• kukacos
  #362
  "Szerinted gáza nem gettó"

  Időről időre normálisnak tűnsz, aztán csak kiderül, milyen sötét is vagy valójában. Belefáradtam már, hogy a félremagyarázásokat igazítgassam. Hol írtam én ilyet? Lejjebb annyi az állítás, hogy *békeszerződés esetén* a palesztin területeknek megvan a lehetősége arra, hogy elkerüljék a zsidók által történő fizikai izolációt.

  Gáza jelenleg valóban leginkább gettónak nevezhető. Az okokat elég hosszan fejtegettük ahhoz lejjebb, hogy az álláspontom átmenjen, de úgy látszik, van olyan tompaság, amihez nincs elég erős lámpás. Röviden: ha egy Budapest méretű város kötözködik a sokkal erősebb szomszédjával, ne csodálkozzon, ha gettóban találja magát.

  Egyébként gratulálok a palesztinoknak a hajós akcióhoz, sikerült elég sok embert, elég nagy nyilvánosság előtt megöletniük ahhoz, hogy a hullámok nagyok legyenek. Ha elég ügyesek és szerencsések voltak, sikerült néhány külföldit is lelövetniük, talán még nőket is.

  Hazugság, hogy nem lehet segélyeket bevinni. Gáza 80%-a segélyen él. Vajon miért is nem vitték szárazföldön, teherautóval, ahol az izraeliek rutinszerűen engedélyezik az ilyesmit?

  Persze tudjuk a választ, így lesz belőle CNN. Most ugyan csak behülyített török aktivistákat sikerült a katonai blokád ellen vezényelni, de a legjobb médiaanyag izraeli kommandósok szuronyrohama lenne nyomorék nyugat-európai leánygyerekek zenés bélyeggyűjtő tábora ellen. Biztos tervezik már azt az akciót is a palesztinok halálkufárai.

  Az izraeliek meg megérdemlik, amit majd kapnak, ha ilyen bénák kommandósakciókban. Bár az is biztos, hogy ezek után sokáig nem fognak próbálkozni mások.