Osztrák autót lehet e magyar sofőrnek hajtani
-
Dodo55 #18 Jogászok mondták, hogy alkotmányellenes a parkolódíj, de a másik kérdésben lehet igazad van, jogilag.
De ha logikailag nézzük a kérdést, akkor az is kettős adóztatás, mert ugyanarra a célra folyik be az a pénz(a közelekedés minőségének fenntartási költségeire), érdekes először elég volt a jövedéki adó, aztán utána hirtelen drágább lett az aszfalt, és az akkor még súlyadónak nevezett adót is be kellett vezetni.
Amúgy meg ha már az aszfaltnál tartunk mostanában miért nem hőbölög senki a kátyúk miatt? Itt nálunk annyi lett az utóbbi években, hogy nem találni olyan utat a városban sehol, ahol ne lenne legalább 3 méterenként kikerülhetetlen kátyú, vagy a kerék vonalában elhelyezett a földből 5cm-re kiálló éles szélű csatornafedél(érdekes a járdán lévők egy szintben vannak a földdel, az úttesten lévőket miért nem lehet úgy megcsinálni?). 3 év alatt szétment az autónkban az egyik gömbfej...
Ha nem lenne meg a gyári, és újat kellett volna venni, akkor hidegvérrel bemondtam volna a kereskedésben, hogy a közútkezelő nevére állítsák ki a számlát. Kíváncsi vagyok mi lett volna belőle. Bár gondolom erre is van valami jó kis törvény, ami alapján 10 év letöltendőt kaptam volna önbíráskodás céljából elkövetett pénzügyi bizonylattal való visszaélésért. LOL