"Az Apple termékei sosem voltak fantasztikusak"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én hétvégén a Mac magazint olvastam és a könyvet, amit a napokban vettem (Steve Jobs és az Apple sikertörténete)
Szerintem ez is van annyira "élet", mint a hétvégenti beb*szás gyönyörû techno lemezekre.
LZ forever
Ja, Ulkesh, hiányoltad például a logmein klienst Androidra, most már van, most próbáltam ki, tökéletesen mûködik. Ebbõl is látszik, hogy szépen lassan fel fog zárkózni az Android platform szoftverkínálat terén (ami kb az egyetlen valós hátránya az iCuccokhoz képest jelenleg)
Majd ha vmelyik pénzt ad azért hogy jókat mondjak vmelyik cuccról...(de ez nem fog mostanában bekövetkezni 😊)
Szóval mindenki olyan telefont stb használ amit meg tud venni, v tetszik neki egyik termék és egyik oprendszer sem tökéletes.
De sajnos a legtöbb ember nem is gondolom, hogy azt hiszi hogy tökéletes terméket kap, csak vmit beleképzel abba atermékbe és azzal a hittel él tovább.
Beülteti magának ezt a gondolatot 😊 (aki nem tudja mi ez, nézze meg az eredetet)
LZ forever
Lenne anyázás vagy mindenki helyeselne mint az apple-nél hogy igen mert zárt és csak a saját érdekét védi😄 Szerintem sokan anyáznának pedig ez ugyanaz a gyükérség ami miatt megbüntették szerintem az MS-t. Kíváncsi leszek mikor megy rájuk az EU.
Hol?
http://www.technet.hu/telefon/20100715/szinte_senkinek_nem_kell_mar_nokia/
http://www.technet.hu/telefon/20100722/oriasit_zuhant_a_nokia_profitja/
Mond, te melyik bolygón élsz? 😄
Ezt ugye most csak viccnek szántad?
A napi 2-3 újraindulás ami pl. egy N97 minit jellemez és a beállítások spontán figyelmen kívül hagyása, az neked stabil? Na ne röhögtess.
Az N8-ban meg maximum a pofátlanság csúcsosodik ki, mert bevallottan béta szoftverrel kihozni egy készüléket csak a Nokia képes 😊
"Az apple termékei technikailag sose ostromolták a csúcsot"
Mert a Nokia 3-4 éves technológiákat felvonultató eszközei meg a hightech vonalat erõsítik mi? Még az N8-ba is egy huszadrangú CPU került, ami éppen hogy elég a mûködéséhez. A rendszer meg végre most elõször fogja használni a GPU-t is valamire, amire a konkurens rendszerek 4-5 éve képesek.
Bár arra kíváncsi volnék, hogy szerinted az iPhone 4 miben marad le technikailag 😄
"A mobil sûrûn cserélve a legjobb úgy keveset buksz rajta és nem válik unalmassá"
Ha szar a készülék, akkor hamar túladsz rajta, ez igaz 😄
Én az iPhone-t 25 eFt-ért vettem és ha megjön az utódja 100-ért adom el, tényleg sokat buktam rajta 😄
Egy smartphone meg attól válik unalmassá, ha nincsenek rá izgalmas alkalmazások.
Mait normális ember hazavisz és feltölt a gépére, mert nem a kis kijelzõn akarja nézegetni, vagyis jobban jár, ha eleve oda kapja meg.
"A BT azert jon jol, mert egyreszt nincs internet a telomon"
😄 😄
"Az infrat tokeletesen kivaltja a BT, de az internet a BT-t nem."
Jaja, hisz a PC-k között is BT-al kommunikálunk, mert az annyira fejlett 😄
Gondolom, ha a mindennapi kommunikációra, több giga méretû állományok küldésére megfelel a net, akkor talán egy fotó megosztására is alkalmas 😄
"Az app forraskodjat nem kell elkuldeni az Applenek. Igy tok mindegy, hogy egy kez potyogte be vagy egy program forditotta at egy masik nyelven irt kodbol. Ugyan ugy belekerulhet barmi."
Nevetni fogsz, vissza fejtik és tudják mi van benne. Ezért nem fogadnak el alkalmazást, ha pl. saját API-t használ.
"Akarmennyire nem normalis, nem az a termeszetes, hogy TE dontod el, hogy futtatod-e vagy nem?"
