Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Én még nem láttam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Jim Morrison
ma már nézhető hivatalosan, már lehet spoiler tag nélkül beszélni róla nem??

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bronn vmiért komoly plot shieldet kapott, én arra tippelnék, hogy ő menti meg a megmaradt homoki viperát.
Ja, és hogy miért merőlegesen sárkányozott lady, nos Napóleon mondta hogy az áttört vonal, ugyanaz mint a rés a várfalon, aki ezt megcsinálja, győz. A szekereket meg sztem azért gyújtotta fel, hogy lezárja a menekülési utat a Lannister sereg mögött.
Caliph
Na a kövi részben ha jól láttam Jonra morog Drogon,beválhat amit jósoltam hogy a valamelyik sárkány megérezheti hogy Jon egy Targ 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Feketevizen keltek át,Bronn pedig Feketevizi Ser Bronn,szal gondolom ismerheti a környéket és a folyót mint a tenyerét
Viszont Dany ki fogja csinálni Drogont ha így folytatja...Hopp elrepült egy skorpiódárda,honnan jöhetett?? meg is van,ott van Bronn,épp újratölt,mi legyen a taktika? hát a betárazott skorpióval szembe egyenes vonalú mozgással támadni...

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

molnibalage83
Spolier tag, hogy szakadna rád az ég....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Montanosz
ahogy láttam az élelmiszer felégetése volt volt a főcél, illetve a lovasok számára réseket ütni
am kitudja miért nem négyzetekbe álltak hanem vonalba, lovasság ellen )

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Montanosz
hát ez zseniális rész volt, a csata megvalosítása remek volt, mondjuk nem díszlépésben szoktak masirozni a katonák de hát az még belefért :-D

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Nem hiszem, hogy mérgezett volt; mert az 5. rész előzetesében Drogon morcosabb, mint eddig valaha! 😉

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2017.08.07. 15:33:12
Na végre ez tényleg jó rész volt, és nem csak a csata miatt,hanem :

Bran kezd szétalázni mindenkit ezekkel az utalásokkal, Arya is megmutatta, hogy számolni kell vele
Arra lennék kiváncsi, hogy az a dárda amit bekapott a sárkány vajon mérgezett volt-e? Ha igen, akkor érdekes lesz. Illetve Jaime hogy fogja ezt megúszni innen?

A záró zene:

Nem néztetek következő rész előzetest? Dany nem gyilkolni ment, a túlélők mind beállnak hozzá. Ezért nem keresztbe égette fel őket, csak meg akarta mutatni, mit tud. Jaime tippre elsunyul Bronnal,
és visszaér Királyvárba.
Count Adyn
😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sippie
ugyanmán, páncélt kapnak a sárkányok oszt cső <#idiota>

Utoljára szerkesztette: Sippie, 2017.08.07. 13:03:36
Count Adyn
Ser Davos a mókamester😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Jim Morrison
az biztos hogy kipróbálják majd, de lehet nem olyan tempóban készítik majd mintha tudnák, hogy mennyire hatásos.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Vagy lesz, aki ki fogja merni próbálni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jim Morrison

Ha lesz ember aki visszaer elmondani, hogy hatasos 😊

Tikal
Jamie sokkot kapott, látta mire képes egy sárkány, de azt is látta mire képes egy, az az egy darab skorpió. Akkor most legyártanak gyorsan száz skorpiót és ha jönnek a sárkányok akkor össztűz... game over.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Csak remélni merem, hogy nem mérgezett az az óriás nyíl, amivel meg sebezték Drogon-t... :S (Akarva akaratlanul kicsit fel derengett bennem a Hegy VS Vipera összecsapása. :S)
Lehet, hogy nem az egész sereget pusztították el, de egy jelentős részét biztosan, Jaimet és Bronnt meg valószínűleg elfogják (érdekes lesz a Jaime/Tyrion/Bronn találkozó). A látottakból kiindulva különben sincs semmi esélyük, akár hányan is maradtak. És az Unsullied sereget meg a két sárkányt még be sem vetették ellenük. Egészen biztosan híre megy annak, ami történt. Szerinted kinek lesz kedve Cerseiért hamuvá égni? Nem, szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy Cerseinek és Jaimenek ennyi volt a tarsolyában. A Vasbank megkapja az aranyát, de egy ilyen vereség után hülyék lennének, ha Cerseit támogatnák.

