• FtranX
    #467
    "És? Ami egy desktop gépnél magától értetődően működik és napi szinten használod, az miért nem felel meg a mobilodon? Nekem pont az a lényeg, hogy ugyanúgy elérjem a DropBox-omat, FTP szerveremet, tudják neten fájlokat megosztani stb.

    Megfelelne, ha 1. ingyenes lenne a mobil internet szolgaltatas 2. mindenhol, mindenkinek elerheto lenne.

    "Erről link?"

    http://vgable.com/blog/2010/07/21/sneaking-malware-into-the-app-store/
    http://www.macrumors.com/2010/07/20/flashlight-app-sneaks-tethering-into-app-store-for-now/

    "Bocsi, de az App Store 99%-a külsős alkalmazás.
    Az meg, hogy nem kell a netet túrnom, mindent egy helyen megtalálok és biztos lehetek benne, hogy megbízható tartalmat kapok az az én érdekem, nem a gyártóé."

    Kulso alkalmazasra, mint appstore-on kivuli alkalmazasra gondoltam.
    Attol, hogy tudnal kivulrol szarmazo app-ot telepiteni, meg siman letezhetne az appstore minden jelenlegi korlatozasaval egyutt.

    "Amit nem fogadtak el."

    Meg szerencse.

    "Nem azért tiltottak ki készüléket, mert jailbreakelt volt, hanem azért tiltottak ki felhasználót, mert feltört alkalmazásokat."

    Ok, ezt elfogadom.

    "Hehe, ezt beszéld meg Paulal, ezek szerint elég béna volt, hogy majd 1,5 hónapig tartott neki a Desire rootolása."

    A root hozzaferes 5 nappal a telo megjelenese utan megvolt.

    "Ha túl sok funkciót zsúfolsz egy eszközbe, amit a felhasználók zöme gyakorlatilag soha nem használ, akkor annak a kezelése bonyolulttá és nehezen áttekinthetővé válik, mert fontos funkciók elvesznek a többi között."

    Szerintem nem a funkciok szamatol lesz egy eszkoz tulzsufolt es nehezen attekintheto hanem ha egyszeruen szarul van megtervezve az UI. Kettovel tobb ikon a menuben nem valtoztat ezen.

    "Arról nem beszélve, hogy a legtöbb gyártó a feature lista hosszára gyúr, de egyes funkciók optimalizálására, kidolgozására minimális időt fordít, így gyakorlatilag sokszor adott készülék rengeteg alig, vagy sehogy nem használható funkcióval rendelkezik."

    Ebben van igazsag. Ezert is szeretik a gyartok az Androidot. Egy telefon fejlesztesi koltsege joval kisebb, ha a szoftvert nem a gyartonak kell fejleszteni hozza.

    "Pl. adj egy Symbian készüléket egy olyan ember kezébe, aki még nem használt ilyet és kérjed meg, hogy cserélje le a csengőhangot. Jó eséllyel 10 perc múlva hozzád vágja :D"

    Nehany eve a symbianos p910-emen nem volt ilyen gond. A csengohangcsere nekem intuitivnak tunt.