• djhambi
    #31
    "és magyarázhatsz a sok idiota tini csajnak meg a kis hülyegyereknek hogy ne igyál bazdmeg hülye leszel áááá mért is kéne hallgatni majd saját kárán tanul mikor arra nem lesz képes hogy emlékezzen bevette e a gyogyszereit"

    Erre vannak a szülők: amíg a gyerek meg nem érti, addig vissza kell valakinek fogni őket, akár erőszakosan. Ja, hogy a szülők itatják a gyerekeiket? Há Magyarország. (Európában a legpiásabb nemzet vagyunk, de inkább Trianonozunk, mint alkoholellenes kampánnyal javítanánk a nemzeti szellemi tevékenységünket, de nokomment.)

    #6: Cat: pontosan.

    #7: szülői felelősség. (Persze a szülő is hülye, ezért van szar. XD)

    #9: Christian88: a károsodás akkor is károsodás. Ez azt jelenti, ha évekig sak heti egyszer iszol, akkor boncoláskor csak kicsit fognak kiröhögni, hogy a fekete tüdőd mellett a sorvadt agyad is lol. A károsodás káosodás, és nem veszed észre magadon, mert minden ember egyedi, de csak magadhoz tudnál vszonyítani. Ergo, lehet, ha nem söröztél volna annyit, mára mérnök diplomád lenne. Csak nem tudod lemérni, mert ne tudod, hogy milyen lettél volna akkor, ha nem söröztél volna.

    #14: dandesz: kevésbé kimutatható, de ugyanúgy károsít. Képzeld el, mintha minden pohár sörrel egy nappal közelebb kerülnél az Alcheimerhez. Kétszer is megondolnál minden kortyot. Csak az ember nem tudja fiatal korában, hogy pontosan hogy jelentkezik, de igazábólnem is foglalkozik vele. Aztán negyven éves korában azon fog csodálkozni, hogy sikeresen átverte egy politikus, nem veszi észre, ha hazudnak neki, mert a szellemi képességei golyamatosan romlanak, csak nem állapítható meg, hogy mennyivel. De hosszútávon minden előjön. (Jöhetnék nagyapámmal.)

    #18: ubulbp: itt tényleg az a lényeg, hogy mikor. Amikor fejlődő szervezeted van, 12-15 éves kor között, fokozottan ki vagy téve minden "felnőtt dolognak". Pl. a zsiger szervek fejlődése közben az aktív nemi élet is maradandó károkat okoz. (A régi töritanárom szerint.) Aszonta, volt egy osztálytársa, aki 14 évesen már dugott, 20 évesen szült, és 5 év alatt 15-öt öregedett a külseje. Az más kérdés, hogy a 40+-os embreket a szex fiatalítja. Mindennek megvan a maga ideje.

    #21: a csajokelőszeretettel boroznak. Persze a hasznos módon. :) Vagyis annyit iszik, hogy megkeféljék, és a bor és a csaj egyszerre lesz haszontalan. Mert a bor addig hasznos, amíg lehet dugni, és a csaj is. Majd küldök egy verset. A lényeg, hogy nem a pohárból kóstolgatós Merlot-ra kell gondolni. :) Nagyüzemi, kevert, csajlötty. Hasznos.

    #24: háromféle rossz alkoholfogyasztás van: a korán kezdem el, a részeg vagyok ritkán, és a rendszeresn iszok keveset. Az első az jobban károsít, a második időszakosan okoz nagy problémát, a harmadiknál pedig nincs idő kiürülnie. Egy héten minimum két nap szünetet kell tartani, ha minden nap megiszol egy doboz sört (vagy egy pohár bort, vagy egy felest).

    #25: Glutamin: nem beszélve a magas vérnyomásról. Bár a bor antioxidánsai csökkentik a problémát, de a többi akoholfajta szív és érrendszeri problémákat okoz. Meg a söt elhízást, ami szív és érrendszeri problémát. Persze időről időer kitalálják az SG-n, hogy milyen egészségesek ezek tudatmódosító szerek. :)

    #26: boond: valószínűleg azért itattak velük enynit, hogy boncolással is látható legyen a különbség, és ne memórijátékokat kelljen tanítgatni nekik. És igen, mostanában biliárdról átszoktam ping-pongra, mert rájöttem, hogy a jó szórakozáshoz tényleg nem kell kocsma. Ja, amúgy szoktunk biliárdozni is, de már ping-pong után is sörözünk néha. :)

    #29: joebacsi: munkával pénzt keresel, piáláskor meg pont költekezel. Egyik egészségtelenségből finanszírozod a másikat. :)

    #30: Szocsi88: akkor is maradandó, lehet, hogy a havi 1-2 lerészegedéssel 5-10 év alatt elgendő szellemi kapaciást veszítesz. Nem tudhatod, mert sosem volt antialkoholista ikertesód. :)