Nem látok benne nagyobb veszély forrást, mint a mostani közlekedésben...Inkább csak új és szokatlan, mivel lesz egy új szereplő, de ez önmagában nem veszélyesebb, mint egy másik nagy jármű...Sőt, alagútban nincs jelző berendezés, ha túl közel mész a falhoz...;)
Lejjebb rengeteg ellenvetést olvastam és valljuk meg elég sok olyan van, ami picit messze áll a valóságtól bár gondolom csak azért, mert nem szoktatok autóval közlekedni...
pl. átfestik a sávokat a tinik??? nálunk is rengeteg gyerek szórakozik azzal, hogy éjszaka a sávokat festenek...főleg több sávos úton kell rájuk figyelni... (mondjuk ha nekem kéne ilyenek mellett közlekedni én szívesebben látnám kötött pályán, mert mégis csak alá kell mennem...)
Aztán a baleset...gondolom sokat szoktál dugóban dekkolni...egy kis koccanás és senki sehova...se busz, se tűzoltó, se mentő...ezeknek legalább meg van a lehetősége, hogy kisebb baleset esetén továbbálljanak és gyorsabban is fogják otthagyni a dugót, ha felszabadul a pálya, mint mindenki más.
Amúgy gondolom néztétek a videót és láttátok, hogy bizonyos szakaszokra magasságkorlátot is kitennének, vagyis a nagyobb kamionnak esélye sincs abban a sávban közlekednie...(ha meg mégis bemegy, ez van, sok a hülye ember, mindenre nem lehet felkészülni...kb olyan helyzet lenne, mint az öngyilkos a metro alatt vagy a villamos alá hajtó okos sofőrök...)
Kínán áll, hogy milyen közlekedési morált tudnak kialakítani...Önmagában az ötlet életképes és zseniális.
(A technikai megvalósíthatóságon meg kár vitatkozni, mert gondolom közületek kevesen vettek részt az eszköz tervezésében, így a technikai paramétereit sem ismeritek...úgy meg bármekkora guruk is vagytok, elég nehéz ügy...)