Értem, szóval éljen az anarchia. Akkor minek a szabályok, törvények, majd én eldöntöm, hogy helyes-e téged leütni egy sötét sikátorban, vagy sem. Ha meg felelõségre akarnának vonni, akkor megvonom a válam, hogy miért, hisz az a természetes, hogy én döntöm el, mit teszek.
"Illegalisnak nevezik"
A jailbreak nem illegális. Az összes következménye annyi, ha kiderül elveszted a garanciát.
Nem véletlen, hogy mindenki tudja kik készítik ezeket az alkalmazásokat és a készítõk nevüket,a rcukat adják a dologhoz, sõt interjúkat adnak a témában.
"aztan neha kitiltogatjak az appstore-bol az ilyen iphoneokat es minden ujabb verzioval bezarjak az azt lehetove tevo lyukakat."
Az App Store-ból nem zárnak ki senkit, már megint valamit hallottál 😄
"Akkor mar egyszerubb lenne az Android rootolasahoz hasonlo latszatvedelmet alkalmazni."
Azért azokat a "látszat védelmeket" is hetekig, hónapokig törik meg 😄
"Szerintem a fejlesztesek atvetelevel (amik valojaban nem is fejlesztesek, hanem alapfunkciok potlasa)"
Nem a funkció a lényeg, hanem annak megoldása.
"Furcsa lenne, ha meg nem lenne appstore, de a cydiaban mar ezerszamra lennenek alpkalmazasok. 😄D"
Bocsi, de App Store még hírbõl sem volt, de az Installerben ezerszám voltak alkalmazások.
"Nehany plusz funkcio a szoftverben semmit nem venne el a hasznalhatosagbol."
A sok felesleges funkció viszont igen.
Lásd Mobilarena teszt és a fotózás iPhone 4-el. Nincsenek az alkalmazásban beállítások, mégis hasra voltak tõle esve, mert az automatika teszi rendesen a dolgát, nincs szükség kézi állítgatásra.
Másrészt ha ellenõrizné, akkor minden nem Apple fülesnél kiírna egy figyelmeztetést, hogy nem kompatibilis termék, de nem teszi, használja gond nélkül.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Sorry késõ van 😊
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azért ugye nem baj ha nem értek egyet veled?
"Errol azt hallottam, hogy a keszitok maguk sem szamitottak ra, hogy elfogadjak ezert olyan lett amilyen."
Hát akkor majd felrakjuk ha jobb lesz.
"En biztosan olyat veszek, de megint nem a lenyegre koncentralunk.
En azt mondom, hogy semmilyen, tomegek altal hasznalt, operacios rendszernek minosulo platfornal sem szabadna megengedni, hogy a gyarto ilyen merteku kontrollt gyakoroljon."
Minden létezõ termékben van kontroll. Nem tudsz olyat mondani amiben nincs. Mint említettem nekem egy telefonba a flash négyszázhuszad rangú dolog. Kevésbé fontos mint az hogy milyen színû tokot lehet a telefon mellé kapni. Pedig most is telefon nélkül használom. Aki iphonet vezs tisztában van vele hogy nincs flash, aki meg HTC-t azt meg tisztában van vele, hogy van flash csak szar.
"A 3G megjelenesere mar lejatszottak a dolgot."
El volt ez elsõ USA-n kívül kapható telefon. A többivel meg miért kéne foglalkoznom?
"Azert mert azzal is az Apple-t tamogatnam."
Jesszusom
"A konnyu kezelhetoseg es a szabadsag nem zarjak ki egymast!"
Pedig részint igen.
http://arstechnica.com/apple/news/2009/03/third-party-headphones-do-require-apple-supplied-chip.ars
Igen, masik telefonra. pl.: Legyakrabban haveroknak, munkatarsaknak szoktam kuldeni es toluk fogadni kepeket. A BT azert jon jol, mert egyreszt nincs internet a telomon, masreszt teljesen ingyenes es gyors, raadasul mukodik a pinceben es a hegyek kozott is.
"Mint ahogy az IrDa-ét is, pedig pár éve azért is anyáztunk volna, hogy nincs benne, ma meg már senkinek sem hiányzik."
Az infrat tokeletesen kivaltja a BT, de az internet a BT-t nem.
"Ismeretlen fejlesztõi környezetbõl származó alkalmazásnál hogy szûröd ki? Nem tudod visszakövetni milyen kódot (esetleg trójait) tartalmaz az alkalmazás."
