19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#15343 Hatodik
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rendesen mozgékonyak voltak a vízben :D Azért biztos nem úszóbajnokok, szövet nincs sok rajtuk ami felhajtóerőt képezne, a csont, a suba meg a kard csak lehúzza őket, de mivel fulladás sincs ezért lassan átevickélhetnek. Viszont baromi sebezhetőek lennének, pl felgyújtanák a tengert vagy csak várnák a parton és könnyű célpont. Sztem nem a tengeren fognak menni. -
ddany7 #15342 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és mozogni tudnak a vízben? mert én azt hittem a vízbe nem mernek belemenni, mert akkor a falat simán meg tudnák kerülni egyébként. -
#15341 hatodik
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem az volt hogy nem mertek belemenni, csak felesleges lett volna mindenkinek elsüllyedni... Azt milyen jól oldották meg hogy olyan hosszú idő után is jöttek a víz alól a mások és próbálták behúzni a népet. Ugye mivel nincs tüdejük simán elélnek a víz alatt csak harcolni nem tudtak :D Láncot meg szereztek, múltkor a várost vették be biztos ott volt a kikötőben.
Nem kellett volna Bran, csak Sansának nem kellett volna egóból játszani a nagyasszonyt és válaszolgatni kellett volna Arya kérdéseire. Az kiváltképp vicces volt mikor mondta Aryának, hogy jaj de nehéz dolga volt a királyvárba, hogy ő túl sem élné. Hát nem tudom ha választania kéne még egyszer királyvár élményeit átélni vagy Arya élményeit átélni és ismerné mindkettőt részletesen, sztem inkább menne még egy kört a királyvárban :D
-
ddany7 #15340 6ik rész spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én azt nem értem, hogy a másik hogy rántották ki a sárkányt a vízből? Előtte nem mertek bele menni... ,meg honnan lett lánc?
Másik, Brant megint hanyagolják, pedig a legjobb szereplők egyike, Arya-Sansa balhénak simán véget tudna vetni, megnézi mi volt. -
#15339 ep6 spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Király rész volt, nagyon jó volt végre látni akcióban a Trónok harca Bosszúállóit, hamarabb is, mint gondoltam :D A végén nagyon vártam Dany és Jon első csókját, de ami késik, nem múlik :D -
BreakDown89 #15338 A Hosszupuskás Trónok harca s07e06
Game of Thrones s07e06 (webrip-leaked, hdtv-leaked) angol felirat teljesen rendben van. Ezzel néztem meg a részt egy órával ezelőtt és nincs google translate betegsége.
-
DantesHUN #15337 Akkor teljességben...még csak az 5. rész.
Összeállt a szupercsapat. Ez remek dolog. Jó jelenetekkel rakták össze. Jaime és Tyrion találkozó: szintén ütött...Jaime arca amikor meglátta...hm. Havas és Dany...mintha Dany már erősen aggódna Havas uraságért. Jó.
Viszont. Stratégiai hiba a tűzszünet. Gyorsan le kéne csapni, Cersei-t kiütni a nyeregből. Miért? Mert ő a kisebb ellenfél, gyorsan végezni vele, utána minden erővel a falra. Vele nem lehet megegyezni. Úgyse hisz a másokban. Ha lesz si bizonyíték akkor se. Ha még hinne is, csak az érdekli hogy a ebből a helyzetből is nyerjen, azaz Dany bukjon el. Meg a világ is...akár mindnekit csináljanak ki a holtak csak ő uralkodjon.
A kivégzés: Én nem látom benne a poblémát Ez egyilyen világ-. Az ellenség vezérei. Engedte volna őket el? Nem hódoltak be. Ez már csak így megy. Jó max, más mód kellet volna a kivégzésre. De viszont ezt meg jó volt erőt demonstrálni.