Bran meg már nem Bran. És nem is Stark. Vagyis nem érzelmi alapon fog dönteni arról, kinek mit mondjon, vagy mit csináljon.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.07. 12:45:33

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sippie
egyetértek, de az élelemért tényleg kár. Nyilván így kellett lennie, mert egy sárkánnyal az egész sereget porrá égetni, ahhoz a dothrakiak se kellettek volna, de így kaptak ők is egy szerepet. Jó volt látni végre egy Lannister bukást, de elvileg nem az egész sereg pusztult el, nem? Valamit magyaráztak, hogy elnyúltak a vonalaik, egy részük elérte Királyvárat a többi meg hátul kullog, szóval elvileg csak a hátsókat darálták le. Azért jó lett volna ha elpatkol valami nagyágyú is 😄
Bran meg lehetne kevésbé unott, ha Tyrion is tud szurkolni Jamienek, ő benne is lehetne még ennyi Stark, hogy nem engedi az árulókat a családja közelében. Na mind1.
EP4: K*baszott jó rész volt.

És nem csak a csatajelenet. Az elejétől a végéig.

Mekkora volt már, amikor Bran visszaszólt a káoszt emlegető Kisujjnak, hogy "Chaos is a ladder". Ezt még Kisujj mondta Varysnak egyszer Királyvárban. Bran valószínűleg tudja, hogy mit csinált Kisujj, de már saját elmondása szerint sem érez semmit, teljesen rideg és számító, kíváncsi vagyok, mikor fedi fel az igazságot Sansa és Arya előtt. Vagy Jonra vár? Szorul a hurok Kisujj körül, ezt ő is érzi. Főleg, hogy látta, hogy Aryával sem lehet g*cizni.
Dragonstone megint érdekes volt, nem gondoltam volna, hogy így fogják meggyőzni Daeneryst, de tetszett. Jon és Daenerys meg mintha egyre közelebb kerülnének egymáshoz... És megint történt pár vicces utalás Jon származására. King Snow? King Jon? 😄 Hogy fognak nézni, ha valamilyen módon kiderül az igazság 😄

Persze a csatajelenet volt a fő esemény. Azok után, ami történt, számítottam egy ilyen brutálisan elsöprő győzelemre, a Lannister/Tarly sereg megszűnt létezni... Nagyon brutális jelenetek voltak, a csata előtt ahogy remegtek a rettegéstől a katonák, aztán ahogy egész egyszerűen elporladtak ott helyben, látszott is, hogy Jaimet is sokkolta, kíváncsi vagyok, hogy a csata után hogyan fog az egész konfliktushoz hozzáállni. Saját szemével látta, hogy egy darab sárkány is képes teljesen kiiktatni a hadseregüket. Qyburn szerkezete meg félelmetes volt, de Drogon túlélt már sokkal több lövést is (még Mereenben). Ráadásul elveszették a meglepetés erejét, most már akár mi is lesz, Daenerys tudja, hogy mire számíthat.
Biztosan elterjed majd a híre annak, hogy mi történt a csatamezőn, kötve hiszem, hogy ezek után sok kedve lesz bárkinek is kiállnia Daeneryssel szemben. Azt láttuk eddig is, hogy a Lannister katonáknak milyen rossz a moráljuk, de ezek után... Nem csodálkoznék, ha Tarly kihátrálna Jaime mögül. És még ugye ott van az Unsullied sereg és még két sárkány. Ez az egy mindent elsöprő győzelem szerintem meg is nyerte a háborút Daenerysnek. Olyan volt, mintha ledobta volna az atomot... ráadásul a fanatikus hadsereg most az ő oldalán áll...

Az aranyat sikerült Királyvárba menekíteni, de a kaját látszólag szándékosan felégette, nagy valószínűséggel azért, hogy Királyvárt kiéheztethesse... Sajnos nem úgy néz ki, hogy felégeti Királyvárt, de a látomásában egy sárkány repült a város felett... lehet, hogy pszichológiai hadviselést fog folytatni Cersei ellen. Blokád alá helyezi a várost és megmutatja a sárkányait. Az emberek nem fognak a közútálatnak örvendő Cersei mellett kiállni.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.07. 12:06:08

Kongy
Amúgy bennem még egy kérdés merült fel a rész kapcsán, bár lehet hülyeség.
Miért csak 1 sárkánnyal támadt Dany?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Palinko
Szerintem meg Jimnek van igaza
Azért fentről csak láthatta már hogy állt fel a sereg és ha a vonalra nem merőlegesen támad hanem ráfordul és végig fújja a vonalat tűzzel, sokkal nagyobb lyukat üt.

