"Az a kontroll, ami kizarolag a gyarto erdeket szolgalja es a userek sulyos erdekserelmevel jar, elfogadhatatlan."
Pedig az összes kontroll azért létezik mert a gyártó érdekeit szolgálja. Pont erre értettem, hogy nem tudsz kivételt.
"Miben valtoztatna az az iphone kezelhetosegen, ha lenne mondjuk egy gomb, ami felszabaditana a keszuleket?"
Van ilyen. jailbreaknek hivják.
"Az a baj vele, hogy szandekosan elvesz abbol a szabadsagbol, aminek az internet es a PC eseteben a hihetetlen innovaciot koszonhetjuk."
Ezt nem értem még mindig. Milyen szabadságból vesz el? Ha a flash hiányzik pl akkor ezek szerint a SonyEricsonod is elvesz pont ugyanannyit a szabadságodból (sőt mivel jóval kevesebbet tud mint az iphone így még többet) vagy ott nem számít?
"Ez pedig visszafejlodest indithat el mas teruleten is (lasd iPad)."
Szerintem az ipad egy igen nagy előrelépés a táblaPC-k piacán.
"Az a velemenyem, hogy mar az iphone-nal sem lehet arra hivatkozni, hogy ez csak egy telefon. Az iphone egy fejlett operacios rendszert futtato altalanos celu szamitogep! Egy mini PC vagy Very Personal Computer, ha ugy tetszik. Nem megengedheto,"
Persze lehet így hívni a hardver miatt, de nekem a telefonom alapvetően másra kell mint a számítógépem. Persze lehet miniPC-nek hívni, de teljesen más az elvárásom vele szemben.
"hogy egy ilyen eszkozt fallal korulvett kertbe (walled garden-be) zarjanak es hogy barmifele kapuor legyen kozte es a kulvilag kozott"
Az a baj, hogy szerintem rossz a példád, mert nem az a korlátozás hogy a saját kertemben vagyok, hanem mondjuk az hogy a saját kertemre nem építhetek istállót. Persze mivel nekem nem kell istálló így ez nem zavar sőt nyugodt vagyok, hogy a szomszédom kertjében sem lehet ilyen így nem jön át a bűz hozzám.