109
-
morden #29 Nagyvállati szinten több 100 millió forint átállás az xp-ről win7-re és több tucat informatikust is lefoglal, + átkézések a felhasználóknak és rendszergazdágnak is (nem beszélve arról, hogy van csomó nem MS alkalmazás direkt xp-re optimalizáva ami szintén nagyon de nagyon sok millió forint és nem biztos, hogy kompatibilis az win7-tel ).
A 4000 ft/óra+áfa abszolúlt reális egy közepes cég közepes projektján való munka során(nem főnök, hanem programozó, szakértő stb).
Amúgy nekem FF-em van tök jó csak naponta kb 6x úgy kiakasztja a gépet, hogy a reset gombbal lehet csak újraindítani(chromnál ugyan ez a helyzet) (IE-m meg nincs pedig lehet az kellene hogy 2010-ben ne csak az áramtalanítás legyen az egyetlen lehetőség kilépni egy elbénázott java script futás után) -
slickboy #28 Yahoo Messengert szétvágja IE9 béta. Ugyanis a Yahoo Messenger az ablakában való üzenetek megjelenítéséhez az IE-t vagy annak egy részét használja, ne kérdezd miért és hogyan és pontosan hogy, lényeg, hogy IE9 bétával az üzenetek nem jelennek meg, nem látod őket. Jó mi? -
sanyicks #27 Hát igen ha anno nem dőlt volna be minden fejlesztő a direktiksz mézesmadzagjának, ma xp-n is mennének a "dx10"-es effektek, opengl név alatt... sőt mennek is. -
#26 igen,en is szenvedek vele nap mint nap. nevetseges.de nem csak a bongeszo hanem az ottani rendszerek 90szazaleka.
Mellesleg en otthon meg mindig xp-t hasznalok chromal. semmi bajom vele, miert is kene valtanom?
-
andersh #25 XP-re is kiadhatták volna a dx10-et, csak direkt nem csinálták meg alá h szopassanak és megvedd a pistát meg a w7-et -
ADAMEX9 #24 1. Szerintem 1-2 évente 1 napot rá tudnak szánni az emberek, hogy a gépet újrarakják.
2. Sajnálom, hogy ennyi emberben nincs vágy az újdonság felfedezésére, modernizálásra, és ezért megszokásból használnak XP-t. (Más dolog a pénz része)
3. Azért egy Win7 nem "pont olyan lesz, mint egy XP". Ha használtál már te is tudod.
4. @Zolis: Ubuntuval tényleg az a gond, hogy nem minden Win-es progit tudsz beizzítani rajta. (Vagy csak nekem nem sikerült?) -
#23 4000Ft+ÁFA? Azt hogy csinálod? Te vagy az APEH igazgatója? -
Komolytalan #22 "működik ez, minek váltsak?"
Most őszintén, erre az érvre te mit szoktál mondani? Nekem vagy fent egy XP, az alatt dolgozok, nem fagy, működik minden frankón. Rakjak fel egy Win7-et (pénzért), csesszek el minimum 1 napot a telepítéssel és beállításokkal (ez ugye munkaidő kiesés, vagyis szintén pénz, számolj csak 4000Ft+ÁFA/órával), utána meg szarakodjak azzal, hogy mi megy alatta és mi nem. Legjobb esetben minden megy, és pont olyan lesz mint az XP, csak:
- kiadtam pénzt
- eldobtam az időm egy részét.
Most ha már ennyi elpazarolni való pénzem volna, akkor inkább raknék a gépembe valami erősebb deszkát+procit+memóriát, vagy nagyobb disket, vagy fizetnék belőle 1 évig dupla sebességű internetet. Mert ezek legalább pluszt jelentenének az életembe, de a Win7? Ugyan már. Amíg a szoftverek amikkel dolgozom elindulnak XP alatt, addig tuti nem fogok váltani Win7-re. -
Komolytalan #21 GPU gyorsítás nélkül tök utolsó lenne, így azt nem rakhatják checkboxba:-D -
Komolytalan #20 Nem. IE fölött járt el az idő - váltani kell.
Most őszintén: mit fog az ember könnyebben lecserélni: egy böngészőt, amiből van legalább 3 azonos kaliberű, ingyenes, IE-nél gyorsabban fejlődő, és a telepítésük max 5 perc letöltéssel együtt. Vagy egy oprendszert, amiért elvileg fizetni is kellene, a telepítése pedig - minden programmal, beállítással együtt - 1 nap.
Szóval ez színtiszta öngól. -
Cat 02 #19 Nekem IE béta bszott lassú volt, FF ide-oda verte, még a 3.6 is, nemhogy a 4es béta, de úgy tűnik gépfüggő. -
#18 Pff! Minek Virtualbox, vagy VMware? -
#17 Multicég nagy T van a nevében. Szinte kizárólag XP-s gépekkel tele. Rengeteg web alapú alkalmazás, ami még annó ie6-hoz készült és más böngészőkön problémás. Na kb az ilyen cégek miatt nagy a tehetetlensége az XP-nek és ezért lassú az átállás. Itt nem az otthon fehasználók diktálnak. -
endale #16 A legszebb amit láttam 24"-os iMac-en XP. "Hát ezt így hogyan??"-kérdeztem. "A CAD program ezen fut". "Akkor minek az iMac?" Erre nem jött válasz. -
#15 Az nem korlát, inkább megváltás. Remélhetőleg így 2020 előtt kipusztulhat az XP és nem járunk vele úgy, mint most, 2010-ben, hogy vannak emberek, akik Windows 98SE-t futtatnak KernelEx-szel. Hát bakker! Az ilyeneket államilag támogatott Linux képzésre ítélném a felzárkóztatás jegyében.