Az app forraskodjat nem kell elkuldeni az Applenek. Igy tok mindegy, hogy egy kez potyogte be vagy egy program forditotta at egy masik nyelven irt kodbol. Ugyan ugy belekerulhet barmi.
"Ok, én meg szeretném, ha futna rajta a Photoshop (igaz ezt meg is tettem vele 😄), de ettõl még nem lesz normális, hogy egy mobilon futtassam."
Akarmennyire nem normalis, nem az a termeszetes, hogy TE dontod el, hogy futtatod-e vagy nem?
"......így én maradnék az 1 hétnél 😄"
2007 novemberben is ezzel kinlodtak: http://macapper.com/2007/11/13/iphone-firmware-112-itunes-75-free-custom-ringtones/
"Az Android fejlesztése 1 évvel az iPhone fejlesztése elõtt indult, az Android Market 3 hónappal késõbb nyitott, mint az App Store."
Mikor az elso Androidos telo megjelent (G1, 2008 szeptember), addigra az iphonebol mar eladtak nehany tizmilliot. Nyilvan senki sem fog komoly fejlesztesbe fogni egy nem letezo piacon.
"A rendszer felépítése, átláthatósága és könnyen módosíthatósága nem a jb írók érdeme."
Aminek az elonyeibol a jailbreak irok nelkul nem latnal semmit.
"Itt nincsenek ellenõrzõösszegekkel, kódolt fájlok mint androidnál (próbáld ott lecserélni egy alkalmazás nyelvét 😊 )."
Meg kb egy het es megprobalom. 😊
"Az iPhone-ban van TPM hardver, ha akarnák egyszer és mindenkorra le tudnák zárni ezt a kérdést, de nem teszik."
Ennek a meg utana jarok. Ha nem akarjak a jailbreaket, akkor eleg furcsan mutatjak. Illegalisnak nevezik, aztan neha kitiltogatjak az appstore-bol az ilyen iphoneokat es minden ujabb verzioval bezarjak az azt lehetove tevo lyukakat.
Akkor mar egyszerubb lenne az Android rootolasahoz hasonlo latszatvedelmet alkalmazni.
"A jailbreak közösség egyfajta tesztkörnyezet az Apple számára, innen szivárognak be fejlesztések a rendszerbe, sõt maga az App Store ötlete is innen származik (Installer). A vicces, hogy még a Google is vesz innen ötleteket (Action Menu)."
Szerintem a fejlesztesek atvetelevel (amik valojaban nem is fejlesztesek, hanem alapfunkciok potlasa) inkabb a feltort iphone vonzosagat probalja csokkenteni.
Furcsa lenne, ha meg nem lenne appstore, de a cydiaban mar ezerszamra lennenek alpkalmazasok. 😄D
"Senki nem mondja meg a vásárlóknak, hogy egy Apple terméket meg kell venni, vagy egy szolgáltatásukat igénybe kell venni. Õk döntenek errõl és mint a mostani negyedéves eredmények is mutatják elég kedvezõen."
Lasd az elozo hozzaszolasomat.
"A svájci bicska nagyon jó dolog, nagyszerû, hogy sokféle lehetõség van benne, de amikor komolyabb feladatról van szó, akkor mégsem azt fogod elõhúzni, hanem az adott célra alkalmas szerszámot. "
Ezzel egyetertek, mar ha az analogia mondjuk egy telefonra es egy fenykepezogepre vonatkozik.
"Ezért nem tartom túl jónak a mindenre jó univerzális, mindent megengedõ rendszert, mert a sok feature között elveszik a lényeg, mégpedig a használhatóság és célszerûség."
Nehany plusz funkcio a szoftverben semmit nem venne el a hasznalhatosagbol.
99% nincs tisztaban. Az 1.0-as felhasznalok altal latogatott tomegmedia szinte oromodat szolt eddig az Apple termekeirol, foleg az USA-ban. Soha nem hallottam/olvastam, hogy a korlatozasok termeszeterol beszeltek volna.
"Ami egyetlen iphonenal rendelkezõ ismerõsömnek sincs feltelepítve. Mindenki kipróbálta majd uninstallálta."
Errol azt hallottam, hogy a keszitok maguk sem szamitottak ra, hogy elfogadjak ezert olyan lett amilyen.
