10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Zozo0122 #15309
    Elég ellenségesen állsz hozzám ebben a kommentedben, de oké :D Nézzük akkor az "okoskodást". Amúgy már korábban is elmondtam ,hogy eljutottam már oda, hogy jobban szeretem a sorozatot, mint a könyveket, DE ebben most tényleg sok zavaró dolog volt, azon túl, hogy nagyszerű epizód volt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Válaszolj ezekre a kérdésekre:
    - Miért ment ki 9 ember holtakat keresni? Miért kell ehhez Észak királya? Egy levelébe került volna Bánatos Eddnek, és mire ő FELÉR a Keleti Őrséghez, valahol, valamelyik erődben (azt hiszem most 4-5-ben van helyőrség) már jó eséllyel elkaphattak volna egyet. Valamelyik felderítő is hozhatott volna, ha egy apróbb támadás érő őket a Falon túl pl. vadászat stb közben. Előre kellett volna szólni, nem kimenni 9 emberrel.
    - Miért küldte el Gendryt? Fusson el a Falig? Ne már. Ezt még Mormonték úgy csinálták, hogy vittek hollót. 1-2 darab elfért volna kis ketrecben a szánon. Eddig mindig úgy volt, minden apróbb utazásnál/csatamenetnél.
    - Miért úgy kellett megoldani, hogy egy szikla közepén várakoznak? Az egész tavon a sziklán álldogálós jelenetsor bullshit. Ezért nem tudtam annyira élvezni, mert bár én mindig is elfogadtam, hogy mostanra gyorsítottak a részek tempóin (hetek eltelhetnek egy részben) ez nekem is durva volt. Az, hogy Gendry visszaszalad, mondjuk fél nap. Azonnal kiküldik a hollókat, odaér a Faltól Sárkánykőre mondjuk 1 nap alatt. Dany azonnal elindul, odaér még sárkányon is legalább néhány óra alatt. Másfél napot álldogáltak a holtak körülöttük, és nem támadtak. Itt arra gondoltam, hogy oké, megvárják az Éjkirályt, direkt nem támadnak. Rendben. De aztán odaért és NEM történt semmi, csak bámult. Ha mondjuk látta, hogy jön Dany és meg akarta várni, hogy szerezzen sárkányt, akkor kapásból Drogont kellett volna leszedni, mert ő a legnagyobb. Utána Drogon tiszta célpont, de Viseriont célozza. Hagyjuk már ezt, hogy ő jelentett veszélyt. Mindhárom veszélyt jelentett, a többi Más is dobálhatott volna btw.
    - Jon minek vagdalkozott? 2-3 hulla lézengett ott, minek kell erősködni? Tudjuk, hogy ő milyen, forrófejű meg minden, de ő igenis észnél volt, még terelte is a többieket, tehát ez csak a plot miatt kellett, hogy újabb klisés vízbőlkimászós jelenetet lehessen betenni.

Clarke-ot nem tartom színészileg sokra, de amikor dühöngeni kell, akkor ügyes. A gyász viszont nem megy neki jól szerintem. Nem sikoltozást meg hisztit vártam tőle, mert sok mindent véginézett már és az nem is méltó egy királynőhöz, de legalább egy dühös pillantás kifért volna vagy egy szemezés az éjkirállyal, vagy valami. Az egyetlen érzelem amit Viserion halálakor láttam rajta, az a tanácstalanság volt, hogy baszki most milyen fejet vágjak, ezt nem gyakoroltam eleget :D