• kukacos
    #345
    Először felveted, hogy Izrael nem akar békét, csak gettóba zárná a palesztinokat.

    Erre én leírom, hogy ez baromság, már csak azért is, mert a gettó fala mindenképp lyukas lesz, tekintve, hogy egy jövőbeli Palesztina két másik állammal is határos lesz, plusz tengeri kijárata van.

    Erre most azzal jössz, hogy most is csempésznek alagutakon Egyiptomba a palesztinok? Mi köze van ennek ehhez a gondolatmenethez? Az alagutaknak semmi köze az izraeliekhez, azért vannak, mert Egyiptom is embargó alatt tartja Gázát, mert tart az iszlám szélsőségesektől.

    Pláne semmi közük egy békeszerződés utáni helyzethez, ahol Palesztina önálló exporttal és importtal rendelkező állam lenne.

    Ahhoz a helyzethez sincs semmi köze, amikor a bölcs palesztinok megválasztanak egy szélsőséges politikai pártot, amely nyíltan Izrael elpusztítására tör, vagy könnyű rakétákat kezd lövöldözni izraeli területre. Ha nem hallottad volna, Izrael 2004-ben kivonult Gázából, és a terület csak akkor került embargó alá, amikor a Hamasz győzött. A palesztinok építgethették volna a maguk kis paradicsomát, de nekik fontosabb, hogy leszámoljanak Izraellel, bár ehhez Allah segítségére lesz szükségük.

    A legjobb az egészben, hogy még engem torkolsz le, hogy zavarosak a gondolataim...