"Ez pofon egyszerû! Fika helyett vegyél egy olyan telefont ami kezel flasht, és meg van oldva."
En biztosan olyat veszek, de megint nem a lenyegre koncentralunk.
En azt mondom, hogy semmilyen, tomegek altal hasznalt, operacios rendszernek minosulo platfornal sem szabadna megengedni, hogy a gyarto ilyen merteku kontrollt gyakoroljon.
"Én a megjelenéskor vettem még annó a 3G-t. Rögtön tudtam csengõhangot kreálni."
A 3G megjelenesere mar lejatszottak a dolgot.
"Ha szerinted igy nagy benne a potenciál akkor miért nem veszel egyet és jailbreakeled? (ami egy gombnyomás). Leszedik az angyalkák a fejedet vagy mi?"
Azert mert azzal is az Apple-t tamogatnam.
"El kell fogadni, hogy az apple jelenleg (és szépen lassan követi egy csomó cég), azért tud ekkora teret nyerni, mert nem a geek csávókat akarja kiszolgálni hanem a sokkal nagyobb casual piacot. Ott meg nem téma, hogy hánymillió emailklienst lehet feltelepíteni."
A konnyu kezelhetoseg es a szabadsag nem zarjak ki egymast!
És akkor mi van, ha éppen WC-re menet kapja el, és neki szegezi a kérdést? 😄
Akkor is almástáska?
Bár ugye volt egy film Jobs, meg Gatesrõl, ott lehetett látni, hogy bánik az alkalmazottakkal, már akkor is szar volt látni, hogy te meg erre vered a melled, szerintem elég nagy szegénységi bizonyítvány 😄
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
http://gaborszantai.co.uk/
www.icewebhu
Kellene nyitni egy FLAME bárt.... csak az ilyeneknek veszekedni sör mellett.......
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
kinek nem inge............
Nálunk egyöntetû vélemény volt hogy a safari gyorsabban és jobban megy.
Ami egyetlen iphonenal rendelkezõ ismerõsömnek sincs feltelepítve. Mindenki kipróbálta majd uninstallálta."
Én használom a 2G-s IPOD-omon, és nagyon jól mûködik! <#nezze>#nezze><#papakacsint>#papakacsint>
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Valóban van azonosító chip az eredeti Apple perifériákban (mondjuk pont a fülhallgatókban nincs), de a legtöbb külsõ fejlesztõ készülékében nincs, ez csupán annyit jelent, hogy kapsz egy figyelmeztetõ üzenetet, mikor csatlakoztatod hozzá az eszközt. Ettõl még mûködni fog vele.
""-szandekos hardver inkompatibilitas (iPad vs USB, azonosito-chipes fulhallgato) aztan aranyaron adott atalakitok"
Ez kétoldalú dolog.
Ha az iPadet microUSB-vel hozták volna ki, akkor speciel én és jó pár millióan azért köpködnék, az iPod csatlakozó az Apple termékeknél és sokmillió tartozéknál ma már szabványnak számít, azért, hogy te microUSB-n tudjad tölteni, nem fogok új kábeleket beszerezni (konkrétan egyetlen termék sincs itthon ami azt használna).
Az átalakítót meg soha nem fogom megvenni, mert nincs rá szükségem, akinek meg kell megveszi."
Ebbõl gondoltam erre, ugyanis amire válaszolt, abban pl az azonosító chipsetes fülhallgatóra gondoltam😄
De ha tévedek, bocsánat.
Hát, ismerve pár történetet Jobs-ról, ez igencsak messze van az igazságtól.
Konkrétan elõfordul, hogy a fõnök összefut egy alkalmazottal és úgy tûnik, hogy nem igazán a munka köti le a figyelmét, akkor nekiszegezi a kérdést, hogy mi az amit csinál és az mennyiben viszi elõbbre a céget. Ha a figura nem tud korrekt választ adni akkor másnap már nem kell bemennie dolgozni. Az anekdota szerint volt rá eset, hogy egy fickó beszállt a liftbe Jobs mellé és mire az ajtó legközelebb kinyílt, már munkanélküli volt 😄
Szóval nem éppen a semmittevõ ücsörgés jellemzi a cégnél dolgozókat.
Fõleg ezen a pontom, mert ez tökéletesen igaz, független attól hogy melyik cégnél dolgozol.