Stark tesók. a Lányok. Aryra. Nem csak pszichopata, hanem konkrétan hülye. Kisujj manipulációját benyelni? Leginkább egy Stark vs Stak harc hiányzik a két nőszemély között. -
#15336 Hát igen, az átlag játékidő eddig alig haladja meg a 6. évadét... -
#15335 Szerintem is.
Norbi, ezen nem csodálkozom, jó az oldal, de a minőségbiztosítást túlzásba viszik és ez a gyorsaság kárára megy általában. Nem értem miért nem elég megjelölni ha valami nem nagy releaser csapat által jött ki, vagy leírni miben más az adott dolog, mert ez a release pl tökéletes volt, hülyeségekbe lehetne csak belekötni mint hogy pl elején látszik a lejátszó kezelőfelülete, ami egy HDTV vagy más releaseben elképzelhetetlen, na de aki ilyen miatt nem nézi meg az meg is érdemli :D -
#15334 rész megnézése után jah, elég szar, mondhatni gigafos, de hát ez van (nem én csináltam) -
sempronius18 #15333 Ha a vallás igazat mond és létezik pokol biztos oda kerülök, bár az átlagnál tuti nem vagyok rosszabb ember, de az a bűnöm, hogy hétfő helyett szerdán torrenteztem le a GOT-ot biztos vagyok benne, hogy lényegtelen lesz.
Egyébként egy spoiler nélküli vélemény. Méltatlanul lesz istenítve ez a rész bár remek egy óra kikapcsolódás volt. -
#15332 Úgy nézem a magos oldalról már letörölték az epizódot. -
Zozo0122 #15331 Szerintem minden maradjon spoiler a hivatalos megjelenésig + 1 nap. Mindenki kapja meg az esélyt, hogy időben megnézhesse olyan forrásból, ahonnan akarja. -
#15330 csak azért is próbálod magyarázni a bizonyítványodat? -
suba53 #15329 Ez jónak tűnik:
https://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/7068459/game-of-thrones-episode-7-6-en -
sempronius18 #15328 Így hogy felirat is van, az HBO előfizetőkön kívül, akik kvázi fizettek a sorozatért semmi alap nincs, hogy ne nézze meg az ember a részt. Tök fölösleges innen a spoilert használni, aki nem akar belefutni simán ne nyissa meg a topikot, de ti tudjátok. -
suba53 #15327 Ez az angol felirat hamis, totál rossz szöveggel. Szerintem a HBO adta ki, hogy átverje az embereket, akik letöltötték.
Az időzítése jó, de baromságok vannak benne, a szöveghez képest. Jót nevettem.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.08.16. 19:23:40 -
#15326 Wow, és vannak feliratok, köszi -
Pares #15325 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt nem tudom, hogy mennyi időutazós paradoxon lesz a történetben, de tuti, hogy valami fordulat lesz még az NK-val kapcsolatban. Ahogy írtad, a NK-ről alig tudunk valamit, a motivációja, a célja ismeretlen. Ráadásul az utolsó Hosszú Éjszakáról is csak szájhagyományon keresztül fennmaradt több ezer éves meséket ismerünk. Néhányszor már ebbe a topikba is beszúrtam, de itt van mégegyszer egy jó videó erről:
-
#15324 Aztán simán misselte a következőt... -
Zozo0122 #15323 Tetszik amit írsz, én is hatalmas csattanót várok az NK terén a végére.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Branes ötleten már rengeteget gondolkodtam. Az, hogy Bran tud az időben utazni, és minden eseményt akarva-akaratlanul manipulált a háttérből, régóta motoszkál az én fejemben is. Gondolj abba bele, mi van akkor, ha úgy mint Ned a torony előtt, az Őrült Király is Bran "suttogását" hallotta? Hiszen éppen ettől őrült meg a tag. Korai éveiben egész normális volt. -
#15322 rettenet -
