• NEXUS6
    #37
    Azért hagyták abba gyakorlatilag az emberes űrkutatást, mert a nagyhatalmak 1967-ben megegyeztek abban, hogy a világűrben nem nyitnak újabb hadszínteret.
    Ettől kezdve fokozatosan visszaesett az űrtevékenység, a védelmi célú pláne.
    Amikor látták, hogy a másik fél is betartja az egyezményt a hanyatlás felgyorsult. Ez a folyamat gyakorlatilag a Szojúz-Apolo közös repülésben csúcsosodott ki, ami után az amerikaiak 6 évig nem küldtek űrhajóst az űrbe!

    A nagyhatalmak vállalták, hogy nem fogják az űrt gyarmatosítani, ott kolóniákat létrehozni, saját érdekszférájukat az űrre kiterjeszteni, ezáltal az érdekeik érvényesítése miatt kirobbanó konfliktusokat felvállalni, és olyan eszközöket kifejleszteni, amellyel az érdekeik érvényesítését segítenék (fegyvereket magyarul természetesen).
    Ez nem egyedülálló dolog, hiszen az Antarktisz érintetlenségét ugyan így szavatolják, pedig ott egy egész földrész van teljesen elérhető közelségben felméretlen és feltáratlan természeti kincsekkel. Ha csak az édesvíz készletet számoljuk, akkor már is az az ország a nyerő az elkövetkezendő néhány száz évben amelyik ezt a földrészt birtokolja.
    De nem birtokolja senki!!!

    Az űrkorszak vége tehát 1967-volt, ha ki akarjuk sarkítani a dolgokat.