72
Osztrák autót lehet e magyar sofőrnek hajtani
-
#32 tudod miért áll meg? mert a sok értelmetlen autós nem képes normálisan közlekedni, és betelepül a buszsávra, elfoglalja a megállóöblöt, stb... -
#31 egy busz elvisz ~150 embert - az autók átlagos kihasználtságát tekintve ez minimum 100 autó - melyik mennyi üzemanyagot fogyaszt + mennyit szennyez? ne egy az egy ellen számolj, nagyon könnyű csúsztatni. -
#30 LOL...Ez a kurvaértelmes képregény.
Busszal? MIlyen busszal? Olyannal ami megáll a nagykőrösin keresztbe a határúton, hogy se előtte se mögötte elférni nem nagoyn lehet?
-
#29 Jólvan, hülye vagy fiam.Fizessed te is a 10 rongyot a havi bérletre meg a majdnem 400 at 1 jegyre. -
#28 Igen, inkább járjunk sokkal környezetszennyezőbb buszokkal...
Szűkítsük az utakat még kevesebb autó férjen be a városba...
Ekkora nyomorék felfogást.
Sokkal értelmesebb felfogás, hgoy nem mesterséges úttorlaszok kellenek, hanem normális, széles utak, ahol normálisan lehet közlekedni, nem alakul ki dugó, 5 perc alatt mindenki eljut oda ahova kell, nincs szmog.Ennyi. -
#27 ááá, ez bonyolult összefüggés - akinek van autója, az mindenhova ingyen akar eljutni és ingyen parkolni...
-
#26 Hogyne lenne neki -
#25 "Szerintem igenis alkotmány ellenes a parkoló díj" - keresd ki kérlek - egyáltalán van halvány fogalmad arról, hogy mi szerepel egy alkotmányban? -
#24 Bazmeg. Azért ennyi, hogy NE MENJ ODA kocsival. Vágod? Londonban például azért is fizetned kell, hogy BEMEHESS a belvárosba. Akinek nem fekszik a nagyváros, költözhet vidékre is. Nálunk a legdrágább zóna 220/óra, és általában oda teszed a kocsit, ahová csak akarod, hogy ne kelljen 30 méternél többet vonszolni a segged. -
#23 Nemminden benzinkúton MOL benzin van.Lentebb példa.
Szerintem igenis alkotmány ellenes a parkoló díj, fizetsz a nagy lófaszért.Ha még örzött parkoló lenne vagy valami, de semmi.És fent a várban a 4-600 ft-s óradíj...elgondolkozhatnának már ezen kicsit.
De minek gondolkozzanak? Most valakit jól megfizettek, hogy 1 [persze magántulajdoban lévő parkolási cég] parkolási cég legyen egész BP-n...
Röhej az egész.Magyar állam úgy húzza le a magyar embert szemrebbenés nélkül, hogy a jókurvaanyjukat.
-
#22 Utak minőségére reagálva: Szóval, az a kurva nagy igazság, hogy:
1. Ugye amit lehet elspórolnak/ellopna,az utaknak az alapja szinte olyan vékony mint egy 1,5 literes ásványvizes üveg átmérője, nemcsoda, hogy 3 év alatt az egyszerű SZGK is széttúrja az aszfaltot.
2. A csatorna fedelek...hátháthát...egy tisztes csatornafedél köré/alá véleményem szerint egy kis beton koszorú kellene, de hát az pénz...
Németországban, meg a körülöttünk lévő országok többségében olyan 2 részes csatornafedelek vannak, amiket a 4 sarkánál 4 csavarral az aszfalt szintjébe lehet őket hozni, de azt meg ellopkodnák a tudjukkik.
3. Teljesítmény adó, amit elméletileg az utak fenntartására szednek illetve szedetnek be(Persze azt is egy külön cég nevében[persze magántulajdon], hogy abból a jósokból amit a tisztes állampolgár befizet még egy kicsit le lehessen szedni. )szerintem durván a 80%-a magán kézbe jut.