Zozo0122 #15321 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen igazad van. A holtak gyengék, ha tudod a gyengepontjaikat. Könnyűek, kicsi a testi erejük, és gyakran eleve csonkoltak. A Mások, mivel emberek voltak, hasonló erővel rendelkeznek, legtöbbször nem túl jó vívók, csak hétköznapi fegyver nem sebzi őket, sőt a pengéjükön el is törik. De mégis, ha átlagos harcos kerül szembe velük, vagy a holtakkal, beparázik. A mostani szupercsapatból viszont Gendryn és a két fekete testvéren kívül mindenki elég kemény harcos. Ettől függetlenül, Mást ebből a csapatból csakis Jon lett volna és volt is képes ölni, a valíriai acél miatt. -
Konyigery #15320 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kraszter kölyke az összes persze hogy egyformák :DD -
#15319 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor mi volt a koncepció? minden alkalommal levegő vétel után lemerültek, és így úsztak el kilométerekkel a csata helyszínétől? Az a vicces, hogy ilyen simán megléptek, amikor kb a sárkány mellett estek a folyóba. -
Konyigery #15318 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Második nézésre már azért jobban tetszett. Nade srácok ,csak én érzem azt hogy a Night King kicsit több mint aminek látszik? Szerintem ő pontosan tudta hogy mikor, hol kell lenniük. Kivárt.És ezzel akár azt is megmagyarázhatnák, hogy hogy a picsába nem érték el a falat amíg a többi szereplő körbeutazta az univerzumot.Szerintem neki okkal kellett egy sárkány.Mi van ha egy sárkány töri meg a fal mágiáját? Sőt többet is megmerek kockáztatni mi van ha a Night King nem más mint Bran?? Oké mutatták hogyan változtatták át az erdő gyermekei, de az lehetett attól még Bran idősebb énje. Valami giga mega idő paradoxonra gondolok. És miután majd győznek ellene valahogy visszahozzák az emberi énjét és aztán lesz belőle az öregúr akit megismertünk három szemű hollóként. Egyszerűen nem lehet ennyire egysíkú a karaktere. Miért csinálja ezt az egészet? Semmit nem tudunk róla. Csak valami nagy csattanóval tisztulhat ki a kép majd a végén, és szerintem ez az, hogy ő nem más mint Bran. Ha ránéztek mintha jól ismerné Jont, mintha jól tudná mi fog történni. Ha nincs valami hasonló csattanó az egészben akkor nagyon béna úgy az egész. Ez a rezzenéstelen arccal halálpontosan halálnyugodtan csinálni mindent, azért ilyen nyugodt mert lehet hogy már számtalanszor megélte azt a pillanatot.Ha őt sikerül visszahozni embernek, megnyerték a háborút, mert az összes többit ő irányítja. Csak eltávolodott az emberektől mint Dr Manhattan, ráadásul még kék is. :D Na mindegy.
Btw Dany és Jon kapcsolata amúgy szerintem amennyire lehetett nagyon jól fel lett építve, totál egymásba vannak zúgva :D Néznek majd nagyot ha kiderül hogy rokonok, tipikus Targaryenek, csak nem fogják zavartatni magukat :D Mindenesetre imádom nézni a közös jeleneteiket. -
#15317 6. rész spoiler.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Srácok, csak nekem tűnt fel, hogy az a White walker akit Jon az elején megölt, ugyanaz, mint akit az 5. évadban ölt meg? :D
-
Zozo0122 #15316 Fáraszt ez a beszélgetés, ezért a pontokra nem reagálok már kifejtve. De annyit megjegyzek mégegyszer: imádom a sorozatot, nagyon jó rész volt, de számomra, és még rengeteg ember számára rajtad kívül - voltak zavaró következetlenségek. Ezek a könyvben egészen biztosan máshogy lesznek, egyszerűen mert ott lesz idő logikusabb lépésekre a szereplők szemszögéből. Nem kell durván 7-8 órába beférni.
