• FtranX
    #468
    "Pedig az összes kontroll azért létezik mert a gyártó érdekeit szolgálja. Pont erre értettem, hogy nem tudsz kivételt."

    Nem feltetlenul csak a gyartoet szolgalhatja. Ha usernek is erdeke, akkor meg "beleferhet".

    "Van ilyen. jailbreaknek hivják."

    Ami garanciavesztessel jar es a gyarto szerint illegalis.

    "Ezt nem értem még mindig. Milyen szabadságból vesz el? Ha a flash hiányzik pl akkor ezek szerint a SonyEricsonod is elvesz pont ugyanannyit a szabadságodból (sőt mivel jóval kevesebbet tud mint az iphone így még többet) vagy ott nem számít?"

    Abbol a szabadsagbol lehet elvenni, amire a hardver kepes. Amire az nem kepes, abbol nem. Ezert az telom nem vesz el semmilyen szabadsagot.

    "Szerintem az ipad egy igen nagy előrelépés a táblaPC-k piacán."

    Az eddig nemletezo tablapc piacon igen. A hozza hasonlo netbookokhoz kepes pedig oriasi visszalepes.

    "Persze lehet így hívni a hardver miatt, de nekem a telefonom alapvetően másra kell mint a számítógépem. Persze lehet miniPC-nek hívni, de teljesen más az elvárásom vele szemben."

    Ez teljesen termeszetes.

    "Az a baj, hogy szerintem rossz a példád, mert nem az a korlátozás hogy a saját kertemben vagyok, hanem mondjuk az hogy a saját kertemre nem építhetek istállót. Persze mivel nekem nem kell istálló így ez nem zavar sőt nyugodt vagyok, hogy a szomszédom kertjében sem lehet ilyen így nem jön át a bűz hozzám."

    Nem is ugy ertettem, hogy a sajat kertedben vagy, hanem ugy hogy az Apple-eban. Te kisetalhatsz onnan de a telefonodat nem viheted ki. Csak ha atdobod a keritesen.