A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Zozo0122 #15820 Igen, direkt ezt a szót használtam. Mint a múltkori résznél is. De nézd, ha nekem a GoT-tal van bajom, azt úgy értsd, mintha egy rohadt finom kajára beszólnék egy olyat, hogy áhh, ez az egy szem krumpli nem sült át elég jól. Attól még bezabálom :D
Nagyon nem jó téma ez, hogy hozzak fel következetlen dolgokat, mert akkor elkezdem sorolni, és legalább a felét nem lehet megmagyarázni tiszta érvekkel és csak vita lesz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De felhozok egyet, ami a legzavaróbb. A Night King - Viserion véletlen, és a Falbontás. Ez lehetne fejezetcím is :D
Én elfogadom és tudom azt, hogy ez rohadtul nem véletlen, a Night King ugyanúgy lát, mint Bran. Ez tény kb. Ő tudta, hogy fel fognak jönni,
és csak csapdát kellett állítani. Ha jobban belegondolunk, miért mászkált egy Más egyetlen egy holttal a közelükben, akit éppen nem az a Más élesztett fel, így a halálakor nem esik össze? Miért állomásozott a közelben az egész holt sereg? Ki volt ez tervezve.
Azt is sejtem, hogy az Éjkirály amúgy is le tudta volna bontani a Falat, csak így epicebb és könnyebb. Ezt arra alapozom, hogy jégsárkánnyal bontasz jégfalat? Ez faszság. Ami bontotta a Falat, az a jégsugárban lévő mágia, ami a jégkirályé. Olyan lehet az ő kezében a sárkány,
mint egy ágyú mondjuk.
De mindez, olyannak aki nem olvasta a könyveket, vagy nem teszi gondolatban mögé a nem mutatott/kimondott részleteket zavaró és igenis következetlen. Egy "csak" sorozat fan mit kezd ezzel?
Megmondom: nem érti teljesen, és észreveszi, hogy játékidőt áldoztak be azért, hogy
1. A GoT-ra jellemző részletesen kibontott háttérinfók helyett minél több epic jelenet lehessen és
2. Maradjon pénz és idő a CGI jelenetekre. Manapság ez a trend, mindenben sajnos.