költői kérdés volt, nem kell rá válaszolnod.
"Megint Aganisztánban a légierő 100%-nak bevetése sem érne el semmit, mert légierő területet nem tartott még ellenőrzése alatt soha..."
Asszem én is erre céloztam, de nem baj.
"...kevered a szezont a fazonnal."
Nem éppen, neked viszont szövegértésből egyes. Ha dislexiás vagy, mondd meg nyugodtan és akkor nem bántalak, de ettől még nem kel bunkózni.
"Ez kb. akkor bullshit duma, hogy az F-22 azért szar, mert nem vetették be Afganisztában. Mégis mi ellen? A légierőt mi ellen vessék be? A megfelelő On Call CAS képesség megvan. A probléma az, hogy túl drága. A modern vadászgépeket nem arra tervezték, hogy ilyen elhúzódó konflikutsban repüljenek intenzíven éveket. Nagyon drága multatság."
Jól elszórakozol saját magad gondolatmenetén látom.
"A probléma az, hogy az USAF-nak derogált - egészen mostanáig - COIN gépeket rendelni és rendszerbe állítani."
Na kb ez az amit mondani akarok: "Például úgy jön ide, hogy a fegyverek egyre drágábbá válnak, és árukhoz képest egyre kevésbé hatékonnyá."
Na leesett?
Amúgy a COIN gépek megfelelő szárazföldi jelenlét nélkül, max azt jelentik, hogy kevesebb pénzt szórnak ki a semmire, mert mint te is írtad a területet csak szárazföldi erővel lehet ellenőrizni, megtartani.
Ezzel zárom soraimat. Szóval hát iszonyat egy bunkó egy gyerek vagy, nem azért mert olyan vagy mint egy 3 ajtós szekrény bizti őr, hanem mert akkor is tuskóskodsz, amikor nem kéne. Jó persze ezzel én is így vagyok, de asszem nálam azért van némi önirónia, meg humor, legalább is törexem rá. Nálad viszont ... á hagyjuk.