Öööö, mert az U2-őt még akkor tervezték, amikor tudták, hogy a magassága megvédi. Az ember onnan tudja meg, hogy nem jó a "pácélja", amikor éppen átütik. Szar ügy. Utána nem is használták a jenkik eredeti feladatkörében jenki pilótával, csak Kuba felett, mert nagyon muszáj volt...
De emlegethetném az F117A vs. 60-es évekbeli orosz radar esetét.
3000 ezer bevetésből sikerült egyszer tudással, jenki elkúrással - a gép 4. napon is pontosan azon a folyosón ment be, mint az első 3 napon - és iszonyatos szerencsével EGYETLEN EGY gépet leszedni. Bocs, de az annyi, minhalottnak a csók. Mellesleg a szoksásos hibát elkövetted. Szép, hogy az n+1 éves felderítő radar deciméteres hullámhosszon dolgozik és emiatt jobban látja az F-117-et, csak éppen a modern tűzvezető radarok más hullámhosszon dolgoznak. Oda se neki...
Az F-117 a '70-es évek legvégén lett félelmetesen gyorsan összerakva. Ahhoz képest, hogy forradalmi volt olyan sebességgel készült, hogy szinte csak "összedobták". Több meglévő elemet 1:1-ben átvettek más gépekről. F-18 hajtómű utánégető néklül, F-16 és F-15 orffutó és több fedélzeti rendszeri + display, stb.
Az űrállomáson meg azért nincs 386nál fejlettebb, mert az űrben levő részecskék a csíkszélesség vagy mi miatt megzavarják a CPU működését. A számítási teljesítmény megfelel, de az üzembiztosság miatt használják azt. Ha több kraft kell, akkor több proci, de újabbat a fizikai korlátok miatt cinkes betenni. Random hibákat produkálhat a CPU. Ergo ez egy hatalmas kapufa volt részedről...
A Kraz idézet egy olyantól van, akinak sajnos szerelni üzemeltetni és néha vezetni is kellett az a szarkupacot. Igen, ezek az ő szavai. (Vagy a lemilen vagy milstoryon olastam. Vagy egy "főkefés" videó kapcsán.) Trabant fanok is vannak, de attól a Trabant egy hulladék autó marad...
Az, hogy orosz űrhajókkal mennek azt politikai megfontolásból van. Ma is van asztronauta, aki felmenne STS rendszerrel, de még egy rendszer elvesztésétől való félelem miatt nem merik ezt bevállalni a politikusok. Mellesleg az agyonsztárolt Szojuzokkal is haltak meg emberek, annak is rögös útja volt, amíg oda jutott ahova. Továbba megjegyzem, hogy az orosz hajók, ha két embert felvisznek, akkor a haszons tehet valahol 100-200 kiló táján van. Döbbetenesen kevés ugye? Én sem akatam elhinni, Cifu homályosított fel erről annno. Maradjunk annyiba, ha nincs STS, akkor ma nek járna fel sehova orosz Szojuz, mert nem lenne ISS sem...
A Skylab a fokzott Naptevékenyés miatt jött le hamar, amit nem tudtak előrejelezni. Drága tananyag volt annyi szent. Egyébként mikor is küldtek fel akkora állomást az orszok, mint a Skylab két indításból? Jaaaaaaaaaaa, hogy soha...?! Na, annyit a fölényről...
Az AK régen volt megbízjatóságban előnyben. Ma már bármelyik komoly karabély felveszi vele a versenyt, de inkább le is nyomja. Nem 40-50 éves sztorikból kellene építkezni.
Azon tényleg röhögök, hogy szerinted attól jó egy fegyver, mert sokszor van filmben? Öcsém, akkor az F-14 a világ legcoooooooooooooooolabb fegyvere, mert két mozi is elég rendesen rágyúrt. De orosz repülőgéphordozót sem láttam még mozifilmben, stb.