• NEXUS6
    #168
    A tudománnyal kapcsolatban csak azt jegyezném meg, hogy soha nem volt éles határvonal, hogy akkor a hivatalosan elfogadott rendszerezett ismereteket mikortól is kezdték el tudománynak nevezni egyáltalán. A tudomány kialakulása evolutív volt, főleg mert a hivatalos, rendszerezett ismerethalmaz és a hatalom viszonya mindig is elég szoros volt. Ebből következően a gondolkodók egyrészt mindig azt hangoztatják amire pénzt kapnak, kicsit pejoratívan megfogalmazva. Ez persze nem zárja ki, hogy legyenek olyan gondolataik is, ami eltérő az aktuális hivatalos rendszertől. De a tudósnak ma is oda kell figyelnie hogy mikor jön elő egy újszerű gondolattal, mert könnyen bohócot csinálnak belőle, és akkor még jól megúszta.

    És akkor UFO:
    "Csillagász még nem látott ufot, pedig neki az a munkája, hogy aprólékosan vizsgálja az égboltot, akár olyan kicsi műszerrel is mint egy webkamera, és olyan nagyal mint a VLT, vagy a VLBI..."
    Ja,
    EZT sem a NASA állította össze, hanem a SzínesUFOmagazin szerkesztősége Marinéni beszámolói alapján!:DDD

    A csillagászok ugyan úgy látnak UFO-kat mint mások, csak hasonló a helyzet ahhoz, ami a radaroknál is van. Ma a digitális radarok korában egyszerűen kiszűrnek minden olyan objektumot, jelet, ami túl lassan, vagy gyorsan megy, vagy túl nagy gyorsulásokat mutat, ezáltal nem azonosítható be egyértelműen repülőnek. Tényleg ez van, ma ezért viszonylag kevesebb UFO-t érzékelnek radarral!!!
    Az átlagos csillagász meg marhára nem foglalkozik azzal, hogy UFO-t keressen csak zavarná a munkájában. Ha lát valamit, akkor azt mondja, gondolja meteor, repülő, vagy akármi, de valójában ő sem ellenőrzi le, mint ahogy a radar technikusok is lexarják, csak állít a szűrésen és a részéről el van intézve.
    Az átlagos UFO észlelések azonban anomáliának indulnak, mert marinéni lélekszakadva berohant a rendőrségre, így minden ismert magyarázatot megvizsgálnak. De végül még is csak marad jó pár százalék megmagyarázatlan dolog.

    A csillagászok nem látnak UFO-t, mert nem is akarnak, mint ahogy te sem!