Most először érzem igazán azt, hogy egy egészen picit megsínyli a minőség azt, hogy csak 7 részes az évad a szokásos 10 helyett. Sok mai dolgon éreztem azt, hogy kompromisszum minőség terén azért, hogy beleférjen a forgatókönyvbe, és így a részbe is. Ugyanez a helyzet azzal is, hogy bár a büdzsé sokkal nagyobb minden évadban, mostanra úgy voltak vele, hogy oké, legyen sok a GoT-ra nem jellemző logikai baki, de emberek, közeledünk a végéhez, legalább nézzen ki kurva jól az egész. -
#15315 spoiler 6. rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tuti, hogy csak bennem támadt ez az érzés, de leírom, aztán nézzetek hülyének :D
Ez alapján a rész alapján a holtak serege a Night Kingen kívül nem tűnt olyannak mint akiket nem tudna lenyomni egy normál hadsereg.
Magukat a zombikat tudnák aprítani az emberek + nyílzápor rájuk. Akkor a walkerek nem tudom mennyire durva kardforgatók és, hogy mennyi van belőlük, de nem lehetetlen lekardozni őket, mivel Jon már kettőt is lenyomott párbarjban, ez alapján a legjobb westerosi harcosok nem esélytelenek ellenük 1 v 1-ben.
Ami az egészet felborítja az maga a Night King és a mágia körülötte. Az, hogy felrakja a karjait és az emberek oldaláról aki elhullott az már is az ő oldalán éled fel akár a csata közben. Na meg, hogy könnyedén ledárdázott egy sárkányt.
Nem tudom mennyire jön át amire gondolok, de a lényeg, hogy maga a sereg szerintem harcolás terén nem olyan durva amit lehetetlenség lenne legyőzni. -
Pares #15314 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pontosan így éreztem én is. Eddig a NK összes jelenete erről szólt. Viserion megölése Hardhome búcsújelenetének a megismétlése. De azt is megemlíteném, hogy a NK végső célját, motivációját sem ismerjük még, csak több ezer éves, szájhagyományon keresztül fennmaradt mesékből. -
Pares #15313 [spoiler]
1. Komolyan? Ez még csak nem is szőrszálhasogatás, hanem szándékos értetlenkedés. Jon a legnagyobb szószólója az egész WW-k elleni harcnak. Plusz egyike azon keveseknek, akik személyesen is harcoltak a WW-k ellen, és akinek valyriai acél kardja van... Azok, akik kísérték, mind önszántukból mentek. Hogyan nézett volna már ki az, ha pont ő nem tart velük? Ne vicceljünk már, több szót ez nem is érdemel.
2. Megint... Talán mert nem értenek hozzá? Az Éjjeli Őrségnél is Aemon, aztán Sam feladata volt ez. Amikor Gendry megérkezik a falhoz, akkor Davos is egy mesterért kiállt. Vagyis nagy valószínűséggel csak kitanult ember tudja kezelni a hollókat, akárki nem. Különben meg szőrszálhasogatás.
3. Megint ez az utazós értetlenkedés. Hogyan raknád össze úgy az évadot, hogy ne essen szét és ne üljön le a hangulat a rengeteg utazós vagy más töltelék jelenet miatt, amivel az események között eltelt időt és a helyszínek közötti távolságot akarod kitölteni és jelképezni? Az előző évadokban azért láttuk például, ahogy Arya és a Sandor végigutazza Westerost, vagy hogy Brienne Jaimet kíséri Királyvárba, vagy hogy Jorah Tyrionnal utazik a fél világon keresztül, mert ez fontos volt a karakterfejlődésük és történetük szempontjából. Az utolsó két évadban ilyenekre már nincs szükség, ez a vége a történetnek, a szálak egybefutnak, és minden jelenetnek ezt kell támogatnia. Minden jelenetet önmagában kell értelmezni és kész. Ezért is kibaszott jó eddig az évad, mert nincs egy perc sem, amikor ne történne valami érdekes.
