• Penge4
    Az nem korlát, inkább megváltás. Remélhetőleg így 2020 előtt kipusztulhat az XP és nem járunk vele úgy, mint most, 2010-ben, hogy vannak emberek, akik Windows 98SE-t futtatnak KernelEx-szel. Hát bakker! Az ilyeneket államilag támogatott Linux képzésre ítélném a felzárkóztatás jegyében.

1: Megértem, ha valakinek (magánszemély) nincs pénze és mindenképpen ragaszkodik a jogtiszta Windows-hoz.
    2: Megértem, ha kisebb vállalkozásoknak nincs pénze mennyiségi licenszre, elvégre még támogatott az XP.

Viszont nem értem meg, mikor egy vérPistike 4 magos géppel futtat XP-t, azt sem értem meg, mikor valaki szintén bőven jó géppel xy szoftver miatt nem frissít, mivel Win7-ben már van XP mód és leginkább a "működik ez, minek váltsak?" embereket nem értem meg.

Ha ezek kiesnének 10% körül lenne az XP.

hdo: Nem hazudtak, a támogatás nem azt jelenti, hogy új cuccokat fejlesztenek rá, hanem azt, hogy 2014-ig megjelenő sebezhetőségeket foltozzák. És azt is csak SP3-ra és IE8-ra.

Az IE9-ben pedig kikapcsolható a hardveres gyorsítás checkbox-szal, szóval nem ez az oka.

Az MS-nek igazából nem olyan fontos projektjük a böngésző, mint az Opera vagy a Mozilla esetében. De még a Google is jobban tolja a Chrome-ot. Ez a nagy ugrás sem annak köszönhető, hogy ez megváltozott volna, hanem annak, hogy minden oldalról baszogatják őket az elavult IE miatt, ami visszafogja a web fejlődését.

Ha futna meg XP-n, akkor 2014-ben is be lenne betonozva az az őskövület.
    Aki XP-t használ az úgyis vagy IE6-ot használ még mindig, vagy valami alternatív böngészőt. Egyik sem tartozik az IE9 célcsoportjába.

Ráadásul aki frissített IE7-re és IE8-ra az nagyobb eséllyel upgradeli a Windowst is a későbbiekben, csak még vár valamire:
    - Hardverbővítésre szánt pénzre.
    - Jogtiszta Win7-re szánt pénzre.
    - Vagy nem az a típus, akinek 30 perc egy Windows újratelepítés, hanem be kell laknia az új rendszert és még nem ment tönkre a régi OS.