"Annak a semmittevésnek az ára, amit a designerek, szerelõk és szoftverírók kapnak, azért mert áhítatban ülnek az asztalaiknál a csodától amit csináltak."
Másik telefonra?
Én ennek régen sem láttam sok értelmét, max gyerekeknél csengõhang és vicces videó küldözgetésnél, de már itt is egyszerûbb egy Audiko, vagy Youtube linket átküldeni.
A saját képeimet, videóimat meg ha meg akarom osztani akkor két kattintással feltöltöm a Picassara, DailyMotionre, Youtube-ra, ott bármivel meg tudja nézni, nem kell BT-vel vacakolni.
"Az iPhone-on meg a lehetoseget is elveszik."
Mint ahogy az IrDa-ét is, pedig pár éve azért is anyáztunk volna, hogy nincs benne, ma meg már senkinek sem hiányzik.
"Probalj meg egy Apple szoftverrel azonos funkcioju alkalmazast feltenni. 😄 Mondjuk egy mp3 lejatszot, email klienst vagy tarcsazo alkalmazast."
Rengeteg van, nézz körül az App Store-ban.
"Gany kodot lehet irni kozvetlenul Objective C-ben is. Az approve process ugyis kiszuri a silany programokat, nem?"
Ismeretlen fejlesztõi környezetbõl származó alkalmazásnál hogy szûröd ki? Nem tudod visszakövetni milyen kódot (esetleg trójait) tartalmaz az alkalmazás. Ha meg saját API-kat is tartalmaz, akkor mi a garancia rá, hogy nem akad össze a rendszerrel? Valahogy nem szeretném viszontlátni iOS-en azt a problémát, hogy egy alkalmazás telepítése meg tudja borítani az egész rendszert, ezt a játékot meghagynám a többi rendszerrel játszadozó felhasználóknak 😄
"Van flash, ha jailbreakeled, vagy lemaradtam valamirol?"
Az Androidra kiadott 10.1-es flasht kezdték el átírni iOS-re (konkrétan iPadre) és egy preAlfa verzió már hozzáférhetõ.
Igen, jailbreak természetesen kell hozzá.
"El kene fogadni, hogy en dontom el, hogy mi valo a mobil keszulekemre."
Ok, én meg szeretném, ha futna rajta a Photoshop (igaz ezt meg is tettem vele 😄), de ettõl még nem lesz normális, hogy egy mobilon futtassam.
A Flash desktop gépekre van kitalálva és még ott is kérdéses a hardverhez történõ optimalizációja, mobil környezetben semmi értelme. A reklámok, köszi, de nem érdekelnek, a játékok meg egérhez, billentyûzethez készülnek, az érintõképernyõs használatuk nem igazán mûködik az esetek többségében.
Desire-n is több problémát okozott, mikor be volt kapcsolva, mint mikor nem (az meg fõként vicces, hogy vannak videómegosztó oldalak, amik iPhone-on mennek, a flasht támogató Androidon meg nem pl. DailyMotion).
"Nem egy hetig, hanem honapokig tartott, hogy a "hackerek" talaltak egy workaround-ot, amit az Apple szepen bezart a kovetkezo szoftverfrissitessel."
Egy héttel az elsõ készülék megjelenése után jött ki az új iLife, a Garagebandben meg ott figyel azóta is az iPhone ringtone export lehetõsége. PC-re valóban késõbb jelentek meg ilyen alkalmazások, de mivel egy sima konvertálás és a fájl kiterjesztésének átírása nem olyan bonyolult mûvelet, így én maradnék az 1 hétnél 😄
"Az Android csak az iden futott fel. Ido kell, amig megjelennek ra a killerapp-ok."
Az Android fejlesztése 1 évvel az iPhone fejlesztése elõtt indult, az Android Market 3 hónappal késõbb nyitott, mint az App Store.
"Miben nyitottabb a jailbreakelt iOS, mint a rootolt Android?"
Mindenhez korlátozások nélkül hozzáférsz és módosíthatod, törölheted, lecserélheted. Itt nincsenek ellenõrzõösszegekkel, kódolt fájlok mint androidnál (próbáld ott lecserélni egy alkalmazás nyelvét 😊 ).
"Meg ha igy is van, az kizarolag jailbreaket irok erdeme"
A rendszer felépítése, átláthatósága és könnyen módosíthatósága nem a jb írók érdeme.
" Apple-nek pedig a szegyene, amely eddig minden lehetoseget kihasznalt hogy ellehetetlenitse."