1: Megértem, ha valakinek (magánszemély) nincs pénze és mindenképpen ragaszkodik a jogtiszta Windows-hoz.
2: Megértem, ha kisebb vállalkozásoknak nincs pénze mennyiségi licenszre, elvégre még támogatott az XP.
Viszont nem értem meg, mikor egy vérPistike 4 magos géppel futtat XP-t, azt sem értem meg, mikor valaki szintén bőven jó géppel xy szoftver miatt nem frissít, mivel Win7-ben már van XP mód és leginkább a "működik ez, minek váltsak?" embereket nem értem meg.
Ha ezek kiesnének 10% körül lenne az XP.
hdo: Nem hazudtak, a támogatás nem azt jelenti, hogy új cuccokat fejlesztenek rá, hanem azt, hogy 2014-ig megjelenő sebezhetőségeket foltozzák. És azt is csak SP3-ra és IE8-ra.
Az IE9-ben pedig kikapcsolható a hardveres gyorsítás checkbox-szal, szóval nem ez az oka.
Az MS-nek igazából nem olyan fontos projektjük a böngésző, mint az Opera vagy a Mozilla esetében. De még a Google is jobban tolja a Chrome-ot. Ez a nagy ugrás sem annak köszönhető, hogy ez megváltozott volna, hanem annak, hogy minden oldalról baszogatják őket az elavult IE miatt, ami visszafogja a web fejlődését.
Ha futna meg XP-n, akkor 2014-ben is be lenne betonozva az az őskövület.
Aki XP-t használ az úgyis vagy IE6-ot használ még mindig, vagy valami alternatív böngészőt. Egyik sem tartozik az IE9 célcsoportjába.
Ráadásul aki frissített IE7-re és IE8-ra az nagyobb eséllyel upgradeli a Windowst is a későbbiekben, csak még vár valamire:
- Hardverbővítésre szánt pénzre.
- Jogtiszta Win7-re szánt pénzre.
- Vagy nem az a típus, akinek 30 perc egy Windows újratelepítés, hanem be kell laknia az új rendszert és még nem ment tönkre a régi OS. -
ozric #14 Az IE9 megjelenése valóban egy új korszak kezdete lesz, de nem azért mert csúcs böngésző lesz. Megjelenésével elrajtol a HTML5/CSS3/SVG által fémjelzett korszak, mivel a nagy létszámú Microsoft függők miatt egy nagy tartalom szolgáltató sem alkalmazta eddig a fejlett technológiákat. Nagy kérdés, hogy mikor kerül az IE6 sorsára az IE7 és IE8, mert addig külön kell fejleszteni erre a két böngészőre. A Firefox/Chrome/Opera/Safari tábor esetén a régebbi verzió már eltűnt, mert jellemzően 3-4 hónap alatt áttér a felhasználók 90%-a az új verzióra. Internet Explorer esetén ez 2-3 év. Magyarországon bő egy évvel az IE8 megjelenése után 17% a részesedés, viszont az IE6+IE7 összesen 13% (rankings.hu). Tehát 56%-on áll az IE8, még legalább 1-1,5 év kell, míg az IE6+IE7 lemegy 10% alá (jelenleg 44%-on áll). -
#13 Érdekes ... nekem olyan szinten kezesbárány a Win7, hogy a kifejezetten XP-re készült dx9-es grafikus hacket is elfogadta némi félperces rábeszéléssel a Sims 3-nál. (Mellesleg ez a hack arra jó, hogy olyan videókarin is elfusson, amit nem támogat.)
De lehet akármilyen jó, meg akármilyen friss a Win7, azért ne hazudozzanak össze-vissza, ha egyszer azt ígérik, hogy 2014-ig támogatják az XP-t, akkor ne zárják már ki a fejlesztésekből!
Jobb programoknál meg egyetlen checkbox kérdése a GPU gyorsítás. -
zolis #12 "XP felett eljárt az idő, váltani kell."
Ubuntura...:) -
#11 Engem érdekel az xp, mivel win7-en és Vistán is jócskán akadtak gondok azokkal a programokkal és játékokkal amiket nap mint nap indítok... Lehet haladni kéne a korral de a kompatibilitás mint olyan hol marad? Szerintem jelenleg a legjobb böngésző a Chrome a piacon. -
syn7h37ic #10 Ez igaz. De ezt illene megmondani jó néhány más vállalatnak is... -
#9 Mivel a gpu gyorsítás dx10 alapú, így nem. XP már senkit nem érdekel :) -
gezu1025 #8 Az a legnagyobb vicc az egészben, hogy számomra akármilyen jó böngésző jelenik meg, akármilyen gyors, akármilyen új, az Operát nem veri meg az én szememben. -
#7 Persze, ebben igazad van. Már csak a nagyvállalatokat kell meggyőzni róla. Az IE6-os is miattuk betonozódott be. -
#6 Próbáltam 2 perc után durva hibába futottam: telenor.hu-n egyetlen menüfelirat, vagy menü sem jelent meg. Amúgy egész tűrhetőre csinálták. Minden esetre maradok a Chrome-nál. -
gombost #5 Szintén. Firefox-nál jobb, azonban néhány nem optimalizált oldallal gondok vannak még kompatibilitási nézetben is (igaz ez nem a böngésző hibája). -
xxx007 #4 2 hete tesztelem,a Firefox 4.0b6 -ot veri...kérdés meddig... -
#3 XP felett eljárt az idő, váltani kell. -
morden #2 Kicsi olyan ez mint a .doc és a.docx-es dolog, kb arra jó hogy problémák legyenek belőle csak -
#1 XP-n nem megy? Grat. MS menigt öngólt rúgott.