Az, hogy miért nem támadtak, nyilvánvaló, nem? Mert a sok élőhalott súlya alatt beszakadt a jég. Simán eltarthat akár napokig is, amíg újra úgy befagy a víz annyira, hogy az megtartsa egy akkora tömeg súlyát. A NK meg nem siet sehová, ráadásul ő Bran turbó változata, simán elképzelhető akár az is, hogy várta a sárkányokat, vagy tudta, hogy jönnek. Az, hogy Viseriont ölte meg először, olyan erődemonstráció volt, mint Hardhomenál a tömeges feltámasztás. Az NK-tól egyébként is eddig minden könnyed erődemonstrációnak tűnt. Milyen erődemonstráció lett volna, ha egy ülő sárkányba dobja bele a mágikus dárdáját? Nem csak hogy totálisan antiklimatikus lett volna, de az ő szemszögéből is hatásosabb volt egy repülő sárkányt kiiktatásának bemutatása. Megmutatta, hogy bármit is vetnek be ellene, OP mindenhez képest. Hogy a többi WW miért nem dobálta? Nagyon egyszerű a magyarázat. Mert a többi WW nem a NK, ők is csak a szolgái, csak egyel feljebb a hierarchiában, az NK szuperképességei nélkül.
4. Persze, így is meg lehet magyarázni, ha szándékosan bele akarsz kötni. Meg úgy is meg lehet magyarázni, hogy védte a többieket, amíg felmásztak a sárkányra, és a folyamatosan támadó halottak miatt nem tudott hátatfordítani és elfutni...
Clarke színészi teljesítményéről meg azt gondolsz, amit akarsz, bár nekem ebből is az izzadságszerű belekötni akarás érződik, mint ahogy az egész hozzászólásodból. -
Paxton #15312 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami a Drogon vagy Viseryon célpontválasztást illeti, egyetértek egy korábbi hozzászólással: azért Viseryon, mert ez színtiszta erődemonstráció volt. Emlékezetek vissza Bronn-ra milyen kapkodva kezelte a skorpiót: na, ő félt a sárkánytól. A Night King-nak viszont minden mozdulatából az sugárzott, hogy számára a sárkány csak egy agyaggalamb. Amilyen kimért lassúsággal megvárta, amíg odahoznak neki egy lándzsát, rezzenéstelen arccal célzott.. És utána egyetlen mozdulattal megsemmisítette a legtávolabbi, levegőben mozgó célpontot.. Egyszerűen megmutatta az ellenfeleknek, hogy hogy 3 sárkány ide vagy oda, itt csak ő nyerhet. Pszichológia hadviselésből csillagos ötös, rögtön utána a megmaradt sárkányok felhúzták a nyúlcipőt. -
Renegade #15311 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a csata jelenet az konkrétan egy vicc volt, túlhúzott, értelmetlen, nevetséges
-
#15310 6.rész Angol felirat -
Zozo0122 #15309 Elég ellenségesen állsz hozzám ebben a kommentedben, de oké :D Nézzük akkor az "okoskodást". Amúgy már korábban is elmondtam ,hogy eljutottam már oda, hogy jobban szeretem a sorozatot, mint a könyveket, DE ebben most tényleg sok zavaró dolog volt, azon túl, hogy nagyszerű epizód volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Válaszolj ezekre a kérdésekre:
- Miért ment ki 9 ember holtakat keresni? Miért kell ehhez Észak királya? Egy levelébe került volna Bánatos Eddnek, és mire ő FELÉR a Keleti Őrséghez, valahol, valamelyik erődben (azt hiszem most 4-5-ben van helyőrség) már jó eséllyel elkaphattak volna egyet. Valamelyik felderítő is hozhatott volna, ha egy apróbb támadás érő őket a Falon túl pl. vadászat stb közben. Előre kellett volna szólni, nem kimenni 9 emberrel.
- Miért küldte el Gendryt? Fusson el a Falig? Ne már. Ezt még Mormonték úgy csinálták, hogy vittek hollót. 1-2 darab elfért volna kis ketrecben a szánon. Eddig mindig úgy volt, minden apróbb utazásnál/csatamenetnél.