-
#21 Első értelmes komment a topikban, és nagyon osztom amit Dodo írt. -
#20 <beleköt> nem csak az OMV, a Lukoil is saját benzint árusít :) </beleköt> -
#19 TE micsoda egy tájékozatlan barom vagy. Ráadásul szorgalmasan körmölöd is az ökörségedet. Pár dolog:
-minden magyar benzinkúton MOL benzint tankolsz (kivéve OMV)
-a parkolási díj nem alkotmányellenes, ezért is van mindenhol
-ha egy kátyu vagy bármi kárt tesz az autódban, akkor te ottmaradsz, fotózol, rendőrt hívsz, majd örülsz, hogy a közútkezeló biztosítója megtéríti a károdat.
"De fogadjunk, ha egyszer én nyomnám kicsit lejjebb a gázpedált, másnap már jönne a bírság, mert nem egy luxusautóban ültem..."
-20 éves fiatalok 10 éves A6-al járnak max, az meg 1 milla. Ha otthon laksz 1-2 év alatt össze lehet szedni rá a pénz.
-a kihágásról készült kép zárt rendszeren keresztül jut el a vas-megyei központba, mindenki megkapja a csekket.
"Nem is értem miért nem lépett még az alkotmánybíróság, ugyanis hiába nevezik jövedéki adónak ami a benzinen van, magánszemélynek is meg kell fizetni, ugyanúgy ahogy a teljesítményadót is, szóval ez kettős adóztatás, ami súlyos alkotmánysértés."
-Megdöbbentő, de ÁFA+jövedéki adó van a cigin és a pián is. A teljesítményadó viszont nem értem hogy függ össze a benzinárral. -
Dodo55 #18 Jogászok mondták, hogy alkotmányellenes a parkolódíj, de a másik kérdésben lehet igazad van, jogilag.
De ha logikailag nézzük a kérdést, akkor az is kettős adóztatás, mert ugyanarra a célra folyik be az a pénz(a közelekedés minőségének fenntartási költségeire), érdekes először elég volt a jövedéki adó, aztán utána hirtelen drágább lett az aszfalt, és az akkor még súlyadónak nevezett adót is be kellett vezetni.
Amúgy meg ha már az aszfaltnál tartunk mostanában miért nem hőbölög senki a kátyúk miatt? Itt nálunk annyi lett az utóbbi években, hogy nem találni olyan utat a városban sehol, ahol ne lenne legalább 3 méterenként kikerülhetetlen kátyú, vagy a kerék vonalában elhelyezett a földből 5cm-re kiálló éles szélű csatornafedél(érdekes a járdán lévők egy szintben vannak a földdel, az úttesten lévőket miért nem lehet úgy megcsinálni?). 3 év alatt szétment az autónkban az egyik gömbfej...
Ha nem lenne meg a gyári, és újat kellett volna venni, akkor hidegvérrel bemondtam volna a kereskedésben, hogy a közútkezelő nevére állítsák ki a számlát. Kíváncsi vagyok mi lett volna belőle. Bár gondolom erre is van valami jó kis törvény, ami alapján 10 év letöltendőt kaptam volna önbíráskodás céljából elkövetett pénzügyi bizonylattal való visszaélésért. LOL -
Dodo55 #17 Igen, csak tudod egy normális országban az állam fej meg.
Itt az a probléma, hogy a költségek fele külföldi cégek(onnan meg külföldi államok) zsebeibe landol. A kötelezőt sem az államnak fizeted, meg a benzin árából is bőven jut nyereség külföldre, mert a közelben pl 1 MOL kút van, és kb 20 külföldi tulajdonban lévő.
Épp ezért magasak az adók, mert az állam is követeli, ami így kiesik neki.
