• djhambi
    #132
    OFF

    Jól látod a problémámat. Azt nem szeretem a megszólalásaikban, hogy használható információtartalmuk elenyésző, viszont kifejezéseik erős negatív vagy pozitív érzelmi hatással bírnak. Pl. ha azt mondják, hogy ők értéket teremtenek, pontosan mi is az az érték, amit teremtenek? Pénzt, bort, vagyontárgyakat csinálnak? Megkérik a költőket, hogy költsenek gyorsabban? Hogy akarják csinálni? Semmi ilyesmit nem közölnek. A teremtés ige maga azt jelenti, hogy a semmiből csinálok valamit. A semmiből mégsem lehet valamit csinálni! Tehát maga a kifejezés értelmetlen.
    Ha azt mondják, hogy magyar világsiker történt, mert 2/3-dal megszavazták őket az miért is világsiker? Az magyar világsiker, ha felfedezzük a mellrák ellenszerét, de az nem, hogy megválasztottak egy pártot. Sok olyan ország van a világon, ahol diktatúra van, és 2/3-nál több a parlamenti mandátumok száma. Nem az a világsiker, ha egy pártot megszavaznak, hanem az, ha a megválasztott párt tevékenysége gazdasági fellendülést, javuló közbiztonságot, diplomáciai kapcsolatokat, exportot, szociális ellátottságot, stb. eredményez, és ez csakis a ciklus végén látható.
    Azt mondta, hogy „olyan rendszer lesz ez, amelyben egymást fogjuk segíteni, és egymást fogjuk bíztatni, hogy merjünk nagy célokat kitűzni, és azokért közösen dolgozni." Önmagában értelmetlen, attól nem változik meg a polgárok neveltetése, illetve társaikhoz való hozzáállása, mert más emberek ülnek a paramentben. Teljesen független dolgok.
    Állandóan hajtogatják, hogy kommunizmus, kommunizmus, és a kommunizmus eszméjét össze akarják egyeztetni a kommunista diktatúra emberi rémtetteivel, hogy aztán az egészet a baloldallal azonosítsák. Pedig a kommunizmus egy rendkívül szerethető eszme, arról szól, hogy lényegében nincs embrek között vagyoni különbség, mindenki a saját maga elvégzett munka alapján kapja a jutalmat. Szorgosságal előrébb lehet jutni, de nem alakul ki lényeges társadalmi különbség. Ha valaki olvasta Madách - Az ember tragédiáját, akkor tudja, hogy sosem az eszmével van a baj, hanem az emberrel, aki minden alkalommal elrontja. Egyszeren az emberiség még éretlen a kommunizmushoz. Ezért alakultak ki a kommunista diktatúrák. De nem lehet a kettőt összemosni!
    Azt mondta beszédében, hogy "megértettük, és diadalra vittük a magyarok történelmi álmát". Csak én nem értem, hogy a párt kományra jutása miért a magyarok történelmi álma? Húsz éve még nem is létezett a párt. Vagy a 2/3 az álom? Vol már 2/3-os koalíció 4 ciklussal ezelőtt, de akkor Horn Gyula azt mondta, hogy nem fog alkotmányozni az ellenzék egytértése nélkül(!), mer nem lenne fair. Egyszerűen értemetlenek a párttagok kijelentései. Nagy érzelmi hatásal bírnak, de kicsit utánagondolva rájöhetünk, hogy semmitmondó, üres tartalmú. (És ez csak pár példa a sok közül.)

    Vörösmarty szavait idézve: "Szólj, s ki vagy, megmondom. / Ne tovább, ismerlek egészen. / Nékem üres fecsegőt fest az üres fecsegés." Vagyis, ha valaki nem közöl információt, az arról informál, hogy nem tud információt közölni. Egyszerűen tartalmilag értelmetlen kijelentéseket tesznek, és ez egy szkeptikus, kritikus, racionális gondolkodású ember számára - mint magamat tartom - zavaró.

    Legközelebb a többi pártot szidom, hogy ne legyen egyoldalú.