Az iPhone-ban van TPM hardver, ha akarnák egyszer és mindenkorra le tudnák zárni ezt a kérdést, de nem teszik.
A jailbreak közösség egyfajta tesztkörnyezet az Apple számára, innen szivárognak be fejlesztések a rendszerbe, sõt maga az App Store ötlete is innen származik (Installer). A vicces, hogy még a Google is vesz innen ötleteket (Action Menu).
"Ahol egy szolgaltatas sikererol vagy bukasarol kizarolag a kozonseg dont es nincs felso hatalom, ami ebbe beleszolna."
Senki nem mondja meg a vásárlóknak, hogy egy Apple terméket meg kell venni, vagy egy szolgáltatásukat igénybe kell venni. Õk döntenek errõl és mint a mostani negyedéves eredmények is mutatják elég kedvezõen.
A svájci bicska nagyon jó dolog, nagyszerû, hogy sokféle lehetõség van benne, de amikor komolyabb feladatról van szó, akkor mégsem azt fogod elõhúzni, hanem az adott célra alkalmas szerszámot.
Ezért nem tartom túl jónak a mindenre jó univerzális, mindent megengedõ rendszert, mert a sok feature között elveszik a lényeg, mégpedig a használhatóság és célszerûség.
Ezekkel az úgynevezett "korlátozásokkal" a user már akkor tisztában van amikor megveszi a készüléket, ergo nem hinném, hogy kiszúrnak a userrel.
"Ha te megvagy nelkule akkor rendben van. En gyakran kuldok file-t BT-n. Altalaban kepeket, videokat, amit a telommal csinaltam. Az iPhone-on meg a lehetoseget is elveszik."
Én csatlakozom Ukleshez, én soha nem használtam / használom. Ha küldeni akarok valamit akkor ott az email, szerintem lényegesen jobban használható bármilyen BTnél.
"Az Opera minit is csak a nagy nyomasnak engedve engedtek be az appstore-ba."
Ami egyetlen iphonenal rendelkezõ ismerõsömnek sincs feltelepítve. Mindenki kipróbálta majd uninstallálta.
"El kene fogadni, hogy en dontom el, hogy mi valo a mobil keszulekemre."
Ez pofon egyszerû! Fika helyett vegyél egy olyan telefont ami kezel flasht, és meg van oldva. Részemrõl a napi dolgaimhoz semmi szükségem flashre, ergo a legeslegutolsó szempontok között szerepel, hogy egy telefon rendelkezzen flash támogatással.
"Aztan valamilyen oknal fogva az Apple feladta es azota lehet itunes-szal csengohangga konvertalni."
Én a megjelenéskor vettem még annó a 3G-t. Rögtön tudtam csengõhangot kreálni.
"Az Android csak az iden futott fel. Ido kell, amig megjelennek ra a killerapp-ok."
Akkor meg addig minek vegyek androidos telefont? Ráérek ha már felfejlõdött.
"Amugy meg nem a jailbreakelt/rootolt os-ek lehetsegeit kell osszehasonlitani, hanem gyariaket. Pont a jailbreakelt iphone mutatja, hogy milyen potencial lehetne az iphone-ban, ha nyitottabb lenne."
Ha szerinted igy nagy benne a potenciál akkor miért nem veszel egyet és jailbreakeled? (ami egy gombnyomás). Leszedik az angyalkák a fejedet vagy mi?
"Amiert rendkivul negativnak tartom az apple-fele ekoszisztemat az az, hogy szembe megy azzal az elvvel, aminek a PC (igen, a windows is) es az internet nagysagat koszonhetjuk: Az egyenlo es szabad jatekter altal biztositott korlatlan innovacio lehetosegevel. Ahol egy szolgaltatas sikererol vagy bukasarol kizarolag a kozonseg dont es nincs felso hatalom, ami ebbe beleszolna."
Szerintem meg el kell fogadni, hogy rengeteg ember aki nem használja napi szinten a PCt sem, azoknak ez teljesen bonyolult. kvp mindig jön a devkit telefonokkal másik srác meg a googleban kereséssel feltöltéssel, de ez egyszerûen egy átlag usernek túl sok. Õk örülnek ha eljutnak odáig, hogy az appstoret elindítsák és keressenek benne. El kell fogadni, hogy az apple jelenleg (és szépen lassan követi egy csomó cég), azért tud ekkora teret nyerni, mert nem a geek csávókat akarja kiszolgálni hanem a sokkal nagyobb casual piacot. Ott meg nem téma, hogy hánymillió emailklienst lehet feltelepíteni.
