Osztrák autót lehet e magyar sofőrnek hajtani
  • Dodo55
    Regadót remélhetőleg eltörlik, mert állítólag fordítva sült el az egész, és azóta mindenki aki teheti trükközik a szlovák rendszámokkal, meg az egyedi forgalomba helyezéses E betűsökkel, mert az is olcsóbb, mint a regadó.

Amúgy felháborító, hogy az útóbbi években mennyire ellehetetlenítették az autós közlekedést az országban. Egy amerikában élő haverom szerint ha ott ez lenne, már rég lerohanták volna az emberek a fehérházat, ugyanis ott olyan az autó, mint itt mondjuk az ivóvíz, szent, és nélkülözhetetlen. És ne mondja nekem senki, hogy itt azért nincsenek akkora távolságok, mert egy 100000-es nagyvárosban lakom, és bizony előfordul, hogy napi 30 kilómétereket kell megtenni általános ügyekben. Tömegközlekedés? Na azt kéne betiltani. Fekete füstöt okádik az összes busz, a jegy meg már olyan drága, hogy már majdnem olcsóbb a taxi.
    És akkor még egyesek azt merik mondani, hogy a tömegközlekedés környezetkímélő... A mai autóknak meg olyan elmebeteg környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük, hogy lassan tisztább gáz jön majd a kipufogóból, mint a levegő. És akkor az autó a környezetszennyező, a 30 éves Ikarus busz meg nem az, és aki meg azt véli látni, hogy elborítja a fekete füst az utcát annyira, hogy látni nem lehet az meg biztos hallucinál.

A benzin áráról ne is beszéljünk, illetve bocs, a benzinadó áráról, mert 1 liter benzin még mindig nem kerülne 100 forintba.

Nem is értem miért nem lépett még az alkotmánybíróság, ugyanis hiába nevezik jövedéki adónak ami a benzinen van, magánszemélynek is meg kell fizetni, ugyanúgy ahogy a teljesítményadót is, szóval ez kettős adóztatás, ami súlyos alkotmánysértés.

Felfogni nem tudom azt sem, hogy tele vannak az utak luxuskategóriás autókkal. Egy átlagos autó fenntartási költsége elérheti a havi 50000 forintot, ha mindent beleszámolunk(üzemanyag, adó, kötelező, szervizköltség, parkolódíj(ez is alkotmányellenes amúgy, mert nem nyújtanak jogilag szolgáltatásnak minősülő tevékenységet, annak hiányában pedig nem szedhetnek díjat)). Honnan van 20 éves fiataloknak annyi pénzük, hogy megtehessék, hogy mondjuk egy Audi A6-ossal járnak? És ha van is, miért nem fogy el egy idő után a sok gyorshajtási bírságra? Csak mert 70 alatt nem közlekednek városban, országúton meg úgy 150 az átlagsebességük. De fogadjunk, ha egyszer én nyomnám kicsit lejjebb a gázpedált, másnap már jönne a bírság, mert nem egy luxusautóban ültem...

Bár most vannak fontosabb problémák, mint ez. De ha azokat elhárították, akkor el kell, hogy jöjjön az autós közlekedés megfizethető keretek közé való visszaállításának ideje, mert mindenki tudja, hogy mi lesz a következménye, ha nem törlik el az autósokat kifosztó törvényeket.