• Tetsuo
    #137
    A szakdogadra kivancsi lennek. ;) Ma mar foleg a multicegek miatt mindenki fugg mindenkitol termeszetesen (talan Oroszorszag a legkevesbe, az allami kezben tartott gazdasaguk miatt), nem is vitattam EU energiafuggoseget.
    Amit mondtam az, hogy a hatalmas reszvenyes-erdek keresztbe tehet az EU jozan erdekeinek es mar jopar eve keresztbe is tesz.
    Az EU-nak 20 eve van kb es meg fog szunni, ugyanis pl. az amcsi IT-cegek elleni perek megnyerese csak szinjatek, valojaban mar reg a cegek iranyitjak a bizottsagot ugy, mint Washingtont. A sok-sok oriasceg meg x-halmaz tulajdonaban van. Az x-halmaz jelent csaladokat, egyes embereket es penzintezeteket, ez utobbiak (a penzintezetek) pedig ugyancsak az elozoek tulajdonaban vannak.

    Nem hiszek osszeeskuvesekben, nem hiszem, hogy gonoszul osszeulnenek a nagy penzeszsakok es kifundalnanak mindenfele hosszutavu cselszovest, foleg tobbszaz evre szolokat, a folyamatokat inkabb maga a szabadpiac, a kapitalizmus szabadjara engedese alakitja. Vagyis a kvazi rovidtavu minel tobb profit, annal jobb, vallalati elv ervenyesul mar lassan mindehol tarsadalmunkban.