Mikor szúrt ki az apple a felhasználókkal? Lemaradtam valamirõl?
Lasd korlatozasok.
"Mobil-mobil között soha nem használtam ezt a funkciót, pedig lassan 20 éve használok mobilokat."
Ha te megvagy nelkule akkor rendben van. En gyakran kuldok file-t BT-n. Altalaban kepeket, videokat, amit a telommal csinaltam. Az iPhone-on meg a lehetoseget is elveszik.
"A fejlesztõknek ez rohadt bosszantó lehet, de per pillanat nem tudnék olyan alkalmazástípust mondani, ahol nem az lenne a gond, hogy a több ezer változatból melyiket használjam."
Probalj meg egy Apple szoftverrel azonos funkcioju alkalmazast feltenni. 😄 Mondjuk egy mp3 lejatszot, email klienst vagy tarcsazo alkalmazast.
Az Opera minit is csak a nagy nyomasnak engedve engedtek be az appstore-ba.
"Aki szeret nosztalgiázni, annak ez zavaró lehet, de engem ez sem különösebben izgat.
Mellesleg ennek ellenére mintha mégis lennének ilyen alkalmazások, legalábbis C64 emulátor biztosan van."
Lehetoseg, lehetoseg... Ezt is nagy nehezen engedelyeztek, miutan a keszito eltavolitott bizonyos funkcionalitast belole.
"Mint felhasználó én ezt csak helyeselni tudom, nem szeretnék az Android Marketben megtalálható gány kódot viszontlátni az App Store-ban."
Gany kodot lehet irni kozvetlenul Objective C-ben is. Az approve process ugyis kiszuri a silany programokat, nem? 😊
"Az iPadre már van flash, ki is próbáltam, aztán pár óra után le is töröltem."
Van flash, ha jailbreakeled, vagy lemaradtam valamirol?
"El kéne fogadni, hogy a flash nem a mobil eszközökre van kitalálva."
El kene fogadni, hogy en dontom el, hogy mi valo a mobil keszulekemre.
"Ami tartott vagy 1 hétig? Na nem kéne ilyesmivel jönni 😄"
Nem egy hetig, hanem honapokig tartott, hogy a "hackerek" talaltak egy workaround-ot, amit az Apple szepen bezart a kovetkezo szoftverfrissitessel.
Aztan valamilyen oknal fogva az Apple feladta es azota lehet itunes-szal csengohangga konvertalni.
"Ellenben komolyabb megszorításnak éreztem Androidon, hogy nem találtam számomra megfelelõ alkalmazásokat,..."
Az Android csak az iden futott fel. Ido kell, amig megjelennek ra a killerapp-ok.
"...hogy rootolás után sem volt annyira nyitott a rendszer, mint az iOS jailbreak után."
Miben nyitottabb a jailbreakelt iOS, mint a rootolt Android?
Meg ha igy is van, az kizarolag jailbreaket irok erdeme, Apple-nek pedig a szegyene, amely eddig minden lehetoseget kihasznalt hogy ellehetetlenitse.
Amugy meg nem a jailbreakelt/rootolt os-ek lehetsegeit kell osszehasonlitani, hanem gyariaket. Pont a jailbreakelt iphone mutatja, hogy milyen potencial lehetne az iphone-ban, ha nyitottabb lenne.
"Szóval nem fekete-fehér ez a dolog. Ami neked megszorítás, meg korlátozás, az nekem érdektelen"
Igazabol nem a konkret megszoritasokrol van itt szo, hanem azok miertjerol. Azt el tudom fogadni, hogy van, akinek soha nincs szuksege az iOS altal nyujtott szolgaltatasokon kivul semmire. Amiert rendkivul negativnak tartom az apple-fele ekoszisztemat az az, hogy szembe megy azzal az elvvel, aminek a PC (igen, a windows is) es az internet nagysagat koszonhetjuk: Az egyenlo es szabad jatekter altal biztositott korlatlan innovacio lehetosegevel. Ahol egy szolgaltatas sikererol vagy bukasarol kizarolag a kozonseg dont es nincs felso hatalom, ami ebbe beleszolna.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Saor Alba