• FtranX
    "Másik telefonra?"

Igen, masik telefonra. pl.: Legyakrabban haveroknak, munkatarsaknak szoktam kuldeni es toluk fogadni kepeket. A BT azert jon jol, mert egyreszt nincs internet a telomon, masreszt teljesen ingyenes es gyors, raadasul mukodik a pinceben es a hegyek kozott is.

"Mint ahogy az IrDa-ét is, pedig pár éve azért is anyáztunk volna, hogy nincs benne, ma meg már senkinek sem hiányzik."

Az infrat tokeletesen kivaltja a BT, de az internet a BT-t nem.

"Ismeretlen fejlesztői környezetből származó alkalmazásnál hogy szűröd ki? Nem tudod visszakövetni milyen kódot (esetleg trójait) tartalmaz az alkalmazás."

Az app forraskodjat nem kell elkuldeni az Applenek. Igy tok mindegy, hogy egy kez potyogte be vagy egy program forditotta at egy masik nyelven irt kodbol. Ugyan ugy belekerulhet barmi.

"Ok, én meg szeretném, ha futna rajta a Photoshop (igaz ezt meg is tettem vele :D), de ettől még nem lesz normális, hogy egy mobilon futtassam."

Akarmennyire nem normalis, nem az a termeszetes, hogy TE dontod el, hogy futtatod-e vagy nem?

"......így én maradnék az 1 hétnél :D"

2007 novemberben is ezzel kinlodtak: http://macapper.com/2007/11/13/iphone-firmware-112-itunes-75-free-custom-ringtones/

"Az Android fejlesztése 1 évvel az iPhone fejlesztése előtt indult, az Android Market 3 hónappal később nyitott, mint az App Store."

Mikor az elso Androidos telo megjelent (G1, 2008 szeptember), addigra az iphonebol mar eladtak nehany tizmilliot. Nyilvan senki sem fog komoly fejlesztesbe fogni egy nem letezo piacon.

"A rendszer felépítése, átláthatósága és könnyen módosíthatósága nem a jb írók érdeme."

Aminek az elonyeibol a jailbreak irok nelkul nem latnal semmit.

"Itt nincsenek ellenőrzőösszegekkel, kódolt fájlok mint androidnál (próbáld ott lecserélni egy alkalmazás nyelvét :) )."

Meg kb egy het es megprobalom. :)

"Az iPhone-ban van TPM hardver, ha akarnák egyszer és mindenkorra le tudnák zárni ezt a kérdést, de nem teszik."

Ennek a meg utana jarok. Ha nem akarjak a jailbreaket, akkor eleg furcsan mutatjak. Illegalisnak nevezik, aztan neha kitiltogatjak az appstore-bol az ilyen iphoneokat es minden ujabb verzioval bezarjak az azt lehetove tevo lyukakat.
    Akkor mar egyszerubb lenne az Android rootolasahoz hasonlo latszatvedelmet alkalmazni.

"A jailbreak közösség egyfajta tesztkörnyezet az Apple számára, innen szivárognak be fejlesztések a rendszerbe, sőt maga az App Store ötlete is innen származik (Installer). A vicces, hogy még a Google is vesz innen ötleteket (Action Menu)."

Szerintem a fejlesztesek atvetelevel (amik valojaban nem is fejlesztesek, hanem alapfunkciok potlasa) inkabb a feltort iphone vonzosagat probalja csokkenteni.
    Furcsa lenne, ha meg nem lenne appstore, de a cydiaban mar ezerszamra lennenek alpkalmazasok. :DD

"Senki nem mondja meg a vásárlóknak, hogy egy Apple terméket meg kell venni, vagy egy szolgáltatásukat igénybe kell venni. Ők döntenek erről és mint a mostani negyedéves eredmények is mutatják elég kedvezően."

Lasd az elozo hozzaszolasomat.

"A svájci bicska nagyon jó dolog, nagyszerű, hogy sokféle lehetőség van benne, de amikor komolyabb feladatról van szó, akkor mégsem azt fogod előhúzni, hanem az adott célra alkalmas szerszámot. "

Ezzel egyetertek, mar ha az analogia mondjuk egy telefonra es egy fenykepezogepre vonatkozik.

"Ezért nem tartom túl jónak a mindenre jó univerzális, mindent megengedő rendszert, mert a sok feature között elveszik a lényeg, mégpedig a használhatóság és célszerűség."

Nehany plusz funkcio a szoftverben semmit nem venne el a hasznalhatosagbol.