Nem értem miért mondod, hogy népmesébe illő történet, amikor nem úgy hallottam, hogy apám ismerősének a főnökének az unokaöccsének a felesége hallotta a buszon, hogy ilyen van, hanem személyesen ismerem, az én és az ő családja régen együtt járt nyaralni, és igazándiból apum pénzelte ezt a kutatását. Azt, hogy mondtam, hogy tudom, hogy van egy magyar ember, aki ugyanezt feltalálta és el is tűnt, azt, mint mondtam, attól a kockázati tőkebefektető cég elnökétől hallottam, mikor apum megkereste, hogy beszállna-e némelyik találmányába valamennyi pénzzel. És amikor felhozta az olajvizezést, ő mondta, hogy abba semmiképp sem, mert nagyon veszélyes, és már keresték meg ezzel, de az a feltaláló aztán el is tűnt.
Egyébként akit én ismerek, hogy megkeresték, ő az olajvizezést nem benzin vizezésére találta fel, ő a gyógyszeriparban volt jelen, és így (részben) ezzel az eljárással a zsírban oldódó vitaminok sokkal jobb hatásfokkal szívódtak fel. Az egy más kérdés, hogy benzint is lehetett vele vizezni és voltak is olyan irányú tervek, hogyha a vitaminos dolog beindul, akkor eladják a technológiát vmi olajcégnek. De persze ha a Mythbustersben azt mondták, hogy nincs értelme, akkor biztosan nincs:) Egyébként az olajvizezésnek több fajtája is létezik. A legáltalánosabb, amikor úgy oldják fel az olajban a vizet, hogy az csak látszatra oldódik fel, egyébként parányi, de néha szemmel is látható víz és olaj "darabkák" kapcsolódnak össze, de ez az oldat pár nap/hét alatt szétválik. Lehet a Mythbusteresek ezt tesztelték. Amit én ismerek az egy úgynevezett multidiszperziós eljárással készült, ami már magukat a molekulákat köti össze, és ez a fajta oldat soha nem válik szét. Legalábbis nekünk itthon van egy 9 éve bekevert pálmaolajunk és még mindig olyan, mint az elején.
Mivel az energiatároló még nincs kész, ezért online cikk se nagyon van róla. Be lett vizsgálva a világ legnevesebb független intézeteiben, tehát hivatalos jegyzőkönyv van arról, hogy tényleg működik. Egyébként Pesten van egy prototípusa. Nem rég készült egy dokumentumfilm is a feltalálóval és a managementtel, ez asszem majd vmikor a Duna TV-n lesz.
Ez a feltaláló többek között kifejlesztette a világ legjobb hatásfokkal működő generátorát is. Erről szintén hivatalos jegyzőkönyv van, nem csak beszélek össze-vissza:) Továbbá kifejlesztette a világ talán legjobb audiorendszerét is. Azt is elvitték beméretni egy német intézetbe, ahol azt mondták, hogy ez az az áttörés, amire az audioszakma várt, és ez már nem is high-end, hanem egy új kategóriát teremt. Ők azt mondták, hogy egy ilyen hangfal párt, ami otthoni, meg max stúdió használatra méretezett, kb. 200.000 euróért (50-60 millió forint) lehet árulni. Itt már csak egy hangszóróra várnak és teljesen kész. Nekem elég botfülem van, de tényleg jól szól:D
"És ne legyünk komolytalanok: a mai világban a home made feltalálóknak nincs jövőjük"
Az lehet, de hol írtam én olyat, hogy van?:D Egyébként van, csak szaré-hugyé megveszik őket.