19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "De mindez, olyannak aki nem olvasta a könyveket, vagy nem teszi gondolatban mögé a nem mutatott/kimondott részleteket zavaró és igenis következetlen. Egy "csak" sorozat fan mit kezd ezzel?"

De nem értem, hogy ez téged miért zavar? Nyilvánvalóan tudsz rá mondani egy lehetséges magyarázatot, szóval számodra nem volt következetlen. Feltételezed, hogy egy csak "sorozat" rajongó nem értheti, hogy mi történt, de én is az vagyok, és ezen a ponton senki sem tudhat/láthat többet annál, amit a sorozatban mutatnak, hiába olvasta vagy nem olvasta a könyveket. Rengeteg háttéranyagot elolvastam, de ebben az esetben irrelevánsak voltak. Nem tudom, hogy milyen nem mutatott/kimondott részletekre gondolsz, de pusztán a két epizódban látottakból számomra egyértelműnek tűnt, hogy semmiféle véletlen nem történt. Ha valakinek az a baja a sorozattal, hogy egy kicsit használnia kell a fantáziáját, mert egyes dolgokat szándékosan nem magyaráznak el szájbarágósan és hagyják, hogy titokzatosak legyenek, akkor így járt, nézzen mást.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.28. 14:25:54
  • RatBaG #15827
    GoT S7E8 Promo

megint egy év...

• Ainz
    Ha Dany meghal, akkor szar.
    Ha Jon meghal, akkor szar
    Ha Dany és Jon meghal, akkor szar
    Ha Dany és Jon meghal, de lesz gyerekük és túléli, akkor szar
    Ha Dany és Jon meghal, de lesz gyerekük és az is meghal, akkor szar
    Ha Jorah meghal, akkor szar
    Ha Jorah túléli, akkor szar
    Ha Jaime meghal, akkor szar
    Ha Jaime túléli, akkor szar
    Ha Jaime megölni Cerseit, akkor szar
    Ha Jaime nem öli meg Cerseit, akkor szar
    Ha Arya meghal, akkor szar
    Ha Arya túléli, akkor szar
    Én itt meguntam.. aki akarja folytatja.
  • Zozo0122 #15825
    Ó, még 2 apróság ami zavart engem.

1. Megmutatták Rhaegar arcát - ezt nem kellett volna, maximum hátulról a fejét. Az előzménysorozat miatt.
    2. Aegon Jon igazi neve. Nem. Jaeherys. Aegon azért nem jó, mert Rhaegar másik kisfiát is úgy hívták basszus, és akkor még élt is az a kisfiú.
    Ezt nem így kellett volna. Oké, hogy a sorozatban a nagy hódító után nevezik el, de na. Amúgy ez érezhető összevonás egy újabb könyves karakterrel is, de azzal még nem is lenne bajom.
  • Kewell
    mondtam már ne sírd el magad, és ne nyomorultazzá még mindig nem az anyád vagyok.
  • Zozo0122 #15823
    Amúgy én ezekért a "hibákért" elsősorban a 2 producert okolom. Ha ők nem sírnak 1-2 éve, hogy nem bírják, meg elegük van, és kurkítsák meg az évadokat, akkor lehet, hogy egészen másképp alakul a dolog. Lehet ott kellett volna mindkettőt kibaszni és összeülni Martin papával, hogy na akkor most részletesen vázolj nekünk forgatókönyvet még 2x10 epizódra, és majd a profik megírják és megszerkesztik. Eközben keresni 2 olyan showrunnert, aki igazán tiszteletben tartja a showt és odateszi magát időt nem kímélve. Ezt NEM lehet tisztességesen befejezni 7+6 részben. Sokan előre megjósoltuk ezt, hogy rá fog menni a minőség a kurkításra és jön majd a rengeteg CGI és cliffhanger, ami kurvára nem hiányzott abban az értelemben, ahogy értem mindezt. (Nyilván kellenek a jól megkomponált csaták, nem ezzel van baj, dehogyis :))
  • Pares
    Igen, élvezd csak, hogy mennyire felsőbbrendű vagy, mind intelligenciában, mind igényességben, neked az ilyen szar nézése már csak szenvedés. De azért nem szeretnék a helyedben lenni. Még szerencse, hogy az évadok közötti hatalmas különbség is csak egyesek véleménye, és nem tény, én például csak annyit vettem észre, hogy felgyorsultak az események, és így sokkal intenzívebb lett az évad. Bár én csak egy elvakult fanboy vagyok, hála égnek, szóval minden percét tudom élvezni azokkal a nyomorultakkal szenben, akik minden jelenetben csak a hibákat, logikátlanságokat és írói lustaságot látják...
  • Kewell
    senki nem beszélt itt semmilyen tehetségről
  • Zozo0122 #15820
    Igen, direkt ezt a szót használtam. Mint a múltkori résznél is. De nézd, ha nekem a GoT-tal van bajom, azt úgy értsd, mintha egy rohadt finom kajára beszólnék egy olyat, hogy áhh, ez az egy szem krumpli nem sült át elég jól. Attól még bezabálom :D

Nagyon nem jó téma ez, hogy hozzak fel következetlen dolgokat, mert akkor elkezdem sorolni, és legalább a felét nem lehet megmagyarázni tiszta érvekkel és csak vita lesz.