És akkor még merik felemelni a hangukat a bankadó ellen egyesek, ami ugye a biztosítási társaságokra is vonatkozik, hogy az autós témánál maradjunk. Az biztos, hogyha én egy külföldi tulajdonban lévő pénzintézetben dolgoznék(már pedig csak olyan van, max az OTP ami magyar, de abban sem vagyok biztos), minden este azért imádkoznék, hogy másnap ne lincseljenek meg azok az emberek, akiket kifosztottak a bankok. Kíváncsi vagyok még meddig tűrik ezt az emberek. De sajnos az a baj, hogy a magyar állam hatóságainak a dolga, hogy megfékezzék a lázadókat, pedig a magyar állam a legnagyobb károsultja ennek a kisemmizésnek ami itt folyik.
Na de nem folytatom inkább, mert a végén még fejbelőnek holnap amikor kiteszem a lában az utcára, majd közlik a híradóban, hogy autóbalesetben elhunytam, a szemtanúkra pedig rázuhant egy repülőgép műszaki hiba miatt ;) -
#16 "parkolódíj(ez is alkotmányellenes amúgy, mert nem nyújtanak jogilag szolgáltatásnak minősülő tevékenységet, annak hiányában pedig nem szedhetnek díjat))."
Nem az.
A benzin meg a teljesítmény adójának semmi köze egymáshoz, nem kettős adóztatás. Maximum azért lehetne kettős adóztatás mert az áfát a jövedéki adóval növelt összegre számolják. -
#15 nem létszükséglet az autó, ha van pénzed akkor meg is fognak fejni...
(sajnos) -
#14 osztom -
Dodo55 #13 Regadót remélhetőleg eltörlik, mert állítólag fordítva sült el az egész, és azóta mindenki aki teheti trükközik a szlovák rendszámokkal, meg az egyedi forgalomba helyezéses E betűsökkel, mert az is olcsóbb, mint a regadó.
Amúgy felháborító, hogy az útóbbi években mennyire ellehetetlenítették az autós közlekedést az országban. Egy amerikában élő haverom szerint ha ott ez lenne, már rég lerohanták volna az emberek a fehérházat, ugyanis ott olyan az autó, mint itt mondjuk az ivóvíz, szent, és nélkülözhetetlen. És ne mondja nekem senki, hogy itt azért nincsenek akkora távolságok, mert egy 100000-es nagyvárosban lakom, és bizony előfordul, hogy napi 30 kilómétereket kell megtenni általános ügyekben. Tömegközlekedés? Na azt kéne betiltani. Fekete füstöt okádik az összes busz, a jegy meg már olyan drága, hogy már majdnem olcsóbb a taxi.
És akkor még egyesek azt merik mondani, hogy a tömegközlekedés környezetkímélő... A mai autóknak meg olyan elmebeteg környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük, hogy lassan tisztább gáz jön majd a kipufogóból, mint a levegő. És akkor az autó a környezetszennyező, a 30 éves Ikarus busz meg nem az, és aki meg azt véli látni, hogy elborítja a fekete füst az utcát annyira, hogy látni nem lehet az meg biztos hallucinál.
A benzin áráról ne is beszéljünk, illetve bocs, a benzinadó áráról, mert 1 liter benzin még mindig nem kerülne 100 forintba.
Nem is értem miért nem lépett még az alkotmánybíróság, ugyanis hiába nevezik jövedéki adónak ami a benzinen van, magánszemélynek is meg kell fizetni, ugyanúgy ahogy a teljesítményadót is, szóval ez kettős adóztatás, ami súlyos alkotmánysértés.