Abban is igaza van hogy az utolsó jelenet miatt lett felhypolva, mert nekem is bele bizsergett a lábam az igaz, de pont az volt az érzésem a jelenet előtt, hogy ez elég lapos rész lett. Szóval tényleg ez a pár perc csata húzta fel. Persze most nem kezelhetem úgy, mintha nem lenne benne, de érdekes lett volna ha valahogy megnézhettük volna olyan nézők pontozását akik teljes részt kaptak, meg olyanokét akiknek levágták az utolsó jelenetet 😄 Marginális különbség lenne.
Megérte várni a hétfőt. 😊

Arya pedig továbbra is a kedvencem. 😄

Első támadásnak jó volt így. Eleve nem tudták, hogy hogy áll fel a védekező sereg. Frontálisan támadtak, a lovasság elsöprő erejét kihasználva. Dany sárkánytüze inkább csak demoralizáló volt. Látszott a rémült döbbenet minden arcon.

Jim Morrison

azt értem, hogy mit ért el azzal, hogy 4 méteres lyukat ütött a védvonalon. De nem lett volna logikusabb inkább megölni 100 embert, és akkor a lovasság két oldalról jöhetett volna, vagy a domboldalon várják míg Dany fordul egyet.

Amúgy már megszokhattam volna, hogyha hypeoltok egy részt, akkor az azt jelenti, hogy csatajelenet van benne...^^

Így kaput nyitott a lovasrohamnak. Azok simán begaloppoztak a résen a sorok mögé, és apríthattak kedvükre.
Csúnyán szétverték a Lannister sereget. Az arany már a vasbanké, így Cersei-nek lehetősége van pótolni a veszteségeit.
Pár csata még meg lesz finanszírozva, amíg végleg elbukik. Bár ha híre megy a sárkánytüzes pokolnak, nehezen fog embert találni a seregébe.

Nem volt okos dolog felégetni az ellátmányt. Simán nyerték a meccset. Remélem azért még maradt annyi, hogy jóllakassák a makulátlanokat is. A korábbi vita megoldódott, egy jól irányzott lövés a skorpióval elég volt ahhoz, hogy földre kényszerítse a sárkányt.

Jim Morrison
Makulatlanokat meg a tobbit eltartami smafu? Igaz is, eleg volt a sarkanyokkal 10 embert megolni a csata elejen...majdnem derekszoget zartak be a vedvonallal, de Dany ahelyett hogy egy sornyit olt volna meg.
Lehet az a baj, hogy nem ult tanacsado mogotte 😞

Kongy
Azért az is benne volt, hogy nehogy meghaljon valami fontosabb szereplő szerintem 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Cersei Égikertből akarta feltölteni a magtárakat, ha netán Daenerysék egy hosszabb ostromra rendezkednének be ellene. Gondolom ezért támadta elsősorban a rakományt és nem a katonákat.
Jim Morrison
Valaki mondja meg nekem, miért a rakományt támadta elsősorban? 😞

Plot armor.
Zsíros volt nagyon az új rész!
Samwell szálat is remélem folytatják.

Palinko
szerintem meg igazán jó alkalom lett volna feláldozni valakit, ha nem is Jamiet, de hogy a névtelen szereplőkön kívül mindenki túlélte az is vicces.
Count Adyn

A sárkány komolyat pusztitott 😄 Bátor a Dany nagyon bátor

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.08.06. 21:02:33

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Shiwo

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Lópikula
Döbbenetes, hogy ebben a csatában volt az általam legjobban kedvelt 3 karakter, persze ellentétes oldalon, Bron, Tyrion, Jaime. Nehéz volt eldönteni kiért szorítsak, de a záró pár másodperc, és Jaime megmentése hatalmas jelenet volt, reméltem, nem nyírják ki. És igazam lett. Tyrion is hogy szorított érte....hiába azért ő is Lannister. Tetszett.

Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2017.08.06. 20:13:47

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

UUUU
Akkor tuti Sauron atteleportal a Gyuruk urabol 😉

Pancserek! <#vigyor0>

Rosszul értetted, (egyelőre, szerencsére) csak a 4. epizódot lopták el Indiából...

Lópikula
aki még nem látta a 4. részt kösse fel a gatyáját...szerintem ez volt a valaha legjobb GOT epizód

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Igen, ez sajnos igaz.
A részek tartalma szivárgott ki már tavaly ősszel az első 3/4 részt nézve majdnem 100%-os pontossággal.
Lehet hogy rosszul értettem? És csak a 4.-et nyúlták le? Mert az 5.-ről semmi hír azóta.