De felhozok egyet, ami a legzavaróbb. A Night King - Viserion véletlen, és a Falbontás. Ez lehetne fejezetcím is :D

Én elfogadom és tudom azt, hogy ez rohadtul nem véletlen, a Night King ugyanúgy lát, mint Bran. Ez tény kb. Ő tudta, hogy fel fognak jönni,
    és csak csapdát kellett állítani. Ha jobban belegondolunk, miért mászkált egy Más egyetlen egy holttal a közelükben, akit éppen nem az a Más élesztett fel, így a halálakor nem esik össze? Miért állomásozott a közelben az egész holt sereg? Ki volt ez tervezve.

Azt is sejtem, hogy az Éjkirály amúgy is le tudta volna bontani a Falat, csak így epicebb és könnyebb. Ezt arra alapozom, hogy jégsárkánnyal bontasz jégfalat? Ez faszság. Ami bontotta a Falat, az a jégsugárban lévő mágia, ami a jégkirályé. Olyan lehet az ő kezében a sárkány,
    mint egy ágyú mondjuk.

De mindez, olyannak aki nem olvasta a könyveket, vagy nem teszi gondolatban mögé a nem mutatott/kimondott részleteket zavaró és igenis következetlen. Egy "csak" sorozat fan mit kezd ezzel?

Megmondom: nem érti teljesen, és észreveszi, hogy játékidőt áldoztak be azért, hogy

1. A GoT-ra jellemző részletesen kibontott háttérinfók helyett minél több epic jelenet lehessen és
    2. Maradjon pénz és idő a CGI jelenetekre. Manapság ez a trend, mindenben sajnos.

• sempronius18
    Pares is rendesen elvakult, de ha mar a 6. evad is Transformers szintu volt neked minek nezed?

A tehetsegednek meg orulok kivanom, hogy tamaszd fel a magyar fantasy irodalmat.
  • Pares
    Biztos, hogy a "következetlen" szót akartad használni, nem valami mást?

következetlen (melléknév)
    1. Okoskodásában, tetteiben ingadozó; akinek cselekedetei egymással vagy azon elvvel, melyből kiindultak, ellenkeznek.
    2. Egymással, vagy a kiinduló pontul szolgáló elvvel ellenkező.
    3. Aminek nincs sok eredménye, következménytelen.

Nem rosszindulatból, kíváncsiságból kérdezem, hogy szerinted mi volt "rohadtul következetlen" ebben az epizódban. Aztán megtárgyaljuk.
  • Kewell
    Pontosan ez egész olyan min egy gyenge fan fiction amit 14 éves kis hülyék tákoltak össze, vagyis 14 évesen erre én is képes lettem volna.
    Ha a 7. vagy esetleg a 6. évadban kezdtem volna el nézni valószínűleg kaszáltam volna 3 rész után, de mivel az elejétől nézem+ olvasom ezért végig szenvedem.
    Ha téged ez lenyűgöz és tetszik élvezkedj rajta, hogy milyen szipi szupi az egész, ugyan úgy leszarom mint azt hogy komolyan veszel-e vagy sem.
  • argo001
    Jah. The North Remembers.
    Vagy Bran esetében: The North Remembers Everything.
  • Zozo0122 #15815
    Szerintem rohadt jó rész volt, de ismét rohadtul következetlen. Megint azt mondom, hogy rosszat tett a idő kurkítása, hogy több férjen bele a CGi és stb. büdzséjébe. De attól ez még 9/10 volt, nagyon ütött.

Legjobban Kisujj kivégzése tetszett, megmondtam, hogy ez lesz. Egyszerűen lejárt az ideje, de az egyik legnagyobb játékos volt.
    Imádtam, amíg képernyőn volt :)
  • Pares
    Szerinted a 7. évad a Transformers filmek színvonalát ütötte meg. Remélem hogy csak troll vagy, mert ha komolyan gondolod, akkor részvétem. Egyik esetben sem lehet téged komolyan venni.
  • BreakDown89
    Szerintem nem haltak meg. Szándékosan lett megmutatva a rész végén, hogy pont mögöttük szakadt be a Fal. Bár azt simán el tudom képzelni, hogy egyikük feláldozza magát a 8. évad 1. részében, hogy a másik megússza. Elvégre ha nem térnek gyorsan magukhoz bajban lesznek, hamarosan hűvös lesz az időjárás arrafele. Ha tippelnem kéne, akkor Beric megmurdál a kövi évad elején. De majd elválik.

Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.08.28. 13:14:03
  • Ainz
    Csak a vége lesz ugyan az, mint a könyvnek..vagyis inkább.. itt is elvileg azok maradnak meg, mint a könyvben..
    Ettől független minden máshogy lesz/van..
    Szerintem kurva jó rész volt.
  • Kewell
    nem értem mit hisztizel öreg, nem anyáddal beszélsz, ha neked ez tetszik örülj neki, van akinek a szar is jó
    Utoljára szerkesztette: Kewell, 2017.08.28. 13:08:34
  • Pares
    Ez is csak a te képzeletedben tény. Egyeseknél az számít írói lustaságnak és logikai bakinak, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szerintük kéne.
  • argo001
    Szép felvezetése volt ez a 8. évadnak, a záró jelenet pedig hátborzongatóra sikeredett.
  • szucsy89
    nem
  • gebali
    Én úgy értelmeztem, hogy ők nem lefelé szaladtak a falról hanem oldalirányba, és pont mögöttük omlott össze. Nem egyértelmű, de nem hinném, hogy két, viszonylag kiemelt karaktert kvázi képernyőn kívül ölnének meg.
  • Vincenzo91
    Srácok segítsetek ezt fel dolgozni... Most akkor a ,,Medveb@szó'' és a kedvenc Jedi lovagom... MEGHALT???
  • Jim Morrison
    Nyugalom skacok. Lehet másokat ignorálni, sőt ezzel tiltólistára tehettek embereket így végképp nem látjátok a hozzászólásait.
  • gebali
    Káromkodhat amennyit akarsz (ha más eszközöd nincs), de tény, hogy négyzetre emelkedett a butaságok száma erre az utóbbi két évadra.
  • Pares
    "az tény hogy az utóbbi évadokból teljesen kiveszett miden ami jó volt az első évadokban, a mostaniak kb egy transformers szinvonalán mozognak."

Ez akkor sem lesz tény, ha fingásig erőlködsz, legfeljebb csak a te elbaszott véleményed.
  • Pares
    Melyikre mondta mindenki, hogy gyenge? Én sem a csaták miatt szerettem meg a GoT-ot, ettől nem vagy különgleges. És ez az évadzáró is, ahogy a 7. évad nagy része is, nem a csatákról szólt, pont ellenkezőleg.
  • cucumber871
    A sok felesleges teória videó helyett meg inkább ez :)

:)
  • Kewell
    ezek ilyen szubjektív vélemények, valakinek ez valakinek az jött be, az tény hogy az utóbbi évadokból teljesen kiveszett miden ami jó volt az első évadokban, a mostaniak kb egy transformers szinvonalán mozognak.
    Utoljára szerkesztette: Kewell, 2017.08.28. 12:24:49
  • Stockbauer33 #15799
  • ddany7
    Nem értem a stílust de oké :) Nekem ebben az évadban is az a rész tetszett a legjobban, amire mindenki azt mondta hogy gyenge, mert nem volt semmi (sárkány meg csata). Cserébe Bran beoltott mindenkit, meg Arya is, stb.
    Én az ilyenek miatt szerettem meg ezt a sorozatot/könyvet/világot. Nagy csatákat látni máshol is, meg jó cgi-t.
  • Pares
    Most erre inkább csak nagyon visszafogottan és tömören annyit reagálok, hogy kurvára nem értek veled egyet.
  • ddany7
    Nekem még mindig az első 2 az etalon évad, ott volt csata, volt politika, volt áskálódás, meglepetés stb., mindez racionális kereteken belül. Mostanra ez nagyon elveszett
  • Pares
    EP7: Aztarohadt. Ez megint az egyik legjobb GoT epizód lett... Az eddigi évadok közül szerintem eddig a 7. messze a legjobb volt.
  • gebali
    Kizárt hogy az megtörténjen. A próféciák nagyon erősek a GoT-ban. Legalábbis azok voltak, amíg GRRM vitte a sztorit.
    Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.08.28. 11:45:29
  • ddany7
    aztán majd tényleg megszületik cersei 4ik kölyke is :D ott se ér majd semmit a prófécia
  • gebali
    A másik ilyen lusta írás a részben a visszavonás:
    Tényként kezeltük eddig, hogy Dany-nek nem lehet gyereke, mert a sorozat és a könyv is establishelte, hogy nem lehet. Erre most bejátszották, hogy lol, de lehet, mert lehet hogy a boszorkány hazudott. What? Ez olyan mintha a Harry Potter utolsó előtti könyvében valami random mugli véletlenül megölte volna Voldemortot, mert hát upsz, még sem volt igaz a prófécia meg amit a horcruxokról eddig tudtunk, sry.

Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.08.28. 11:35:54
  • gebali
    Király volt a sárkányos jelenet, de jó lett volna, ha amúgy van A-terv, amiről tudunk (kürt, tenger befagyasztása), mert ez így lusta írói munka. Kb azt mondjk, hogy a NK mindent tudott előre, mert csak mert csak.
  • ddany7
    Oké, számított a sárkányokra. Attól még áll a második állításom... Azt nem tudta hogy képes lesz e megölni, akkor mi van ha mellédobja mindhárom dárdát? Megállnak a falnál és végignézik a westerosi háborút?
  • Lópikula
    mágikus lény, azt sem tudjuk mi a célja...miért ne lehetne elméletben