Felfogni nem tudom azt sem, hogy tele vannak az utak luxuskategóriás autókkal. Egy átlagos autó fenntartási költsége elérheti a havi 50000 forintot, ha mindent beleszámolunk(üzemanyag, adó, kötelező, szervizköltség, parkolódíj(ez is alkotmányellenes amúgy, mert nem nyújtanak jogilag szolgáltatásnak minősülő tevékenységet, annak hiányában pedig nem szedhetnek díjat)). Honnan van 20 éves fiataloknak annyi pénzük, hogy megtehessék, hogy mondjuk egy Audi A6-ossal járnak? És ha van is, miért nem fogy el egy idő után a sok gyorshajtási bírságra? Csak mert 70 alatt nem közlekednek városban, országúton meg úgy 150 az átlagsebességük. De fogadjunk, ha egyszer én nyomnám kicsit lejjebb a gázpedált, másnap már jönne a bírság, mert nem egy luxusautóban ültem...
Bár most vannak fontosabb problémák, mint ez. De ha azokat elhárították, akkor el kell, hogy jöjjön az autós közlekedés megfizethető keretek közé való visszaállításának ideje, mert mindenki tudja, hogy mi lesz a következménye, ha nem törlik el az autósokat kifosztó törvényeket. -
#12 ezert csinalnak ami cegeket erre mar:) lofaszba kerul.. aztan mehet behajtani pistike nevadaba barmit is:) -
#11 Mindenre van magyarázat. :D -
#10 hétvégi gyárlátogatásra viszem a családot :D -
#9 csak céggel nem olyan egyszerű a dolog, mert céges autóval csak céges ügyben közlekedhetsz (van ennek valami szabályozása, ezért is lett átírva a családban is az céges autó magánra) - ezt mondjuk családdal megpakolva vasárnap délután nehéz igazolni :) -
#8 Az hogy dolgoznak, az eros tulzas:) Esetleg alapitottak egy otforintos ceget, ami nem csinal semmit, aztan annyi. A legundoritobb a full extras, amerikai, boszmenagy luxus terepjaro, Szlovak rendszammal, Magyar rokkantkartyaval es putri, sorhasu cigokkal... -
#7 úgy, hogy be vannak jelentve Szlovákiába, van ottani lakcímük, stb. - és akkor csak "látogatóba" jönnek Magyarországra - ha állításuk szerint az év felét legalább ott töltik, akkor lehet ott autójuk (ez az életvitelszerű tartózkodás) - ezt egy egyszeri igazoltatással nem lehet lebuktatni.
http://adozona.hu/aktualis/20100917_harc_kulfoldi_rendszamok.aspx
-
#6 azok szerintem szlovákiába dolgoznak, legalábbis ott van telephelyük. mi is meg akartuk játszani, mert ugye ott jobbak az adózási feltételek. -
#5 btw mi van a szlovák rendszámú magyar kocsikkal?
rengeteg AAA kategóriás autót látok így (és a tulaja magyar) -
#4 Az EU-ban az életvitelszerű tartózkodási hely szerinti országban kell a járművet forgalomba helyeztetni.
Az ellenőrzés bármikor megtörténhet (és elég aktívan utaznak a rendőrök a külföldi rendszámú kocsikra, főleg azokon a tájakon, ahol kevés a turista), és ha nem tudod bizonyítani, hogy csak látogatóban vagy itthon (pl. kinti munkapaírok, stb.), akkor bünti járhat érte rögtön az első igazoltatásnál.
Tehát ha itthon vagy bejelentve, és nem csak hazalátogatsz az autóval, akkor regisztráltatni kell. Ehhez előbb Ausztriában ki kell vonni a forgalomból (leveszik az ottani rendszámot és valószínűleg kapsz egy ideiglenest), majd itthon bejelenteni a közlekedési hatóságnál. -
#3 Ezt az ökörséget egyedül találtad ki, vagy valaki segített? Az osztrák biztosításra kb 1 év alatt el fogsz költeni egy regadónyi összeget.. Utána meg buksz rajta keményen. -
#2 -
#1 Sziasztok.Kérdésem az lenne,hogy szeretnék venni,egy osztrák rendszámu autót,melynek papírjai rendben vannak.Meddig vezethetném az autót,itt magyarban,a reg.adó elkezdése nélkül?Illetve miképp,és hogyan menne az egész,mielött regisztrálni kéne az autót?