- Miért úgy kellett megoldani, hogy egy szikla közepén várakoznak? Az egész tavon a sziklán álldogálós jelenetsor bullshit. Ezért nem tudtam annyira élvezni, mert bár én mindig is elfogadtam, hogy mostanra gyorsítottak a részek tempóin (hetek eltelhetnek egy részben) ez nekem is durva volt. Az, hogy Gendry visszaszalad, mondjuk fél nap. Azonnal kiküldik a hollókat, odaér a Faltól Sárkánykőre mondjuk 1 nap alatt. Dany azonnal elindul, odaér még sárkányon is legalább néhány óra alatt. Másfél napot álldogáltak a holtak körülöttük, és nem támadtak. Itt arra gondoltam, hogy oké, megvárják az Éjkirályt, direkt nem támadnak. Rendben. De aztán odaért és NEM történt semmi, csak bámult. Ha mondjuk látta, hogy jön Dany és meg akarta várni, hogy szerezzen sárkányt, akkor kapásból Drogont kellett volna leszedni, mert ő a legnagyobb. Utána Drogon tiszta célpont, de Viseriont célozza. Hagyjuk már ezt, hogy ő jelentett veszélyt. Mindhárom veszélyt jelentett, a többi Más is dobálhatott volna btw.
- Jon minek vagdalkozott? 2-3 hulla lézengett ott, minek kell erősködni? Tudjuk, hogy ő milyen, forrófejű meg minden, de ő igenis észnél volt, még terelte is a többieket, tehát ez csak a plot miatt kellett, hogy újabb klisés vízbőlkimászós jelenetet lehessen betenni.
Clarke-ot nem tartom színészileg sokra, de amikor dühöngeni kell, akkor ügyes. A gyász viszont nem megy neki jól szerintem. Nem sikoltozást meg hisztit vártam tőle, mert sok mindent véginézett már és az nem is méltó egy királynőhöz, de legalább egy dühös pillantás kifért volna vagy egy szemezés az éjkirállyal, vagy valami. Az egyetlen érzelem amit Viserion halálakor láttam rajta, az a tanácstalanság volt, hogy baszki most milyen fejet vágjak, ezt nem gyakoroltam eleget :D -
argo001 #15308 Egyre durvább ez a tél. Kár, hogy hónapokkal ezelőtt kiszivárogtattak mindent. :( -
Pares #15307 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"De ebben a részben eszméletlen sok logikai baki volt most. Marha jól nézett ki, nagyon király rész volt, de most ment át zavaróba a következetlenség."
Hol, mi? Semmi zavarót nem vettem észre, ami kizökkentett volna akár egy cseppet is. Pedig már kétszer is megnéztem. Annyi minden eleve nem is történt, hogy "eszméletlen sok" legyen belőle... Nem kell mindig annyira kibaszottul "okosnak" lenni, szerintem mindenki tudja, hogy ha eléggé rosszindulatúan állunk hozzá, akkor ízekre tudnánk szedni az egész sorozatot, minden egyes részével. De ez legfeljebb azoknak kihányzik, akik ezt élvezik csinálni, vagy mert úgy érzik, hogy ez kiemeli őket a tömegből...
Clarke szereplésében sem értem mi volt a szar, az, hogy sokkot kapott és nem kezdett el sikoltozni és nem hisztizett Jonnal, ahogy azt elképzelted?
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.16. 16:40:21 -
#15306 Én is az vagyok, magyar felirat van, de igyekszem nem nézni rá, vagy néha angolt használok, ha nem hallom miről van szó. -
BreakDown89 #15305 A kényelmes angol híve vagyok. Kényelmes ember volnék. :D -
#15304 Én ezt nevezném arra, hogy tanuljon meg az ember jól angolul, ennek része az is, hogy minden szar akcentust megértsen. :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.16. 15:46:35